“疫情下珍惜與朋友相聚”
Wingman的評論

Wingman
使用外送服務
香港排名第7 (共14,738家餐廳)
周圍地區: 香港島
周圍地區: 香港島
2020年12月15日 透過行動裝置

好耐冇同朋友一路食飯一路傾偈,所以今次揀咗一間可以一邊食一邊傾偈嘅餐廳。而且仲可以食吓水食,飲吓酒添

餐廳位於灣仔船街嘅一個角落位置,幾乎全條街都係外國人,附近都有好多酒吧餐廳。

去到餐廳見到裝潢都好簡單,但係就好適合一齊傾偈嘅地方。

餐廳角落位有個Bar位,可以飲mocktail or cocktail,真係好啱放工輕鬆吓。

望到呢個燈牌,都知道係食雞嘅專門店。

點了一份新加坡辣蟹味嘅雞翼,雞翼唔會好乾,而且味道仲好好添,中意食辣嘅朋友一定唔可以錯過!

雞翼嘅表面有炸蒜、辣椒同香蔥,味道非常夾!

另外點了一份黑松露薯條,薯條非常新鮮,而且鹹味好足夠,配搭埋黑松露醬,真係絕配!

薯條仲要係幼薯條添,真係啱曬一邊傾計一邊食。

感謝 Joyzz1229

2020年12月12日

之前係食過Wingman 對佢既黑松露醬念念不忘所以又叫左fd同我一齊食呢度好特別既係佢會比埋手套你食雞架,食得勁方便丫

黑松露醬薯條

我真係好中意呢度個醬,有時黑松露薯條係就咁灑黑松露係面,但我中意呢種黑松露溝左入醬度,味道好香濃,配上香脆既薯條真係一流

新加坡辣蟹味

呢隻味好似都幾少見,但又幾好食,面頭有大量炸蒜,蔥花同辣椒,啱哂重口味人士

因為佢係乾身既,如果唔食辣椒其實都唔會好辣

日本蜂蜜芥辣

呢個就係濕身既,我以為係好似麥當勞個隻醬咁,但原來係分開落左wasabi 上去,不過好彩佢唔係點到好多wasabi, 我整走個wasabi 就咁食個蜜糖雞翼都幾似bbq燒雞翼再揸蜜糖上去個陣味,但就略甜左d

埋單$223,人均百零蚊,雖然淨係食薯條同雞翼少許貴,但勝左環境裝修都幾令幾啱黎打下卡chill下,而且臨走之前店主仲送左杯shot比我地飲好有人情味丫

造訪日期: 2020年10月
1  感謝 Krystal030
2020年12月11日 透過行動裝置

之前在中環食過一次,今次在灣仔樓上酒吧不同的主題又不同風味。

[服务铃]服务:
有中外語言服務,因為地理環境在皇后大道東同船街轉角,果個地方附近的位置一直都是酒吧外籍人士居多的休閒聚會地方。
負責帶位的是一個外籍女服務員,雖然帶住口罩但都有聽到努力say中文的問候。因為樓下已經聚集不同的吸煙區,以及外籍飲酒。所以我地選擇在樓上景觀位都不錯的地方,有吧台,以及卡座。
今次見到有個雞翼放題,128,178,250不同主題放題雞翼,無限續杯飲品。
A朋友鍾意雞翼,每次燒味都只食雞。
因為擔心食不多因此試了178的套餐,有11種不同口味。
|蒙古燒烤以及蜂蜜芥末^
蒙古燒烤風味係以前傳統羊肉燒烤有孜然粉味道,白芝麻密密麻麻中和口感相對比較適中不會過咸。
蜜糖芥末就honeywasabi譯名,原來仲有紫薑伴碟有喜歡辛辣就口感重味少少。
|巴馬臣芝士蒜蓉^
巴馬臣芝士碎末灑落入雞翼上面,偏甜而有少女下午茶的風情。
|黑芝麻海鮮蜜糖^
起初在檯面見到這張鋪住的餐台菜單。不同口味介紹,黑芝麻呢款擔心中伏不敢多叫,但試左一次原來黑芝麻的濃郁香味就類似蒙古燒烤的白芝麻一樣,調味香濃。
另外都有左美國風味以及田園風味。十一種口味不同的料理令到普通雞翼大放異彩。
我地每個人差不多都食左15隻雞翼。
食完才感慨,雞翼原來都可以有咖啡味道,芝士味道,黑芝麻等等。

感謝 HKdorawei
2020年12月10日 透過行動裝置

燒雞翼,我鍾意食!每次講起都會即刻想食返幾隻雞翼, 雞翼嘅受歡迎程度超乎想像,無論係小朋友或大人,對雞翼都有一種難以抗拒嘅感覺。雞翼做法、款式多,例如蒜蓉、蜜糖、可樂、牛油、豉油、孜然、土匪⋯⋯真係多到眼花繚亂!

我哋嗌左個拼盤餐 Netflix & Chill ,包三款味道嘅雞翼(可選三種味道),再加一個配菜 $268
黑椒檸檬,有酸酸嘅檸檬味,好香口好開胃
Tandoori Spice 印度唐杜里烤雞味,配上Mint Yogurt 汁,好香印度香料味。

星加坡辣蟹味,呢個夠惹味,忍唔住食多幾隻!

造訪日期: 2020年12月
感謝 Gmaboy
2020年12月10日 透過行動裝置

其實我真係好鍾意食雞翼,之前同朋友曾經嚟過任食雞翼已經覺得好正!今日放工返屋企嘅時候我諗吓食啲咩做晚餐好呢?所以.......

咁正嘅雞翼當然要同屋企人happy sharing,但咁多好嘢食食啲咩好呢我都諗咗好耐,最後今次我就買咗個套餐同屋企人分享

只要$198 就可以拎番屋企!
裡面有12隻雞翼(可以選兩款味道,而我就選了咗咖啡味同埋田園味!)
再加多一款小食,我就揀咗松露醬配薯條!

咖啡味雞翼好香濃,食落個感覺都幾得意,二田園未雞翼會感覺到有種沙律味係雞翼上面!呢兩個咁新穎嘅口味都幾吸引!我屋企人都食得好happy呀!

感謝 ToraChing917

去過Wingman嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣