“首嘗叉燒拉麵鐵板三文治”
HAND3AG的評論

HAND3AG
香港排名第1,150 (共13,987家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2020年6月29日 透過行動裝置

餐廳裝修雅致,燈光光線明亮,照落食物度令食物更加吸引。

北海道野菜薏米濃湯,湯內蔬菜材料豐富,湯底鮮味濃。

歐陸監獄鐵板三文治,普羅旺斯肉丸及通心粉等放在三文治中間,味道係四款三文治入邊最淡味,但肉丸本身好有水準。

拉麵叉燒鐵板三文治,呢個配搭更加配合三文治,脆邊嘅三文治加埋軟淋淋既拉麵,外脆內軟感覺特別強烈。

慢條斯理食肉獸鐵板三文治,肉質軟淋淋,芝士及芥末蛋黃醬味道濃烈,配合燶身三文治都幾夾,多重口感。

蝦兵蟹將鐵板三文治,係四個入邊我最鍾意,軟殼蟹揸得酥脆,小龍蝦沙律亦夠新鮮,小龍蝦肉質鮮甜,食落去趣卜卜。

三日三夜自家手切薯條,一睇就知道係自家製作,因為薯條頂部會有薯仔皮,薯仔有少少甘甜,加上松露蛋黃醬,好有after taste。

感謝 Foodiealexhk

2020年6月28日 透過行動裝置

北海道野菜薏米濃湯
濃郁的野菜濃湯,當中有野菜和薏米,口感豐富又健康。

三日三夜自家手切薯條
看到小食餐牌,這個名稱特別搶眼,勁粗的手切薯條,外皮炸得香脆鬆化,內裏的薯仔細綿綿,配上自家製特色醬料黑蒜滋味醬,相當有驚喜。

HAND3AG凱撒沙律
三文治當然要配沙律,新鮮沙律菜、蕃茄仔和脆片,還有最重要的凱撒沙律醬。

歐陸監獄鐵板三文治
一看到名字就知道不惹少,中央有相當特別的玫瑰芝士燴通心粉、夾着紮實的普羅旺斯燉肉丸、脆薯餅、水晶生菜、燶邊流留心蛋,最後有拉絲的熔岩芝士,貫穿所有材料。

蝦兵蟹將鐵板三文治
令一款是海鮮類三文治,有酥脆軟殼蟹、小龍蝦沙律,雙重鮮味的海鮮再配上紫椰菜絲、醋水漬紅蘿蔔絲和他他醬,令味道鮮味更加提升。

慢條撕理食肉獸鐵板三文治
有海鮮怎可以沒有肉呢,這個三文治絕對適合食肉獸的我,滿滿的手撕牛仔排充滿整個三文治、燶邊流心蛋、多汁蕃茄片、水晶生菜,牛肉再配上車打芝士和芥末籽蛋黃醬,絕對的配搭。

蜜桃薑茶
暖笠笠的薑茶,當中帶點輕輕的辣度,深層還滲出蜜桃的甜味。

洋甘菊薰衣草茶
清新花香的洋甘菊和薰衣草,十分適合消濟解膩。

感謝 justforshan
2020年6月26日 透過行動裝置

一家人過K11 Art House UA睇戲,諗住睇戲前先食個晏晝飯,到咗地鐵站K11 ArtHouse行緊出去時,經過依間新開嘅HAND3AG、望落去好吸引,加上早早地又未有咩人,唔使等位就最好不過啦。

原來依度係一間鐵板三文治嘅專門店,睇佢哋個名真係唔會察覺。中午時段有比較優惠嘅Lunch Set,當然亦可以單點鐵板三文治、湯品、小食、沙律、飲品同甜品,選擇亦好豐富。

大隻水手鐵板三文治
叫得大隻水手,好自然就會諗到菠菜。無錯,依個係一個由炸雞、菠菜苗、醃青瓜、紫椰菜、仲有流心蛋組成嘅鐵板三文治。雖然每種材料嘅味道都好唔同,但夾埋一齊又好match。炸雞皮脆肉嫩,配上菠菜苗、醃青瓜,真係無得彈。

蝦兵蟹將鐵板三文治
故名思意,蝦兵蟹將當然係蝦同蟹為主嘅海鮮鐵板三文治啦。酥脆嘅軟殼蟹、小龍蝦沙律、再加埋紫椰菜、醋漬紅蘿蔔絲、再配埋他他醬。整體真係好正好正。依款蝦兵蟹將鐵板三文治係三款入面我最鍾意嘅款式。

慢調斯理食肉獸鐵板三文治
我個人認為依個係比較接近漢堡包嘅一個鐵板三文治,因為佢係由手撕牛仔排、流心蛋、番茄片、生菜、車打芝士組成。而且係我哋點咗嘅三個款式入面,依個係最有飽肚感嘅一個。

鐵板三文治可以話食遍咗海陸空。至於小食方面,亦都係唔錯嘅。3日3夜自家手切薯條、加配咗黑蒜滋味醬。薯條炸得非常香脆、但最正嘅係點埋佢哋嘅自家醬料。黑蒜滋味醬蒜香非常,實在點到停唔到,客薯條好快就俾我哋食哂。HAND3AG凱撒沙律係另一個Lunch Set嘅選擇。沙律菜都幾新鮮,一個人食係好夠嘅,但如果學我哋咁三個人分就會唔夠嫁喇。芝士烤普羅旺斯燉肉丸屬於單點嘅小食,雖然單點價錢會比Lunch Set稍高,但因為想試多啲唔同嘅嘢食,所以選擇咗一份單點小食。肉丸好好食,肉汁豐富。但更好食嘅,其實係個醬汁。茄汁底嘅醬汁,混有青瓜粒同西芹粒,好好味。

飲品嘅選擇比較少,唔想飲汽水/咖啡,可以好似我哋咁,叫返三杯較為健康嘅茶嚟飲。洋甘菊薰衣草茶、龍珠茉莉花茶同蜜桃薑茶都好特別,除咗龍珠茉莉花茶、我平時都好少飲。洋甘菊薰衣草茶比較清爽、蜜桃薑茶甜得嚟少少薑嘅辣味。

感謝 kenku216
2020年6月26日 透過行動裝置

尖沙咀K11新開「Hand3AG」
主打各款鐵板三文治
除左爆醬爆餡,以鐵板煎製,加入創新元素
真係睇得。影得。食得‍♀️
歐陸監獄鐵板三文治套餐 $93
套餐包括左三文治+小食+飲品
三文治:皇牌人氣款⭐️,不得不試
以鐵板煎香嘅三文治,口感鬆脆
最吸睛嘅就莫過於正中央
大大粒嘅普羅旺斯燉肉丸
以法式嘅烹調方式燉煮而成,肉汁豐富!
配搭上玫瑰芝士燴通心粉,脆薯餅
水晶生菜同燶邊流心蛋,添加層次感
最後,仲有熔岩芝士,芝士濃郁但吾會有膩感
小食:三款選其一,薯條/餐湯/沙律
食識嘅你,一定會揀三日三夜手切粗薯條‍♀️
質感食落香脆,薯肉好軟綿
加$7可以食埋自家醬料
特製蕃茄醬,松露蛋黃醬同黑蒜滋味醬
小妹首推松露蛋黃醬
松露味好突出,同薯條好夾
飲品:有六款可以揀
加左$10升級飲玫瑰Latte
心形拉花,線條優美清晰
咖啡香濃順滑,大讚!
大隻水手鐵板三文治 $52
主角係厚切脆炸雞塊,入口酥脆
配上菠菜苗,紫椰絲同流心蛋
令口感添加一份輕盈
加上致酸黃瓜嘅酸脆清口,醒胃
蝦兵蟹將鐵板三文治 $62
黃金香脆嘅軟殼蟹x小龍蝦沙律 crossover
鮮味十足,入口酥脆
小龍蝦沙律啖啖肉加上醋漬紅蘿蔔絲
酸酸甜甜好開胃
慢調撕理食肉獸鐵板三文治 $62
為食肉獸度身訂造
滿滿嘅手撕牛仔排佔據成個三文治嘅三份之二
撞上蕃茄片,車打芝士,燶邊流心蛋
包你過足「肉」癮
芝士香辣烤粟米 $28
大量芝士鋪滿粟米上
芝味香濃,粒粒粟米香甜多汁~
凍伯爵茶鮮奶咖啡 $42
咖啡香撞上伯爵茶
濃郁咖啡味有點伯爵茶嘅回甘
仲有迷你馬卡龍做點綴
______________________________________________
滿意度: 9/10
HAND3AG (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226-B227A號舖

感謝 fcbrosa
2020年6月22日 透過行動裝置

最近 K11 新開咗全港首創鐵板三文治專門店 HAND3AG 當然要去試下啦
慢調撕理食肉獸鐵板三文治一絲絲嘅手撕牛仔排,嫩滑多汁燶邊流心蛋令整體更滑溜濕潤配搭埋番茄片水晶生菜車打芝士芥菜籽蛋黃醬,營養又好味
歐陸監獄鐵板三文治材料有玫瑰芝士燴通心粉、普羅旺斯燉肉丸脆薯餅燶邊流心蛋水晶生菜熔岩芝士醬汁好濃蕃茄味☺️整骨口感豐富又邪惡
芝士烤普羅旺斯燉肉丸(單點)肉丸係自家製同用咗一半牛肉一半豬肉然後加入唔同蔬菜同番茄醬燉加埋面頭嘅雙色芝士正呀
3 日 3 夜自家手切薯條(中)配黑蒜滋味醬外層香脆,入面係軟綿嘅薯蓉而黑蒜醬蒜味濃香帶辣惹味之選
HAND3AG 凱撒沙律入面有生菜、番茄仔、蟹柳脆片加埋凱撒沙律醬,非常清新
紫沙冰有紅菜頭、蘋果胡蘿蔔無乜草腥味,飲落仲好清新
伯爵茶鮮奶+咖啡☕️鮮奶咖啡香濃但伯爵茶味道唔夠出

1  感謝 0907kinki

去過HAND3AG嗎? 請分享你的經驗!