“滿足各人喜好的火鍋放題”
縁聚鮮鍋的評論

縁聚鮮鍋
香港排名第1,874 (共15,381家餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣

就快天氣熱但係都不忘打邊爐, 在荃灣有間火鍋放題, 我們便去試下。

餐廳 樓面非常廣有幾十張打邊爐枱, 氣氛熱鬧。 也有不少人排隊輪候準備吃放題。

餐廳食物種類繁多。 可以手機點餐。 我們先選了中等價錢的安格斯肥牛套餐, 然後加了十元要鴛鴦鍋底, 分別選了鴨血麻辣火鍋湯底和麵豉湯底。 麻辣火鍋湯底用料十足, 麻辣得來非常香。 手機點餐除了指定肥牛還有雞塊肉丸類, 海鮮加價錢可扣的生蠔,扇貝。 而放題區有各種 食物,有各類魚生壽司, 餘生看上去顏色鮮艷令身上還算新鮮。 冷麵日式焗薯 也是比較特別的放題食品。

另一邊有小食區炸魚皮特別好吃香脆可口, 還有炸薯條炸雞粒響鈴等等。 蔬菜方面非常新鮮而且多元化, 色澤 聯絡。

甜品推方面也非常吸引有自助乳酪雪糕上面可以加棉花糖聰明豆等等, 也有涼粉可以加各類型珍珠奶茶的珍珠生果 等等。 飲品方面有整整五六個大型雪櫃, 有經典的可樂汽水綠茶等等, 還可以自斟梅酒。 另外有個比較特別的飲品區是有各類型的 茶, 例如油紙片山楂片 檸檬片等等。

這個火鍋放題適合 各類型喜歡不同口味的人士, 適合一家大小或三五知己聚餐。

造訪日期: 2021年5月
感謝 Miracle1travel

2021年4月28日 透過行動裝置

荃灣大鴻輝中心一向都係打邊爐好地方, 見疫情緩和即約友人嚟"緣聚"食番餐勁。入座前先選湯底和放題價錢, 湯底有日式喜燒、日式豬骨、香濃黑蒜、芫茜皮蛋、特濃沙嗲、農場蕃茄等…而價錢就視乎所選牛肉, 今次我哋揀咗美國特級牛肉+海鮮刺身$228/位另加一,任食2小時,如果當月生日者仲有88折,所以好抵食
大部份火鍋配料都可親自出去拎, 選擇非常多, 而有部份則用QR 落單都幾方便可以睇番自己已選的食物
餐廳有11個食物區: 壽司區、刺身區、火鍋區、沙律區、熟食區、甜品區、飲品區等鍾意食蠔嘅朋友有福,即開生蠔$10/隻超抵食。這裡除生蠔要額外付費外,其他都係任飲任食
趁湯底未送到坐位,出去行個圈拎啲餐前小食先, 拎咗幾件壽司都好新鮮, 炸物又夠熱仲係剛炸起,最重要係不停refill 唔錯
自助飲品的選擇也十分多,有啤酒/罐裝/紙包外,仲有梅酒/清酒、花茶等...
拎完小食後湯底也送到, 我哋揀咗蕃茄湯底,未食已聞到濃濃蕃茄味
之後打邊爐開動放滿全枱都係食物,牛肉款式多,我哋叫咗精選肥牛、特級牛肉油花平均,稍為烚一陣就食得,入口好軟淋, 忍唔住encore 咗幾次。而極上黑豚肉豬肉味濃,肉質彈牙唔韌、西班牙梅頭豬肉切得透薄, 嫩滑肉味濃, 令人回味
海鮮類有沙白、扇貝、蝦、蠔等, 用料新鮮, 仲好鮮甜,每樣配料都有質素
食咗咁多肉,當然要食下菜平衡一下, 菜嘅種類也多, 如莞茜、羽衣藍、生菜、菜心等,個人喜歡冰菜爽脆又為水份
最後當然食埋呢杯乳酪,冰涼清甜可以清清口腔,最適合作飯後甜品

造訪日期: 2021年4月
感謝 KKMan123
2021年4月18日 透過行動裝置

大鴻輝多打邊爐就出晒名
依間緣聚鮮鍋據聞勁多自助野拎就去左試試
埋單502/2人

佢地係用QR code落單 蠔仔 扇貝都有 豬牛種類反而就唔算多

我會話依間野打邊爐種類唔算多 唔係主菜
反而出到去睇 壽司又有 小食又有 刺身都有 真係太多太多
刺身我拎左螺肉同埋帶子 夠新鮮!
拿 我就勁易肚痛既 中段先食都冇屙

小食我就拎左煎堆... 唔好笑我 真係幾鐘意食 食左三粒仔 豆沙餡 但唔種豆沙味 岩晒我
炸雞食左一粒 比較乾

至於野飲櫃...好震撼 成十格櫃 由頭睇兩次我先揀到咩野飲 我試左隻好似芒果汁 矮罐 比較普通

造訪日期: 2021年4月
1  感謝 woody3305
2021年4月4日 透過行動裝置

嘩數一數原來成年幾冇來過了, 今次#metime 時間,想找個任飲任食的地方同好友暢所欲言,所以決定近近地來返緣聚,因為食晏左回家都超方便。

緣聚地方真係好寬倘,座位唔會迫, 飲品櫃超大,多款飲品任君選擇,拎完飲品我就直去刺身區到拎我最喜歡的刺身啦!有三文魚,赤蝦,玉子,榮螺片,希靈魚,帶子和魷魚,刺身夠新鮮鮮甜美味。

壽司細細件每款都拎d,轉頭我又被炸物吸引了,因佢熱辣辣一盤盤拎出來搞到人忍唔住出去拎 , 仲有唔同的頭盤,螺肉八爪魚咁, 食完已經飽左一半,但點都要留肚,因為來打邊爐的。

我地叫左黑蒜湯底,好友太熟呢到架部,自動用 qr code 落order ,我出去行一轉,打邊爐食物已經到齊, 我成晚都好幸福因好友不斷夾火爐食物比我, 牛肉,豬肉夠嫩我地都食左兩 round 呀 ✌呢到d 蠔都唔錯。

最後緊係要食返甜品做結尾嘅,我去左雪糕櫃到,整左幾個雪糕球,任食來講呢到真係幾好。

造訪日期: 2021年3月
感謝 Chloekwok89
2021年4月3日 透過行動裝置

老公很想吃放題火鍋,即時想起緣聚鮮鍋,對上一次來已經大半年前了。但食物還是依然的多,壽司、刺身,依舊新鮮。

我們選擇了豬骨湯底,清甜好味。我們都急不及待先用QRcode order一些火鍋食品,例如沙白、扇貝、牛肉、蚝肉。 食材新鮮,沙白肉大大粒,沒有沙。蚝肉重蚝味,扇貝柱肉厚實。

壽司區一如以往的搶手,蝦和三文魚都很新鮮, 蝦肉爽口彈牙,榮螺肉鮮甜。 壽司選擇也不少,經常有不同款式推出。

另外還設有火鍋配料自助區,各式各樣的丸類,菜類,菇類,麵食等,都分門別類的在不同區域, 種類繁多,可隨心選擇。 還有一些餐前小食,炸物,應有盡有,還會不時更換。

飲品選擇夠多,梅酒,清酒和各款汽水都任飲。
女士們最愛的甜品也一應俱全,奶酪、涼粉、甜品杯等。 還有小朋友最愛的雪糕,也至少提供六款口味選擇。

感謝 yanikachow

去過縁聚鮮鍋嗎? 請分享你的經驗!