“超級推介😋拉麵”
鬼金棒的評論

鬼金棒
香港排名第1,472 (共15,301家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
4 週前評論 透過行動裝置

星期日有節目,去食拉麵好唔好ok
來自東京人氣嘅辣麻拉麵店,裝修 神神怪怪,公仔古靈精,播放鬼異鑼鼓音樂
掃描 QR code 自行落單,方便快捷

可自由選擇辣度: 小、中、大、或冇 、我當然揀走辣啦

叉燒辣麻味噌拉麵 $115
特別鍾意 ❤️ 拉麵煙靭 彈牙,叉燒夠入味
小小玉米筍,爽脆 牙菜、
友人特愛吃芫茜,追加了,大大碗啊
湯底 濃郁

總結: 大家不妨來試試

造訪日期: 2021年4月
感謝 cchbonnie

4 週前評論 透過行動裝置

天朗氣清,陽光普照,約友人去尖沙咀逛逛,吸收一下正能量。
逛街前醫飽肚先,友人提議金馬倫道的一間日式拉麵店,裝潢設計帶點鬼馬,配合店名。
炒芽菜拉麵
湯底是麵豉味,選擇了小辣,配搭起來好好味,濃稠的湯,惹味。小小辣味增加食慾感。
炒芽菜超級爽脆,麵條也帶煙韌性,兩樣一齊太夾了。
义燒厚厚的,入味十足,軟腍,滋味。
另加$30追加了芫茜,估不到份量驚人,大量的放入湯麵內,隨隨散發出芫茜香,好喜歡啊!

造訪日期: 2021年4月
1  感謝 pcsy
2021年3月19日 透過行動裝置

尖沙咀地區選擇多,想食咩都可以食得到,今晚想食拉麵,就走咗入呢間日本拉麵鋪

鬼金棒呢個名令我諗起夜叉拎住果支棒
增量叉燒x2辣麻味噌拉麵 $135
配料
小粟米荀、蔥花、芽菜

湯底
拉麵最重要的其中一部分就是湯底,辣中帶麻,麻與辣之間又夾雜蝦的鮮香味,湯底淆得香濃鮮甜,但食後不會有口渴之感覺
麵底
麵條略粗,比一般油麵較粗一點,不會因沉泡一段時間而影響麵的質感,軟硬適中
叉燒
厚厚的嫩口豬肉相當有份量,肥瘦參半,肉味唔錯
味玉+$15
總共分為3層,先是蛋白,然後橙黃色的蛋黃,最後是流心的蛋黃漿,味道一絕,蛋黃特別香濃

總括然而,呢間拉麵味道真係唔錯,無何挑剔

造訪日期: 2021年3月
感謝 op S
2021年3月18日

選了炒豆芽菜無辣小麻味噌拉麵,追加芫荽和玉米筍。

增量叉燒無辣無麻味噌拉麵,追加炒豆芽菜。

客人因應自己的口味選擇辣度,這是我最鍾意的地方。

叉燒肥瘦分明,肉質夠稔身,完全不覺得乾身和硬。

麵質幾彈牙和煙韌,芽菜夠脆口,ロ感十足,與麵一齊食,雙重口感。

鍾意食芫荽的朋友,一定要來試下,混入芫荽,多了一份清新感覺,見放滿芫荽,一定大滿足。

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 sky l
2020年12月15日

日本過江龍鬼金棒店內提供圍身,帶住食就唔怕啲拉麵汁彈到自己啲衫啦落單用QRcode一scan就搞掂
店內有招牌地獄鬼增級辣麻味 每款拉麵均可選擇小中大辣味或者麻味,淨辣淨麻都得咖!

叉燒增量x2辣麻味噌拉麵$135
小麻&小辣
味道其實超輕微辣,配料嘅味道混合哂喺湯底度,湯底味道夠濃!油層厚,所以味道都突出!小麻味唔會太麻,其實冬天食都幾舒服
叉燒超級厚超級美肥肉質超軟腍!肥膏都幾多,如果想食到味道嘅話可以食肉肉,咬走啲肥膏超鐘意個叉燒啊因為唔喺薄個隻,超厚超厚
拉麵夠粗超彈牙唔喺幼麵個隻
整體嚟講同價錢成正比嘅拉麵

造訪日期: 2020年12月
感謝 CC m

去過鬼金棒嗎? 請分享你的經驗!