“櫻花粉色系💖少女心蛋糕🎂”

Twinkle Baker Decor
使用外送服務
香港排名第2,936 (共15,448家餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
2021年6月11日 透過行動裝置

海之戀都開左Twinkle Baker Décor
佢啲蛋糕出哂名靚又精緻
近排返工咁忙 梗係買返個蛋糕慰勞下自己
給自己一點甜☺
☆ 櫻花樹下 HKD$388/4.5"
外型賣相超級靚
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1043號舖

造訪日期: 2021年6月
感謝 foodie_anniechan

2020年8月28日 透過行動裝置

最近做嘢行過餅店,竟然見到個好大個嘅港式菠蘿包,仲夾住個蛋黃哥。
造型精緻可愛,女仔一定鐘意,所以我決定買個氹下女朋友。
港式菠蘿包 ($348)
原來菠蘿包真係有菠蘿。菠蘿椰子慕絲包住斑蘭味牛油蛋糕,味道夠晒夏日氣息,食落清甜又唔膩。
原來片牛油係菠蘿味吉士,口感真係有啲似牛油咁軟滑。
整體靚得嚟又幾好食,打卡一流。大大件蛋糕兩個人share就啱晒。

造訪日期: 2020年8月
感謝 yuens2020
2020年7月26日 透過行動裝置

有小朋友生日,一直想搵啲適合小朋友的蛋糕 適合小朋友的蛋糕- 可愛特別、又有營養,有日行過荃灣廣場見到Twinkle Baker Decor 有好多造型盞鬼可愛的蛋糕,於是就訂了一個快糕長大系列-恐龍仔多多 $368 (4.5吋)。
這個蛋糕是恐龍造型,夠立體又好盞鬼,很可愛呢,特別是小男孩一定很喜歡呢!
這個蛋糕很特別,其他地方買不到,而且最重要是有是用益力多,又可以食蛋糕之餘都帶有健康氣息。
我很喜歡他白色層的不是忌廉,而是低糖高纖益力多味慕絲,感覺不肥膩、帶點益力多的少少酸很清新開胃!
而中間更夾有乳酪爆珠,一樓中間的乳酪噴發出來,非常有口感又好好玩,小朋友都很喜歡呢!
而且買這個蛋糕還送可愛益力多貼紙呢!有得食又有得玩。
見到這間蛋糕店買的蛋糕很特別,又有懷舊的飛行棋、可愛的富士山、具主題性的大眼仔等等,全部造型都好立體,如果生日想要一個特別的蛋糕,這裏絕對是個好選擇!

造訪日期: 2020年7月
感謝 celavie001
2020年5月26日 透過行動裝置

屋企人生日但今次唔記得咗訂蛋糕,唯有喺行街嘅時候就順便睇吓有邊間餅店可以買個現成返去食!經過見到呢間蛋糕都幾吸引,啲賣相好特別!要鬼馬啲又有要浪漫啲都有,買比唔同對象都一定揀到個啱嘅!

今次買比呀媽,所以揀咗個福滿小壽桃($368)5吋

個蛋糕真係勁似一籠壽桃!個籠就係用朱古力整嘅,個壽桃就有桃味忌廉同埋桃嘅果餡,至於蛋糕入面就有新鮮嘅士多啤梨同雲呢拿吉士,好食!整體來講唔係好甜,蛋糕好軟綿綿,個配搭都好夾。屋企人都好滿意!
之後再要買蛋糕都想再試依間,選擇又豐富又得意

造訪日期: 2020年5月
感謝 msy_1994
2020年5月19日 透過行動裝置

店家推出了新款蛋糕,又是粉色系列蛋糕很美。這款蛋糕名為《星與心願》,顏色像馬卡龍色調,賣少女心十足的蛋糕❤。蛋糕面頭有三顆星星造型的棒棒糖和粉色系的彩珠,蛋糕外皮是奶油以粉紅色與白色為主。

把蛋糕切開之後,看到棋盤造型的蛋糕以梅花間竹的方式,把朱古力(巧克力)和士多啤梨(草莓)牛油蛋糕呈現眼前,中間還夾雜著朱古力脆莎榛子醬。

食後感 :
其實吃過這家相似造型的蛋糕,對於面頭的奶油覺得味不錯,可以做到硬硬的外皮包圍著蛋糕很美。切開裡後的蛋糕味道不算太甜可以接受。吃完蛋糕還可以吃棒棒糖,與家人分享來吃最好不過呢。

就算不是節日,平常也可以吃蛋糕的,為抗疫日子甜中一點甜吧,相信回歸正常的日子很快會來臨。

造訪日期: 2020年5月
2  感謝 CHINGCHINGJAIII

去過Twinkle Baker Decor嗎? 請分享你的經驗!