“物超所值的任飲任食火鍋放題”
縁聚鮮鍋的評論

縁聚鮮鍋
香港排名第1,837 (共15,451家餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
2021年6月4日 透過行動裝置

荃灣火鍋放題選擇很多,說到大鴻輝中心就已經有6到7間,相當誇張,但要數方便的,這家緣聚鮮鍋肯定是其中之一,因為用扶手電梯就可直達,不用苦等電梯再在電梯口呆站等位呢

位置:
大鴻輝中心的三樓,只需上扶手電梯直達,地點非常方便。而大鴻輝中心本身是荃灣地標,覓食的主要選擇,所以人流旺盛,交通尚算方便,沙咀道及眾安街交界有很多巴士小巴線,而港鐵荃灣站走路過去約需10分鐘✨

環境:
餐廳面積很大,分區清晰,可以自行取醬料、刺身、小食、甜品及大量飲品等等。自取區域夠大、地板亦算乾淨,取餐也不會擠迫,空間感十足

服務:
下單是掃碼的,漏單情況不多,大致上菜算快。同時,侍應很主動收拾裝過食物的盤及碟,大致不會阻礙到客人

食物:
火鍋部分除了蔬菜和部分丸類,都是掃碼下單,其他的和刺身壽司、前菜、小食等等需要自行去自取區拿

美國特級牛肉+海鮮刺身放題~$228/位(加一)
我們選了中間價位的套餐,同樣可以任取自取區所有食物飲品

刺身壽司類
有三文魚、希靈魚、劍魚、吞拿魚、帶子、螺片等,刺身選擇算多及新鮮,味道可以。壽司則有燒三文魚、鰻魚、甜蛋、蟹柳等多款選擇,同樣算是新鮮

前菜
有青口、泡菜、木耳、豆角、青瓜等等,味道普遍可以接受,更可以$10一隻買即開生蠔,但任食相信較少人加買

餐前小食
炸薯角、炸雞粒、黃金蝦球、炸鮮奶等多款餐前小食,保溫尚算可以,還能吃到一點脆的口感,另外有提供咖哩及白飯

天婦羅
掃碼下單可點炸蝦、南瓜及茄子天婦羅,炸出來很香脆,而且算是新鮮即叫即炸,味道不差

自取火鍋料
有山根、魚皮、響鈴、蔬菜及火鍋配菜如粟米、冬菇、蓮藕、金菇、蒟蒻、冬瓜等等,對於喜歡火鍋的朋友絕對足夠多選擇

下單火鍋料
掃碼下單當然少不了美國肥牛、M5和牛、豚肉、雞肉、各種丸類及餃類、台灣腸、鴨血、各種豆腐、美國蠔、海蝦、帶子及沙白等等,選擇眾多,質素超值,絕對可以任食到捧腹而去

飲品
飲品有大量選擇,除了雪櫃內的各式紙包、樽裝及罐裝飲品外,亦提供沙冰、菊花蜜、清酒、梅酒、一些熱的紙包飲品及花茶等,照顧到各種各樣的客人所需

甜品
有豆腐花、奶凍、涼粉,甚至軟糖,另外有軟雪糕及乳酪雪糕,選擇不少

總括而言,以這個價格提供到如此多的食物種類選擇實屬超值,當然質素不是最好但可以說對得住這個定價,可以放心任飲任食呢

緣聚鮮鍋
地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心3樓

造訪日期: 2021年6月
2  感謝 moshui

2021年5月22日

就快天氣熱但係都不忘打邊爐, 在荃灣有間火鍋放題, 我們便去試下。

餐廳 樓面非常廣有幾十張打邊爐枱, 氣氛熱鬧。 也有不少人排隊輪候準備吃放題。

餐廳食物種類繁多。 可以手機點餐。 我們先選了中等價錢的安格斯肥牛套餐, 然後加了十元要鴛鴦鍋底, 分別選了鴨血麻辣火鍋湯底和麵豉湯底。 麻辣火鍋湯底用料十足, 麻辣得來非常香。 手機點餐除了指定肥牛還有雞塊肉丸類, 海鮮加價錢可扣的生蠔,扇貝。 而放題區有各種 食物,有各類魚生壽司, 餘生看上去顏色鮮艷令身上還算新鮮。 冷麵日式焗薯 也是比較特別的放題食品。

另一邊有小食區炸魚皮特別好吃香脆可口, 還有炸薯條炸雞粒響鈴等等。 蔬菜方面非常新鮮而且多元化, 色澤 聯絡。

甜品推方面也非常吸引有自助乳酪雪糕上面可以加棉花糖聰明豆等等, 也有涼粉可以加各類型珍珠奶茶的珍珠生果 等等。 飲品方面有整整五六個大型雪櫃, 有經典的可樂汽水綠茶等等, 還可以自斟梅酒。 另外有個比較特別的飲品區是有各類型的 茶, 例如油紙片山楂片 檸檬片等等。

這個火鍋放題適合 各類型喜歡不同口味的人士, 適合一家大小或三五知己聚餐。

造訪日期: 2021年5月
感謝 Miracle1travel
2021年4月28日 透過行動裝置

荃灣大鴻輝中心一向都係打邊爐好地方, 見疫情緩和即約友人嚟"緣聚"食番餐勁。入座前先選湯底和放題價錢, 湯底有日式喜燒、日式豬骨、香濃黑蒜、芫茜皮蛋、特濃沙嗲、農場蕃茄等…而價錢就視乎所選牛肉, 今次我哋揀咗美國特級牛肉+海鮮刺身$228/位另加一,任食2小時,如果當月生日者仲有88折,所以好抵食
大部份火鍋配料都可親自出去拎, 選擇非常多, 而有部份則用QR 落單都幾方便可以睇番自己已選的食物
餐廳有11個食物區: 壽司區、刺身區、火鍋區、沙律區、熟食區、甜品區、飲品區等鍾意食蠔嘅朋友有福,即開生蠔$10/隻超抵食。這裡除生蠔要額外付費外,其他都係任飲任食
趁湯底未送到坐位,出去行個圈拎啲餐前小食先, 拎咗幾件壽司都好新鮮, 炸物又夠熱仲係剛炸起,最重要係不停refill 唔錯
自助飲品的選擇也十分多,有啤酒/罐裝/紙包外,仲有梅酒/清酒、花茶等...
拎完小食後湯底也送到, 我哋揀咗蕃茄湯底,未食已聞到濃濃蕃茄味
之後打邊爐開動放滿全枱都係食物,牛肉款式多,我哋叫咗精選肥牛、特級牛肉油花平均,稍為烚一陣就食得,入口好軟淋, 忍唔住encore 咗幾次。而極上黑豚肉豬肉味濃,肉質彈牙唔韌、西班牙梅頭豬肉切得透薄, 嫩滑肉味濃, 令人回味
海鮮類有沙白、扇貝、蝦、蠔等, 用料新鮮, 仲好鮮甜,每樣配料都有質素
食咗咁多肉,當然要食下菜平衡一下, 菜嘅種類也多, 如莞茜、羽衣藍、生菜、菜心等,個人喜歡冰菜爽脆又為水份
最後當然食埋呢杯乳酪,冰涼清甜可以清清口腔,最適合作飯後甜品

造訪日期: 2021年4月
感謝 KKMan123
2021年4月18日 透過行動裝置

大鴻輝多打邊爐就出晒名
依間緣聚鮮鍋據聞勁多自助野拎就去左試試
埋單502/2人

佢地係用QR code落單 蠔仔 扇貝都有 豬牛種類反而就唔算多

我會話依間野打邊爐種類唔算多 唔係主菜
反而出到去睇 壽司又有 小食又有 刺身都有 真係太多太多
刺身我拎左螺肉同埋帶子 夠新鮮!
拿 我就勁易肚痛既 中段先食都冇屙

小食我就拎左煎堆... 唔好笑我 真係幾鐘意食 食左三粒仔 豆沙餡 但唔種豆沙味 岩晒我
炸雞食左一粒 比較乾

至於野飲櫃...好震撼 成十格櫃 由頭睇兩次我先揀到咩野飲 我試左隻好似芒果汁 矮罐 比較普通

造訪日期: 2021年4月
1  感謝 woody3305
2021年4月4日 透過行動裝置

嘩數一數原來成年幾冇來過了, 今次#metime 時間,想找個任飲任食的地方同好友暢所欲言,所以決定近近地來返緣聚,因為食晏左回家都超方便。

緣聚地方真係好寬倘,座位唔會迫, 飲品櫃超大,多款飲品任君選擇,拎完飲品我就直去刺身區到拎我最喜歡的刺身啦!有三文魚,赤蝦,玉子,榮螺片,希靈魚,帶子和魷魚,刺身夠新鮮鮮甜美味。

壽司細細件每款都拎d,轉頭我又被炸物吸引了,因佢熱辣辣一盤盤拎出來搞到人忍唔住出去拎 , 仲有唔同的頭盤,螺肉八爪魚咁, 食完已經飽左一半,但點都要留肚,因為來打邊爐的。

我地叫左黑蒜湯底,好友太熟呢到架部,自動用 qr code 落order ,我出去行一轉,打邊爐食物已經到齊, 我成晚都好幸福因好友不斷夾火爐食物比我, 牛肉,豬肉夠嫩我地都食左兩 round 呀 ✌呢到d 蠔都唔錯。

最後緊係要食返甜品做結尾嘅,我去左雪糕櫃到,整左幾個雪糕球,任食來講呢到真係幾好。

造訪日期: 2021年3月
感謝 Chloekwok89

去過縁聚鮮鍋嗎? 請分享你的經驗!