“令我回頭再回頭去食嘅一間美食”
Mango Mania的評論

Mango Mania
香港排名第65 (共688家甜點)
周圍地區: 北角
周圍地區: 北角
2021年6月10日 透過行動裝置

北角一間會令我回頭再回頭去食嘅一間美食
Mango Mania (北角),泰國迷,芒果fans 你真係唔好錯過。

芒果蜜糖吐司MD3. Mango honey toast
鮮甜嘅芒果肉粒加椰子雪糕配上滿滿蜜糖而又外脆香軟嘅吐司,雪糕同吐司中間仲有椰香糯米飯,食完感覺真係超治療呀食過嘅我必定會定期嚟治癒一番

椰汁芒果西米露
芒果肉鮮甜不在話吓,西米粒粒都爽口,椰汁香濃加上啖啖椰子果肉,真係夏天消暑嘅佳品

造訪日期: 2021年5月
感謝 wingchengmakeup

2021年6月8日 透過行動裝置

工作活動過後,好同事提議在附近吃點甜才離開:)
她帶我來到附近商場內的泰式餐廳~
原來餐廳與專門吃芒果甜品的店舖合拼!!
我們打算各自點選一款後共同分享:)
我選了店員推薦的 Mango Bingsu$70,同事則點了 Super Mango Mania$68這款拼盤 :)
不消一會,兩款甜品到送到眼前!!!
同事所選的拼盤有芒果糯米飯、芒果雪糕、半個鮮芒果,本來還會配上芒果布甸,但當天已售罄~
所以將其轉為椰子雪糕,同樣美味 ♥
能夠在一份甜品中嚐到多款甜品,最適合想淺嚐的人呀=)
相對於拼盤,我更愛這份芒果冰磚!!!
頂層先有一球香甜的芒果雪糕~
外層則以一顆一顆的芒果包裹著:)
內層就是充滿奶香的幼細雪冰,三者結合,完美!
而芒果冰磚也會搭配一份美味的芒果糯米飯,可以一次過滿足兩個願望架xpppp

造訪日期: 2021年6月
感謝 eatwhatiwant2018
2021年5月31日

同朋友喺北角食完 lunch,見天氣熱辣辣,入咗和富商場行下。有人意猶未盡,提議去「Mango Mania」食甜品解暑。

餐廳主打芒果甜品如芒果沙冰、芒果蜜糖多士、芒果糯米飯芭菲、芒果椰汁西米露和不同芒果特飲,選擇非常豐富,啱晒一眾芒果迷!

其實樣樣都想試,可惜得兩個人,食力有限,左挑右選,最後點咗 Super Mango Mania 超級芒果狂熱 ($68) 同 Mango Honey Toast 芒果蜜糖吐司 ($58) 各一客。

超級芒果狂熱陣容非常強勁,除咗有大半個呂宋芒,3 款餐廳自家製的芒果甜品,包括:布甸、糯米飯和雪糕之外,更配有椰奶、芒果漿和鮮忌廉。芒果非常香甜,食落完全無渣,腍滑得來有咬口。布甸滑嘟嘟,不過味道就略淡,建議配埋椰奶漿或芒果汁一齊食。

雪糕好香甜,質感幼滑,入口濃而不膩,能嚐到芒果獨特的清香。糯米飯煙煙韌韌,頂層的椰漿濃郁又不過甜,配埋面頭嘅脆粒一齊食,鹹甜夾雜,口感一流。

至於另一款芒果蜜糖吐司,賣相亦很吸引,厚多士烤得非常香酥,加上塗滿了蜜糖牛油,真係超級邪惡,滋味十足,令人停不了口。中間的芒果糯米飯上面還配有椰子味雪糕,一冷一熱,口感十分有趣。

雖然今次只係試咗兩款甜品,不過整體水準真係唔錯,值得返兜。

造訪日期: 2021年5月
感謝 mjqueen7e
2021年5月22日 透過行動裝置

近排既熱真係唔係人咁品 仲要戴住口罩 真係唔敢想像到左7/8月我可以點生存....
好彩比我搵到間主打食芒果甜品既餐廳
岩哂最中意食芒果既我
本身都有啲擔心啲芒果酸會成件事錯哂
但兩個甜品粒粒芒果都好甜好開心
個個芒果沙冰啲沙冰食到甜甜地 我估有落花奶或鍊奶 好好食 唔會齋比水整冰咁hea
性價比好高 估唔到北角有呢間隱蔽既出色甜品店(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

造訪日期: 2021年4月
感謝 thatzmehoil
2021年2月25日 透過行動裝置

Mango Mania - 芒果狂熱

作為芒果狂的你要留意了,這間位於北角的甜品店就岩哂你,因為全部都係芒果,無錯,真係全部都係,有芒果甜品、芒果特肉、芒果小食,一定有款適合。

Mango Bingsu
芒果冰磚,大大粒芒果粒在外圍,磚粒般,頂部是超濃味的芒果雪糕,內裡是冰凍的刨冰,配上煉奶和芒果醬,名副其實的冰磚,另外還附上小小的糯米飯。

Mango Honey Toast
芒果蜜糖吐司,厚切的麵包,烘得脆脆微熱,上面塗上蜜糖,加上芒果粒和椰子雪糕,雪糕因為吐司熱力慢慢溶化,超級邪惡,另外還有半邊新鮮芒果,原汁原味!

造訪日期: 2021年2月
感謝 justforshan

去過Mango Mania嗎? 請分享你的經驗!