“黑松露芝士蛋黃醬薯條”

The Point - Pizza & Pasta
訂位
香港排名第1,186 (共13,925家餐廳)
4 週前評論 透過行動裝置

黑松露芝士蛋黃醬薯條,賣相100分❤︎薯條粗幼均勻,炸得又香又脆。黑松露薯條其他餐廳都食過,但呢度個味更加濃郁,芝士再落多少少仲可以拉絲,非常邪惡!

蜜糖燒烤醬雞翼,lollipops形狀好方便食呢〜夠脆又唔會乾,仲好入味!比較喜歡食甜,蜜糖味如果再濃多少少就更好!

今晚仲幫朋友慶祝生日,可以寫碟呢個朱古力Brownie好正,朱古力味濃郁,仲有啲微微烤香的香蕉圍住,加球甜而不漏雲呢拿雪糕,朋友超喜歡

感謝 yumipig

朋友話食過The point好好食,所以就約佢係青衣呢間新開既食餐飯

Crossover Pizza

呢個酥炸軟殼蟹pizza,主角軟殼蟹係原隻上,餅底係薄脆底但中間滿滿既芝士依然可以拉絲,特別中意佢加左明太子醬係批邊,一咬落去明太子香散出黎真係好正☺️另外仲有爽滑蝦仁同d紫菜調味,我都幾中意成個配搭

紅酒燴和牛勒肉配蜆殼粉

呢個醬汁做得好濃郁,每個蜆殼粉都沾滿左個醬汁,好和味☺️

見到和牛勒肉比得一d都唔手軟,仲要大大舊,肉質軟腍,又有足夠既油脂香

墨魚汁海鮮意大利飯

朋友叫左呢個,一上個陣都比佢既海鮮量震驚左有青口,墨魚,大蝦同蜆…我試左一啖飯,係好香濃既墨魚汁味平時都係食墨汁意粉多,今次都係第一次試墨汁Risotto ,都幾特別

Cinnamon apple pizza

食到好飽又想試下甜品,就揀左呢個幾特別既pizza甜品,佢一分為四,上面有烤蘋果,合桃,雪糕,面頭再淋上吉士醬,十分豐富

人均285,食到好飽環境十分新淨舒服,服務都好貼心下次黎一定要試埋其他pizza

1  感謝 heiman0531
2020年6月1日

Pizza 好似係主打,有好多款可以揀,仲分埋Size。我哋揀咗Posh Hawaiian,望落普普通通,但食落好有驚喜,成餐飯最喜歡呢個pizza lol 菠蘿係用焦糖微微烤過,意大利火腿味道偏濃,咸咸香香,再加帶少少苦澀味的火箭菜,三種味道綜合一齊好夾!上面白色嗰啲係松子豆,幾好咬口而且營養價值好高。

榛子醬朱古力Pizza,烤過的Nutella醬 pizza包已經無得輸,加咗酸酸甜甜鮮香橙粒、核桃碎同淡淡雲呢拿味軟雪糕,非常好味,值得再encore。

Chicken Lollipops烤雞翼,燒烤醬好惹味,仲keep到肉汁,唔會鞋颯颯,而且份量都算多〜

西柚梳打,幾新鮮醒神。我哋要Jug size,超大瓶,一人3杯都仲有得剩,幾抵飲。

感謝 sam7so
2020年5月31日 透過行動裝置

平時甚少逛青衣城,今晚專程到此,皆因The Point近來也進駐這裡。餐廳向來水準穩定,相信這間分店也不例外。
地方闊落舒適,店員很有禮貌。
煙三文魚小食
三文魚鲜味香滑,夾著薄片樱桃蘿蔔,十分可口。鮮菜沙律
蔬菜很新鲜,火箭菜,紫生菜等配以陳醋,開胃又健康。
澳洲M5和牛肉眼扒
五成熟,火候控制得宜,肉面香脆,牛味濃郁,肉汁豐富,入口融化,絕對是水準之作。
卡邦尼薄餅
巴馬火腿,巴馬臣和水牛芝士鋪於薄餅上,加上滑鷄蛋,為咸香薄餅添上滑溜感。
配以冰凍檸檬茶,在清雅環境下细語輕談,颇為惬意。

感謝 wpeat
2020年5月29日 透過行動裝置

周四,約了一位久未見面的學妹出來敘舊, 暢談當年學生時代的趣事,她還未有男朋友,真想給她介紹一個,哈哈哈。
我們相約在青衣城的The Point 食晚餐,食過荃灣分店,覺得非常不錯,也想來試試青衣分店的水準。
ENTAIKO SOFT SHELL CRAB PIZZA ~
材料有炸軟殼蟹,蝦肉,櫻花蝦和明太子醬。映入眼簾的炸軟殼蟹薄餅,真的令人垂涎欲滴。
軟殼蟹厚身肉多,炸得金黃香脆,薄餅入口煙韌,配上啖啖芝士和鮮蝦, 海鮮味道突出,食人食不停口,剛上枱,熱熱的時候,口感最好,薄餅邊脆脆的,也令我非常欣賞。
墨魚汁海鮮意大利飯 ~
同樣是海鮮超級多的,飯面 鋪滿大蝦, 魷魚, 魚塊,沙白和青口,非常誘人,魚塊新鮮,外脆內軟, 大蝦彈牙,沙白,青口和魷魚都鮮味, 飯粒一片漆黑,味道偏淡,如果濃味一点,定會更討我歡心。
紅酒燴和牛勒肉配蜆殼粉~
學妹點的蜆殼粉,我偷偷嚐了一口, 紅酒味道濃厚, 確認了是我那杯茶, 牛肉也軟淋,下次我也要點這個,哈哈。

感謝 jessie_xxo

去過The Point - Pizza & Pasta嗎? 請分享你的經驗!