“試一試”
Hocha Elite的評論

Hocha Elite
香港排名第1 (共273家麵包糕點)
價位: US$3 - US$10
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角

又係搵地方做野既時候,唔行街都唔會發現呢到有間養生茶,留意唔係化學手搖茶。所以就揀左佢,仲要咁岩係唔顯眼既地方,無咩人知,想獨霸個場,點知唔得,原來都幾多人。
之前見有蛋糕,但而家得雪糕同糖水。拿雪糕就無養生既,不過想食唔需要原因。

1.蘋果美顏茶
2.桂花雪梨茶
3.伯爵茶雪糕
4. 冰糖雪梨銀耳露

美顏茶味道淡淡帶點酸,雪梨茶味道易入口,伯爵茶雪糕香濃吸引,都大球。
冰糖雪梨銀耳露好欣賞,因為係熱既但用杯形式上,方便飲用帶出街,買返屋企都唔怕,重點係真係好熱,飲既時候要小心,仲要好足料,飲完好飽。

感謝 goodandbad999

2020年9月18日 透過行動裝置

養生水果茶

今日喺花墟行街,順便食個下午茶,台式茶飲試得多,都想試吓啲健康又特別嘅茶。呢度主打外賣,只有少量堂食座位,因為款式唔算多,所以堂食都唔會坐得特別來,流轉好快。

黑枸杞洛神花茶,標榜排毒通便,洛神花味香濃,甜中帶少少苦澀,有層次。

水果茶材料豐富,比洛神花茶大¼,因為有豐富嘅水果,令味道更鮮甜。

意式伯爵茶雪糕,唔係咁多地方有得食伯爵茶雪糕,所以我有機會都一定叫,茶味濃郁,雪糕筒薄脆。

紅莓慕絲蛋糕,外型精緻,用一層薄薄嘅紅莓包裹住,味帶微酸,加上甜甜嘅慕絲蛋糕,好夾。

感謝 Jennifer_Tam
2020年9月17日 透過行動裝置

店舖主打中式養生茶,款式種類繁多,可以慢慢揀,啱晒貪靚愛美女生~

玫瑰紅茶Gelato $32
見到有茶味雪糕當然有試吓~Gelato顏色像奶茶,味道有驚喜,玫瑰味天然而且紅茶味濃郁,脆皮筒超脆~

野莓忌廉朱古力泡芙 $42
泡夫外層有點像菠蘿包,朱古力忌廉幼滑,略嫌size有點細!

皇牌氣血茶 $38
材料有桂圓、紅棗、玫瑰花、千日紅,康仙花、黑枸杞等多種配料,賣相好靚

女友點了少甜,味道天然,她說飲完暖昱昱,夠晒滋補養生!

水果茶 $38
自己點了水果茶,水果顏色豐富,店員將水果一片一片放進杯內,即叫即製~水果茶應該加了一些果汁,所以味道不會只有茶味那麼單調!

店舖有各款功效花茶包可以買返屋企自己沖!夠晒方便~

感謝 mmnwilliam
2020年9月16日 透過行動裝置

呢間Cafe位於新世紀商場一樓較入位置,環境相當清靜,而且有唔少梳化位,行完街嚟飲杯嘢坐得超級舒服,最值得欣賞嘅係仲有叉電位,唔單止人可以叉電,電話都可以充充電!

我同朋友行完街嚟飲杯嘢,我飲咗水果茶,首先真材實料,水果香味濃郁,呢度嘅水果同出邊有啲唔同,通常出邊係一粒粒,但呢度嘅水果係一片片,連火龍果都係一片片,連皮上,食落好有口感,令人驚喜!

而甜品方面,試咗玫瑰荔枝慕絲,一般出邊食嘅荔枝甜品都係香精味,但呢度嘅荔枝味道10分真實,淡淡濃郁荔枝香!正呀

感謝 foodieh2020
2020年8月13日 透過行動裝置

在疫情下,都希望能苦中一點甜但甜品飲料的,真的只希望一點甜就夠,不用太甜而"養生好茶"就做到了

桂圓紅棗茶~淡淡的紅棗味,有點清香的,整杯的甜度對於我不愛太甜的剛好,可口健康,感覺不錯~

紅莓慕絲蛋糕~蛋糕的外形很特別我覺得有點像壽包似的,也有點像某卡通人物的頭軟棉棉,吃起來挺滿足的~至於味道,也是不太甜的剛好,而紅莓的味道挺濃郁,酸酸甜甜,很開胃的~內裡中心還有些紅莓醬之類,多了一層口感

造訪日期: 2020年8月
感謝 angelkwok911

去過Hocha Elite嗎? 請分享你的經驗!