“雞翼午餐”
Wingman的評論

Wingman
使用外送服務
香港排名第202 (共14,148家餐廳)
周圍地區: 香港島
周圍地區: 香港島

午餐時間來到Wingman買外賣,Wingman顧名思義就係最出名雞翼,有很多種口味,選擇多多。今次選擇了新加坡辣蟹味($69/6隻)黑芝麻海鮮蜂蜜和紐奧良香粉味。
新加坡辣蟹味添加了炸蒜粒粒、新鮮辣椒與一點薑味,雞肉多汁可口。而黑芝麻海鮮蜂蜜由於加了蜂蜜在表面,吃起來比較甜。另外紐奧良香粉是我最喜歡的一款,微辣的調味粉食極都唔厭。額外加了一個墨西哥辣椒牛油果卷($138),價錢稍貴但份量很大,足夠2-3個人分享,吃起來不會很乾,牛油果味道比起辣椒要淡,而外皮微熱微脆很好吃。

造訪日期: 2020年9月
感謝 workingwithfood

果然係雞翼專家,
本身諗住都係間普通專食雞翼既餐廳啫~ 點知,我錯喇 一食就知真係掂!
espresso bbq 咖啡香味 一咬落去真係好香咖啡味, 同埋,佢冇好厚既炸粉,但外皮都好脆!咖啡味唔係太覺既, 都係雞肉味啦, 不過都幾好食嘅, 唔會乾,唔會太鹹, 我覺得無論係唔係咖啡迷 都一試無妨既~

造訪日期: 2020年9月
感謝 Kennis D
2020年7月17日 透過行動裝置

由於疫情關係,入鋪時店員都會注重衛生,店員都會幫我們用噴槍噴勻全身才可入店!
來到吃雞翼放題,有3-4款~我選了$178那種!有11種口味選擇,還有薯條!每次只可點3種口味而每種有4隻,限時90分鐘亦不可外帶!
不想太趕就可以單點,味道種類更多!
11種口味裡已吃到9款,各有特色,一致覺得黑芝麻海鮮蜂蜜最好味,而自己都覺得蒙古燒烤味不錯。
有分上下2層,我就坐上層,都較寬闊,私隱度都較高,燈光較暗!7點來到,都開始陸續見到不少人,keep住爆滿!
因我在上層,店員在下層已非常忙碌,要落樓下點餐或其他叫喚!
整體不錯~

造訪日期: 2020年7月
感謝 ka11091109
2020年7月14日 透過行動裝置

食雞翼

難得約到依個朋友食飯,我哋揀咗間食雞翼嘅餐廳,之前喺中環食過,今次就近揀咗間喺灣仔嘅。

我哋嗌咗一份雞翼拼盤同埋一份薯條。雞翼拼盤有三隻味,佢有濕身同乾身嘅揀,我地就揀咗兩乾一濕。

日式蜂蜜芥末,覺得係最好味個個味,濕濕地好柔軟嘅感覺,加少少芥末會幫助解膩,食多幾隻都冇問題。

蒙古燒烤,香料有層次,唔辣但係好香,乾身嘅感覺更加食到雞翼皮嘅香口,雞翼有肉汁。

黑椒檸檬,落咗檸檬汁落雞翼上面,本身上面都有黑椒糖,清新得嚟又有啲辛香。

除咗雞翼,我哋都嗌咗薯條,佢係細身嘅薯條,炸得香脆得嚟又唔會太滯,冇粗薯個個飽肚感,點埋個黑松露醬,就啱啱好。

嘢飲方面,我就嗌咗auntie cider,係本地啤,而朋友就嗌咗lemonade,兩樣就係清爽嘅飲品,襯炸嘢一流。

造訪日期: 2020年7月
感謝 Fattyeatallday
2020年6月28日 透過行動裝置

Wingman已成為我同男友不時去食既地方 因為大家都好中意食雞翼
中環店就去過幾次 但灣仔店就第1次去 so far覺得灣仔店既食物質素比中環店高 而且好似多D放題Promotion 2間分店星期3仲有$5/Wing優惠tim
我地叫左中size既Sharing Combo 可以揀4隻味道既雞翼同2款Small Plate

黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼 同 水牛城雞翼 就不嬲係我同男友各自既至愛
前者甜甜脆脆 加埋雞翼外脆肉嫩 食得多都唔會覺得膩
後者就酸酸辣辣好開胃

今次就仲試埋死神醬雞翼 同埋 加勒比海香辣雞翼 一聽就知我地係無辣不歡者
前者真係好辣 但又辣得好過癮 哈哈哈
後者就味道已經不太深刻 但正常味道都好味的 有D燒菠蘿食面頭

Small Plate我地揀左Salad同松露薯條
Salad 沙律菜處理得好 而且好夠日本麻醬汁好開胃
薯條係幼薯份量大又夠脆 最中意就係佢配有好香濃松露味既松露醬 平時唔食呢D醬既我每次黎食都會不停點

另外叫左Draft Beer同Passion Fruit Cocktail夠凍夠汽 配熱氣野食一流

造訪日期: 2020年6月
感謝 haileychui

去過Wingman嗎? 請分享你的經驗!