“豐富午市套餐”

U-Banquet The Starview
香港排名第10,645 (共15,447家餐廳)
2021年6月9日

記得鱷魚恤中心果座亦係酒樓集中地, 正好順路去飲餐茶。一向知道譽宴口痺唔錯, 諗住上去望下有咩岩食, 點知平日中午時段, 一開lift門, 已見唔少人等入座。咁多人幫襯, 馬上拎位等入座。

酒樓以寶藍色做主調, 比起傳統酒店感覺更華麗。

揀左午市二人餐 HK$238/位 (包茶芥, 另加一)

點心併盤, 包含了四款點心,
蝦餃脤卜卜, 皮唔算好厚, 蝦肉爽口鮮甜彈牙
燒賣中食到鮮味豬肉餡料, 唔會太乾
嫌粉果皮厚左d, 入面粉葛爽口有層次
白糖糕有些少乾身唔太甜

燒乳鴿: 皮不算很脆, 但肉質嫩滑多汁, 經鹵水浸過都幾入味

沙拉蝦球: 蝦球被炸過, 炸皮薄脆唔會太厚, 表面平均沾上沙拉醬, 甜甜地, 蝦肉很爽, 口感同味道一流!

家常燒豆腐: 豆腐外皮索左個汁, 茨汁微微地鹹, 配上雲耳、肉絲, 食落不單調

黃金海皇炒飯: 炒得很有穫氣, 飯粒粒粒分明, 細味有鹹蛋黃香, 跟蝦肉粒同蔬菜粒炒起, 很有層次。

最後紅豆沙做甜品, 口感棉滑, 甜度剛好。

造訪日期: 2021年6月
感謝 Keresawong

去過U-Banquet The Starview嗎? 請分享你的經驗!