“特色鐵板吐司🍞”
HAND3AG的評論

HAND3AG
使用外送服務
香港排名第761 (共14,312家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2020年9月22日

近期流行各款韓式吐司,爆餡配料搭上不同風味醬汁,睇得又食得之前上網見到好多人推介過呢間位於尖沙咀K11嘅一間本地品牌的鐵板三文治專門店,今次終於得閒同朋友們嚟食果然冇令我哋失望
_
每款三文治都可以選擇單點/套餐,套餐包薯條/餐湯/沙律+飲品,可以根據大家喜好選擇唔同既配搭☺️因為今次叫咗四個套餐嘅關係,所以每一樣野都有試齊❣️
沙律
沙律醬係另上,非常細心,沙律菜亦都非常新鮮
北海道野菜薏米濃湯
用料非常足,有滿滿野菜,味道有啲似羅宋湯
手切薯條(配蕃茄醬+$7)
薯條食落去好香口,因為厚切關係,食既時候仲食到啖啖薯仔蓉
❕以下價錢為午市套餐價格❕
歐陸監獄鐵板三文治 $93
平時真係好少見三文治有通心粉,食落去嘅時候同肉丸幾配合,加上流心蛋,口感十分豐富
大力水手鐵板三文治 $91
炸雞塊大大塊兼外脆內軟,配上自家製醬汁,十分惹味
蝦乒蟹將鐵板三文治 $101
小編再推介呢個軟殼蟹食落好香脆,再配上香甜小龍蝦,感覺好清新
慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $101
牛肉好有嚼口,而且牛肉味幾濃郁,配埋生菜一齊食好有食緊韓國烤肉嘅感覺
苿莉/薰衣草洋甘菊花茶
飲落清香,可以解油膩
☕️黑咖啡
味道唔算太苦,飲番杯真係非常清爽
紅沙冰+$10
其實即係士多啤梨沙冰,呢度都有好多唔同嘅特飲選擇,飲落去酸酸甜甜,好有夏日感覺

造訪日期: 2020年9月
感謝 Yyn L

2020年9月13日 透過行動裝置

由地鐵站走進K11必然會看到一間以新派鐵板三文治的HAND3AG,以層出不窮,估佢唔到的配搭制作鐵板三文治。

店舖環境光猛,環境寬敞、樓底相當高,給人一種舒適、和諧的感覺。

邊個話食三文治只係簡單、普通野?

先下單後會給予提示器,便可自行找尋座位,待提示器響起後便可輕鬆到取餐處取餐。

今日下單了一份套餐、另外單點了一份蝦兵蟹將鐵板三文治,再配上自家製蟹肉忌廉餅,真係見到都開心。

3日3夜自家手切薯條 - 加配松露蛋黃醬+$7
見到3日3夜自家手切咁厲害當然要一試!
以原個薯仔手切成薯條,再作香炸,令外皮夠鬆脆,而內層還保存了薯蓉粉糯口感,再加埋上松露蛋黃醬,令整體感覺更加強烈,味道層次更突出。

自家製蟹肉忌廉餅 - $32
自家製係唔同d,蟹肉忌廉餅外層炸粉微薄,不會太油膩,當中包著足料的蟹肉忌廉,口感非常食creamy。

蝦兵蟹將鐵板三文治 - $62
蝦兵蟹將以為只是不中用的手下,師兄太年輕了。
目測已看到炸軟殼蟹酥脆厚肉,加上蝦粒的爽口彈牙,再配上清爽的紫椰菜絲,令整體不會太濃烈,味道配合得剛剛好,一流。

歐陸監獄鐵板三文治 - 跟餐$93
監獄鐵板三文治名字好特別,以普羅旺斯燉肉丸,配上玫瑰芝士通心粉、水晶生菜,吃起來芝士味濃厚醇香,更有香滑的蛋漿,真係非常邪惡,但越食越想食。

夾在一起吃,都是一種不錯的配搭:yummy:。

造訪日期: 2020年9月
感謝 JaydenCSH
2020年8月9日 透過行動裝置

TST 尖沙咀 • HAND3AG 3️⃣
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226-B227A號舖

以鐵板燒三文治作招徠的HAND3AG,食材組合充滿驚喜,玩味十足之餘賣相超邪惡小店以白色為主調,裝潢簡潔明亮,感覺舒服

蝦兵蟹將鐵板三文治 $62
歐陸監獄鐵板三文治 $54
慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $62
套餐(三日三夜自家手切薯條/北海道野菜薏米濃湯 /凱撒沙律& 飲品)+$39
伯爵茶鮮奶 +$10
紅沙冰+$10
Heroes柑橘鐵觀音淡愛爾 $58
自家製蟹肉忌廉餅配他他醬 $32
芝士香辣烤甜粟 $28

三文治塗上植物牛油和橄欖油,在鐵板上輕炸至金黃色 「蝦兵蟹將鐵板三文治」的配料有入口酥脆的軟殼蟹,小龍蝦沙律及爽口的紫椰菜絲和酸紅蘿蔔絲 ,加上他他醬,味道酸甜開胃,最讚

「歐陸監獄鐵板三文治」加入了玫瑰芝士燴通心粉、普羅旺斯燉肉丸、脆薯餅、生菜、流心蛋及熔岩芝士,好有肉汁和蛋汁,芝士控必試

「慢調撕理食肉獸鐵板三文治」專為食肉獸而設,餡料有手撕牛仔排、薯餅、蕃茄和流心蛋配芥末籽蛋黃醬,口感層次豐富啖啖肉好滿足

招牌小食薯條嚴選質地鬆粉的Agria馬鈴薯,用上三日三夜的時間製作,外皮薄脆內軟,可以加$7搭配自家醬汁,雖略為油膩,但薯條配松露蛋黃醬一流!蟹肉忌廉餅一份三件,炸皮酥脆,蟹肉忌廉好creamy

特飲方面,奶類推介伯爵茶鮮奶(可加咖啡),忌廉上掛著粒馬克龍,質感細滑果系推介紅沙冰❤️ 以士多啤梨、檸檬汁、紅青椒和蘋果打成,味道清新解膩

味道:
Instagram: penguin_foodblog

造訪日期: 2020年8月
感謝 penguin_foodblog
2020年8月3日 透過行動裝置

Follow @pigfoodiexhk for more food!
#pigfoodiexhk_包包
================
邪惡激厚三文治 -- Hand3ag
Bookmark咗k11呢間爆餡三文治好耐前排就同@breadismyboufriend 嚟試下兩個大食積兩個人食三個餐,食完真係好滿足呢午餐包三文治,小食同飲品
------------------------
⭐️歐陸監獄三文治套餐($93)
麵包烘過微脆內餡勁豐富!有玫瑰芝士通心粉、普羅旺斯燉肉丸、生菜、流心蛋、脆薯餅❤️通心粉幾彈牙,充滿芝士香肉丸juicy,再加埋流心蛋汁一齊食啖啖都超滿足
------------------------
⭐️蝦兵蟹將鐵板三文治套餐($101)
軟殼蟹炸得好香,好邪惡小龍蝦沙律酸酸哋好開胃紫椰菜絲份量好多可以解下膩
------------------------
⭐️慢調撕理食肉獸鐵板三文治($101)
呢個係小編最中意嘅❤️❤️手撕牛肉肉味好濃加埋燶邊流心蛋簡直係perfect match番茄同生菜幾fresh麵包搽上芥末籽蛋黃醬酸酸哋令人食唔停
-------------------------
⭐️Hand3ag凱撒沙律(套餐)
沙律菜新鮮,加埋醬一齊食唔錯
-------------------------
⭐️北海道薏米濃湯(套餐)
呢個好開胃有啲似羅宋湯入面仲有好多薏米同野菜
-------------------------
⭐️3日3夜自家手切薯條(套餐,+$7配黑蒜滋味醬)
薯條粗身好香脆,薯蓉飽滿❤️黑蒜滋味醬味道特別,酸酸哋帶微辣
-------------------------
⭐️伯爵茶鮮奶(套餐加配+$10,單點$42)
伯爵茶味較淡,奶味較濃
-------------------------
⭐️紫沙冰(套餐加配+$10,單點$42)
呢個係韓國大熱嘅ABC smoothie❤️用上蘋果,紅菜頭同胡蘿蔔blend成,顏色好靚飲落甜甜哋,好清新
-------------------------
⭐️英式早餐茶(套餐附送,單點$28)
茶味清香,解膩一流~
-------------------------
⭐️洋甘菊薰衣草茶(套餐附送,單點$28)
聞落好香薰衣草味飲落令人好舒服
-------------------------
整體嚟講店舖闊落,坐得舒服店員亦好有禮貌,細心介紹食物三文治足料,食完好飽好滿足店員大家可以bookmark定遲啲去食
賣相:8/10
味道:9/10
性價比:8/10
回頭度:8/10

造訪日期: 2020年7月
感謝 pigfoodiexhk
2020年7月28日 透過行動裝置

到K11買晚上吃的,終於有機會吃到這家網上一直看到的HAND3AG。原來店舖在比較近地鐵站那邊,空間超級大的。

蝦兵蟹將鐵板三文治 $62

軟殼蟹及小龍蝦沙律配上紫椰菜、醃紅蘿蔔及他他醬整個配合得很完美,而且麵包用牛油烤得香脆,好吃!

慢條撕理食肉獸鐵板三文治 $62

這個則是有著手撕牛仔排、流心蛋、番茄片、水晶生菜、車打芝士及芥末籽蛋黃醬,真的是很適合喜歡吃肉的人!

所有鐵板三文治我們都加$39升級做套餐,包薯條、沙拉或湯及飲品。小吃方面3日3夜自家手切薯條(中)配特製番茄醬調味適中又夠脆口,好吃!HAND3AG凱撒沙律放了在膠碗封好,比較衛生。北海道野菜薏米濃湯味道也不錯呢!另外還單點了酥脆牛油果配芒果莎莎醬($28),外層香脆而入面順滑的軟軟的還有芝士味~

飲品方面則是加了$10要其他咖啡及彩虹果昔。紅沙冰入面有士多啤梨、蘋果、紅甜椒及檸檬,紅甜椒在飲料的味道很特別!Cappuccino味道也不錯呢!

造訪日期: 2020年7月
感謝 eataroundwithme

去過HAND3AG嗎? 請分享你的經驗!