“🥪創新爆餡鐵板三文治❣️👍🏻”
HAND3AG的評論

HAND3AG
使用外送服務
香港排名第449 (共15,251家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年3月4日 透過行動裝置

✨HAND3AG (尖沙咀)✨

好開心又同朋友來吃 Hand3ag的創新爆餡鐵板三文治❣️店內裝修白淨簡潔,環境開揚舒適,好岩同朋友黎傾吓偈食下野❣️

爆餡三文治:
歐陸監獄鐵板三文治(單點$54/ 套餐 $93)
蝦兵蟹將鐵板三文治(單點$62/ 套餐$101)
慢條斯理食肉獸三文治(單點$62/ 套餐$101)

套餐可以選配薯條,湯或沙律:
3日3夜自家手切薯條,薯條即叫即炸,脆卜卜,沾上特製番茄醬和黑蒜滋味醬(+$7),相當好吃

另外購買了兩個沙律:
脆脆牛蒡和風沙律($28)
脆卜卜的牛蒡,做法新穎,沙律清爽

日本南瓜番薯忌廉芝士沙律($28)
芝士味超濃,南瓜番薯 軟綿綿,健康飽肚

飲品:
玫瑰鮮奶咖啡(凍$42)
漸層顏色相當吸睛,玫瑰味幽香,鮮奶咖啡平衡
橙沙冰($42)
由香橙蘋果胡蘿蔔打成,健康好飲,冰爽冰爽❄️
洋甘菊薰衣草茶($28)
清幽香氣,紓解壓力

餐廳:HAND3AG (尖沙咀)
地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226-B227A號舖

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 tomandcharlie_diary

2021年3月4日 透過行動裝置

水泥風嘅牆配純白嘅枱加埋灰色嘅櫈
將簡約風推到極致~
佢地有得單點三文治 大約$至$不等
而餓底嘅我就緊係叫套餐‍♀️
套餐本身包左三文治, 薯條/餐湯/沙律(選) 同飲品
喜歡佢地嘅麵包微焦 食落更香口~

蝦兵蟹將鐵板三文治套餐 $
我自己好喜歡呢個!
軟殼蟹脆身香口 入面仲要有小龍蝦沙律
酸酸甜甜又惹味 加埋菜仲多左層添~

慢調斯理食肉獸鐵板三文治套餐 $
佢地用嘅係手撕牛肉 食落去牛肉味好香好
入面仲有水晶生菜 蕃茄中和番芝士嘅漏~
加埋流心蛋 有多重口感!

佢地嘅薯條粗身得黎好脆口
薯仔味濃郁~
試左秘製茄醬 茄味超鮮!有小小茄蓉嘅感覺
(感覺 健康啲)

跟餐嘅凱撒沙律菜新鮮脆身
加埋水耕菜勁爽口~

薰衣草洋甘菊花茶 (跟餐免費)
佢地係用茶包但呢隻茶包夠高質!
茶香勁濃喔

伯爵鮮奶 (跟餐加$)
伯爵奶茶入口濃滑但略嫌甜左啲~
少啲甜就好了

造訪日期: 2021年1月
感謝 hkfoodmap
2021年2月28日

HAND3AG裝修型格、時尚,環境舒適寧靜。主打爆餡三文治,套餐可選擇配薯條、餐湯、沙律和飲品,人氣十足。

慢調食肉獸鐵板三文治 (套餐 $101)
香烤後的三文治,散發著誘人牛油香氣。三文治爆餡至滿瀉,令人垂涎! 鮮味的手撕牛仔肉,濕潤多汁,配上燶邊溏心蛋、新鮮蕃茄片、車打芝士等,層次豐富,芥末籽蛋黃醬令牛仔肉鮮味提升,內裡Juicy,十分搭配。

蝦兵蟹將鐵板三文治 (套餐 $101)
微脆三文治配上酥脆軟殼蟹、小龍蝦沙律,惹味的他他醬,質感細膩。伴以紫椰菜絲,清新酸甜,胃口大開。

大隻水手鐵板三文治 (套餐 $91)
三文治夾著脆炸雞塊,外脆內嫰,肉香配搭幼嫩菠菜苗、紫椰菜絲等,滋味平衡。流心蛋及黑蒜燒烤醬更為提鮮,焗得香脆的多士,吸收蛋漿,令人回味。

三日三夜自家手切薯條(中)
手切薯條粗身口感綿糯,薯味香濃,配上黑松露蛋黃醬,無比邪惡。

北海道野菜薏米濃湯
十分足料,有紅蘿蔔、西芹、薯仔及洋薏米,雖然是素湯,卻香甜美味。

☘️HAND3AG 凱撒沙律
沙律菜翠綠爽甜,放上芝士片,增添鹹香味道,更加吸引。

造訪日期: 2021年2月
1  感謝 melodyeathard
2021年2月9日

最近在台灣、韓國都興起一股美食旋風,就是爆炸餡料的吐司,香港亦有不少。今次是第一次吃這款美食,比想像中更好吃,難怪會引起風潮。
位置:專門店坐落於高級商場K11,在地鐵站內,非常方便。

環境:店內空間大,門面寬闊簡潔,店鋪以白色為主調,裝潢明亮利落,加上灰色的牆面,突顯灰白簡約風格。近門口有高枱櫈的吧台,走入內部更有卡位。想不到店內設有自動洗手機,方便衛生,可惜沒有充電位。
午市三文治套餐:特色三文治、薯條/餐湯/沙律(選) 和飲品一杯。

慢調斯理食肉獸鐵板三文治 $101材料有手撕牛仔扒、燶邊流心蛋、蕃茄、水晶生菜、車打芝士和芥末蛋黃醬,使三文治共有四層厚度,的確是「爆炸餡料」料理。當然,不是愈多材料愈好,而是將各種不同的食材配合起來而突出味道,我認為這間專門店做到了,尤其是手撕肉餅比肉排更多一層工夫,但手撕的好處是不會有肉汁將麵包浸軟,使麵包保持乾身。值得一讚是白麵包表層烘得焦香鬆軟,使人回味無窮。

北海道野菜薏米濃湯,用上多款菜調製,包括蘿蔔、西芹、薯仔、薏米、紅椒等,味道有點像羅宋湯,不過是素湯。不要看小這一杯的份量,吃完真是已有五分飽,所以我都吃不完。

玫瑰牛奶咖啡我非常喜歡這杯咖啡,因為通常咖啡店只是在面上灑上幾塊玫瑰乾花就當是 玫瑰咖啡,但這杯不是,玫瑰乾花用料十足,喝到底是吃到玫瑰乾花,所以整杯咖啡有濃濃的花香,值得推薦給女士。

雖然價錢不便宜,但物超所值,性價比高,全因用料充足不馬虎。

造訪日期: 2021年2月
1  感謝 ying0564335
2021年1月17日 透過行動裝置

Hand3ag係k11,今日又嚟食brunch!拎menu去揾位。

選好再買再等拎,自助為主!

慢調斯理食肉獸鐵板三文治 $101
手撕牛仔扒、燶邊流心蛋、蕃茄、水晶生菜、車打芝士、芥末籽蛋黃醬

大大件,牛肉比例1/3up up?! 麵包燶邊烤香過好吸牛肉汁同芥末籽蛋黃醬,正!最好佢一開二,好易分享!

燶邊流心蛋雖話燶邊但無過火,仲有蛋汁香嫩!一人一件,好味!

蝦兵蟹將鐵板三文治 $101
酥脆軟殼蟹、小龍蝦沙律、紫椰菜絲、醋漬紅蘿蔔絲、他他醬

依個對女仔嚟講仲好食!醋漬紅蘿蔔絲酸酸開胃!!紫椰菜絲無食沙律個種草青,可能因為他他醬?食慾up,啖啖海鮮!

軟殼蟹脆口,小龍蝦沙律就彈牙!

三日三夜自家手切薯條 中size加錢配松露蛋黃醬

松露蛋黃醬必食,好creamy同黑松露勁多!

三日三夜自家手切薯條 無加就蕃茄汁
手切薯條條條金黃粗食,油感不多,讚!

餐飲有茶、咖啡同汽水,茶有好幾款!對上一次飲過薰衣草,今次冬天就飲薑茶!

香桃薑茶
香桃味比薑味重,比普通薑茶香甜!

其他咖啡or彩虹冰 +$10
牛奶咖啡 可以選fruity or nutty,快餐都咁專業!
好厚奶泡,加分加分!fruity易入口!

造訪日期: 2021年1月
2  感謝 Annabelletinko

去過HAND3AG嗎? 請分享你的經驗!