“一向都好中意食曲奇!”
Mr. Rich Bakery的評論

Mr. Rich Bakery
香港排名第118 (共276家麵包糕點)
3 週前評論 透過行動裝置

一向都好中意食曲奇!特別係牛油曲奇!之前係KLOOK見MR RICH呢款曲奇好似香港馳名手信珍妮曲奇,但比佢多好多味道,就訂左盒返黎試!
一去到店舖見到有好多好可愛既兔兔盒子,入面有各式各樣既曲奇。最吸引我既係5MIX牛油曲奇。5MIX既顏色配搭已經好SHARP醒。有原味,咖啡,朱古力,抹茶同埋紫薯。以下係我對味道既排名:

1原味-最好食!食到牛油既香味
2咖啡-好香咖啡味
3紫薯-淡淡紫薯味
4朱古力-帶點可可粉既苦味
5抹茶-略淡,牛油味/抹茶味都唔重

我覺得食得多原味/咖啡味覺得HEAVY的話就可以食返紫薯/朱古力/抹茶味中和下。所以5MIX當中有重味有淡D味既其實係PERFECT
MATCH!想食牛油曲奇?珍妮曲奇以外的更好選擇!會再回購!

造訪日期: 2021年1月
感謝 Jaga L
2020年1月18日

這間魔術兔曲奇以粉色系裝修,配上被門口的大型可愛的魔術兔,有著愛麗絲夢遊仙境夢幻的感覺,舖面都頗大,擺放著各種曲奇商品,除了曲奇之外還有不同口味的千層酥,全部都是使用健康又天然的原料所烘焙出來。他們連餅乾盒及外賣袋的設計都非常的精緻漂亮,魔術兔搭配上熱氣球和摩天輪的圖案,應該會吸引到不少少女心。
適逢聖誕節,買了一盒粉色五味曲奇,五味包括牛油,咖啡,朱古力,抹茶及紫薯,員工介紹他們的曲奇是用紐西蘭的奶油,比利時朱古力,日本的抹茶,曲奇食落鬆化,味道天然及香純,油膩感不重。

造訪日期: 2019年12月
感謝 chickenwingtip
2019年12月29日 透過行動裝置

因為社會運動,都好耐無出過旺角區。

襯著聖誕節普天同慶的日子,懷著興奮的心情出去逛逛。

我們到銀行中心辦完事後, 隨意上銀行中心商場行下,無意中發現一間很有趣的曲奇店。
[魔術兔曲奇]

店了的陳設如童話世界一樣,以大兔子為主角。最吸引我的是每款曲奇

有很可愛的鐵盒,而且所有出品也是「香港製造」,絕對是信心的保證。

男友知道我喜歡吃曲奇餅,買了一盒四款味道的曲奇给我回家品嚐。

返到屋企已急不及待開罐,陣陣的牛油酥香湧出,相信吸引啊!

四款曲奇 $108 共 36 片

朱古力杏仁、朱古力曲奇、合桃咖啡、紅莓曲奇

味道以合桃咖啡最討好,咖啡香而不苦、加上合桃令囗感豐富, 成功突圍而出!

朱古力杏仁,甜而不膩,杏仁片細緻可口。

朱古力曲奇是最脆口的一款,甜度也適中。

紅莓曲奇牛油味最濃香,紅莓可以再酸一點就更好。

今年新年的拜年禮物,我已經決定早點來訂 [魔術兔曲奇] 送給家人、朋友。我相信收到嘅一定好開心!

造訪日期: 2019年12月
感謝 Fiona L

去過Mr. Rich Bakery嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣