“享受獨處在於境,服務一流無得頂”
的評論

香港排名第10,008 (共13,939家餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
2020年6月5日 透過行動裝置

餐廳:境 (觀塘)
地址:觀塘開源道52-54號豐利中心5樓509號舖

作為基督徒,我們倚靠的是全能的上帝,所擁有的是祂賜給我們剛強、仁愛、謹守的心。我們要恆切禱告,撇棄膽怯的心,一心倚靠上帝去繼續走往後的路

係觀塘捐完血,係工業區搵左間餐廳食lunch,呢間位於開源道豐利中心5樓嘅《境》係新開無耐嘅樓上西餐廳,除左室內位置佢地仲有露天茶座⛱,雖然有少少熱,但我都唔想錯過可以獨處嘅機會,所以就揀左坐室外

呢間餐廳嘅service非常好,成班都係暖男黎,一坐低就主動講解今日餐湯同甜品係咩,每樣食物上枱果陣都會介紹用左咩汁,有咩餡料咁,抵讚

先黎嘅係竹炭麵包,鬆軟嘅麵包加上左蒜蓉、橄欖油同芝麻,令食起上黎更香;沙律用上火箭菜、橄欖、酸瓜等,因為我走左汁嘅關係,店員仲問我加唔加黑椒,真細心

烤焗《宮崎》豬 $138
Pan roasted Miyazaki pork fillet with mashed potato
主菜擺放得好靚,豬鞍切成一片片,輕輕煎香仲可以蘸擺放左係旁邊嘅芥末鹽同藍莓汁,除左有薯蓉伴碟仲加左唔少紫菜碎條,好滿足

最後仲加$18要左個甜品,係Tiramisu,酒味香濃,賣相吸引,打卡一流

每日經文:因為上帝賜給我們,不是膽怯的心,乃是剛強、仁愛、謹守的心。
——‭‭提摩太後書‬ ‭1:7‬

造訪日期: 2020年6月
感謝 hinsonfoodhk

去過境嗎? 請分享你的經驗!