“新台店奔之食堂,力寶嘅隱藏寶藏”
奔之食堂的評論

奔之食堂
香港排名第6,623 (共13,939家餐廳)
2020年6月4日 透過行動裝置

餐廳:奔之食堂 (尖沙咀)
地址:尖沙咀廣東道28號力寶太陽廣場LG樓LG07-08號舖

跳舞之前同朋友係尖沙咀呢間新開嘅台式餐廳奔之食堂食左個early dinner,趁仲有下午茶緊係唔可以錯過啦,睇下我地兩個大男人有幾大食

師大香酥排骨蔥油拌麵 $65
香酥排骨都幾大塊,切開都有十幾件,將蔥油汁加入去台式麵撈勻別有一番風味,可以按自己嘅喜好加多加少醬汁,仲有唔少青瓜伴碟

嘉義雞肉飯 $48
手撕雞肉堆放左係飯嘅上面,加上秘製醬汁連埋飯一齊食麵幾惹味

犇之極品拼三寶 $68
所謂嘅三寶即係台式香腸、糯米腸同雞米花,我同朋友都大讚香腸好有台灣地道風味,真係好掛住台灣嘅夜市,疫情過後一定要去台灣打個轉。雞米花即係炸雞粒,皮脆而薄,入面啖啖雞肉,如果有杯啤酒就一流。伴碟嘅仲有自家製泡菜同炸蝦片,好好味好邪惡呀

宜蘭鹽酥雞 $48
極及推介鹽酥雞,鹹香適宜,而且雞肉酥香,唔會好油膩,一碟大概有十件,呢個質素都值嘅

餐飲叫左推介嘅黑糖珍珠奶茶(跟餐+$10)同愛文芒果莎莎($52),兩杯我都有試,黑糖係餐廳自己手打,軟腍而有少少煙韌,奶茶仲打到起泡,叫左微甜我就覺得甜度岩岩好,畢竟我唔鍾意太甜;愛文芒果莎莎係夏天飲最適合不過,清暑解渴,仲有粒粒芒果都幾香甜,不過$52一杯就好似有少少貴

餐廳有唔少懷舊裝飾,仲有唔少打卡位,全日仲免收加一添,行過可以去食個飯打個靚卡

造訪日期: 2020年6月
感謝 hinsonfoodhk

去過奔之食堂嗎? 請分享你的經驗!