“帶你一起飛 食創意雞翼 ”
Wingman的評論

Wingman
線上訂購
香港排名第454 (共13,792家餐廳)
周圍地區: 香港島
周圍地區: 香港島
3 週前評論 透過行動裝置

同事推介,貪這裏雞翼多款式又有創意。這晚全個餐廳爆滿,唯有叫外賣去同事家食。

外賣有個特平的$188 套餐。有18隻雞翼(選擇三個口味 )兩個小食及汽水, 真係價廉物美。

日本蜂蜜芥辣
三款入面,我最喜歡這款。 有wasabi的香味,不會太攻鼻。 配上少少酸的日式子薑味,好特別, 好有日本風情畫。

紐奧良香粉
屬乾身雞翼,香料味重,但內裏仍很juicy。

黑芝麻海鮮蜂蜜
海鮮醬加蜜糖再配香口芝麻。甜甜地又香香地。

小食點了燒茄子及牛油果
原來茄子都是王牌。 一試就難以忘懷。茄子掃上日式麵豉醬去燒。皮脆肉嫩,配上炸香了的乾蒜,紫菜等。 非常惹味。

感謝 hottea12

呢次喺疫情開始緩和嘅時候,梗係要出嚟繼續食下啲好嘢啦!呢次嚟到灣仔船街嘅雞翼專門店WINGMAN。但係安全起見都係決定買外賣返去。

WINGMAN出名雞翼口味非常豐富,如包括了之前可以喺中環店上食到嘅死神醬,新加坡辣蟹醬,水牛城醬,蒙古燒烤味,紐奧良香粉,黑芝麻蜂蜜海鮮,田園風味,泰式甜辣醬,黑椒檸檬等多款口味雞翼外,而呢次更多了三款新口味分別係印度唐杜里烤雞味,日本吉列咖喱味,巴馬臣芝士蒜蓉味。

呢次揀咗三款口味分別係印度唐杜里烤雞味,巴馬臣芝士蒜蓉味。
巴馬臣芝士蒜蓉味:在雞翼表面曬上滿滿的巴馬臣芝士同埋有海量生蒜,使其在聞的時候都經已有陣陣濃烈蒜蓉的味道飄入鼻腔中,再加上巴馬臣芝士嘅奶香咸味,與雞翼本身的醃料異常配合,令人充滿驚喜。

印度唐杜里烤雞味:係一款充滿印度風味嘅雞翼,在炸到香脆嘅雞翼上撒滿印度嘅香料,食落有啲似咖喱嘅味道,香味就不斷湧現喺口腔入面,額外配搭上mint乳酪,可以令口味更為清新。
紐奧良香粉:在炸到香脆嘅雞翼表面上撒上惹味嘅紐奧良香粉,紐奧良粉帶點點嘅香辣味,令到雞翼更為惹味。

感謝 hkfoodkillerr

吃過這間餐廳在中環的分店,覺得這裡的雞翼很好吃,知道公司附近也開了一間,所以決定來買點回家和家人分享。

餐廳現在推出了一個雞翼餐,有18隻雞翼、2款小食和2杯飲品。雞翼可揀選3款味道。

黑椒檸檬味雞翼,這款雞翼味道很清新,檸檬味比較突出,雞翼面層灑上黑椒,帶有黑椒香味,也有檸檬的香味,雞翼燒得脆口,很開胃。

巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼,雞翼有淡淡的芝士味,上面灑滿生蒜,令蒜蓉味更突出,雞肉嫩滑香口。

紐奧良香粉味雞翼,這款雞翼味道很刺激味蕾,味道越吃越辣,吃得過癮。

菠菜甘藍沙律配柚子醬,沙律份量足夠兩個人吃,菠菜和羽衣甘藍很match,還有很鮮甜多汁的車厘茄,配上柚子芝麻醬非常開胃。

飲品方面可以揀選汽水。

這個套餐看上去好像不太多食物,但吃完二人都很飽。

感謝 EricaaaL
4 週前評論 透過行動裝置

今天約了舊同學在灣仔合和中心拿東西,因天氣不太好,下著濛濛雨,老公便揸車送我到目的地。

辨妥事後,我便到了附近的雞翼店Wingman 帶了一個二人套餐回家享用。疫情威脅下,此店亦準備好了探熱器和搓手液,令客人感覺放心。

沿途車廂內充滿了雞翼的香味,頓時令我倆垂涎欲滴。
回到家中便急不及待地打開外賣。哇!二人份量確實不少。套餐內有18只雞翼(自選三款),兩種自選小食和汽水兩罐。真意想不到$188的套餐是這麼豐富,最後我們還將吃不完的食物留待明天繼續努力!

~黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼
海鮮醬味道濃郁,加了蜂蜜的甜,出奇地夾,咸咸甜甜,再添黑芝麻味香,令人一試難忘。這店的雞翼是即叫即炸,所以特別香脆可口,肉質嫩滑。聽聞這店的雞翼是以真空處理醃過夜,所以便能更有效將肉汁鎖住,肉就更入味。

~巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼
巴馬臣芝士味不多,但蒜蓉味很濃,同樣是皮脆肉滑,好味。

~黑椒檸檬雞翼
檸檬酸味較濃,黑椒味較弱。整體味道頗為特別,感覺清新。

~炸蓮藕片
切得薄薄的蓮藕片,非常脆口,不沾任何醬汁已好好味了!即炸的効果果然吃得出。

~甜薯薯條
我至愛的甜薯薯條也是即炸的,外脆內軟,清甜味道非常討人。

此店提供的食物頗有特色,有別於一般的炸雞翼和薯條,讓客人可以品嘗到精心泡制的特別口味,加上份量十足,實在十分值得一試。

1  感謝 TamWah1819
2020年4月18日

咖啡香味
可能我expect係超濃郁咖啡味,好似飲緊咖啡咁,但出嚟嘅味道唔夠勁,我都係食完去飲咖啡算

巴馬臣芝士蒜蓉味
鋪滿芝士及生蒜蓉,聞吓已經勁香~~~ 咬開後啲肉汁必晒出嚟,外脆但肉質柔軟。我自己就鍾意食乾身雞翼多啲,對比大啲!

黑芝麻海鮮蜂蜜
外層濕潤嘅雞翼,正正就係搽滿晒片皮鴨隻海鮮醬!連咬開後都好入味!

日本吉列咖喱味
非常有創意嘅味道,先將雞翼炸成吉列口感,再點啲咖喱汁,實在太新奇!

甜薯薯條
熱辣辣非常新鮮,味道甜甜哋

橙香填鴨卷
估唔到咁大portion,包得好飽滿而且足料,有陣陣橙香味的確口感更清新

造訪日期: 2020年3月
感謝 pigsy323

去過Wingman嗎? 請分享你的經驗!