“高質+親民法國🇫🇷菜”
Odelice!的評論

Odelice!
使用外送服務
香港排名第32 (共14,648家餐廳)
價位: US$19 - US$45
周圍地區: 西貢
周圍地區: 西貢
3 週前評論 透過行動裝置

今日來將軍澳popcorn呢間法國餐廳午餐
店內座位寬躺,坐得好舒服✌️
叫左套餐,前菜揀左田園沙律酸酸哋好開胃
主菜揀左經典肉眼牛排配薯條要5成熟的,真心覺得呢間好食,烤得啱啱好,內裡嫩红,外邊帶有炭香,味道濃郁
紅酒燉牛肉闊條麵✨每條麵都沾有濃郁的番茄紅酒醬汁,牛肉夠林又入味
最後order左士多啤梨夢可麗餅,甜品的魅力真厲害,明明飽到上心口,都可以極速消滅,士多啤梨好新鮮,跟熱辣辣的可麗餅係絕佩

造訪日期: 2020年11月
感謝 Ann_nn_Lam

2020年10月29日 透過行動裝置

初嚐法國餐!疫情問題,難以外遊!當然要令自己開心啲,所以知道TKO 區開Odelice,令我十分開心!
我最愛主菜(煙三文魚法式喬麥薄餅),非常好味!
焦香帶了扁意粉,竟然有五粒大大粒的帶子
海鹽焦糖法式可麗餅,簡簡單單但很好味

造訪日期: 2020年5月
感謝 WinnieL1262
2020年10月23日

黎到差唔多禮拜尾嘅時候梗係要約朋友出嚟食好西!啱啱喺法國工作假期完返嚟嘅朋友話想喺香港食法國菜我二話不說帶咗佢嚟呢一間餐廳lolOdelice位於將軍澳嘅popcorn商場,一上電梯左邊就已經見到間餐廳好易搵!入去之前亦都要量體溫同埋飲酒精搓手先

當日係平日夜晚7:30餐廳都叫做有七八成滿 再睇吓個餐牌其實都有好多唔同嘅選擇 而且圖文並茂 所以望落去個個都好吸引!heart

到最後我同朋友就決定叫一份燒雞意粉 燒雞唔會燒到好乾,雞肉鮮嫩,配上pesto嘅意粉,好有味蕾嘅享受like

之後我哋仲叫咗prama ham做前菜 裏面仲包住左芒果同一啲火箭菜 帶點鹹苦甜酸嘅感覺所有 味道集於一身,好豐富嘅感覺!絕對係一個唔錯嘅開胃菜lol

之後我哋仲叫咗一份牛扒,牛扒我哋叫咗5成熟,煎得岩岩好,好香口而且切落去仲見到佢有少少粉紅色。牛扒仲會配上兩個唔同嘅配菜我哋就揀咗普羅旺斯集燴同埋薯條,有蛋白質得來仲有纖維亦都有澱粉質heart當然佢仲會賠償一個燒肉汁大家可以印着自己個喜好選擇點定唔點啦like 整體來講成餐飯都食得好開心而且店員嘅服務態度亦都好好!下次我哋會再嚟試過因為佢實在有太多嘅選擇啦 不過提一提大家佢唔單止剩係得將軍澳嘅分店佢喺其他地方都有,下次就可以去試吓其他分店啦kiss

造訪日期: 2020年10月
感謝 lam994chi
2020年10月9日 透過行動裝置

Odelice 耐唔耐就會聽人講好食,呢間位置於將軍澳popcorn很方便,商場一上扶手電梯就見到, 疫情下唔使排隊,今晚經過就入去開餐先☺️。

餐廳光猛,裝修得有特色而且很細緻,坐位寬敞舒適,3-4個知己聚在一起談天說地好地方。

- 是日餐湯配牛油多士
- 是雞肉什菜湯,內有雞粒、冬瓜粒,粟米,入口清爽而且口感豐富。
- 香煎盲䄚魚 - 2份配菜
- 有小小鹽嘅調味使魚味更鮮,魚肉冇骨啱晒小朋友食,魚皮煎得香脆口,份量大上面鋪滿了蕃茄同青椒粒,醬料是香檸他他醬,點了一併食酸酸的很清爽開胃。
- 配菜選了薯蓉同薯條
- 薯蓉很香滑,有口感而且唔會好漏。
- 薯條即炸,熱辣辣超香脆。

- 是日精選是三文魚
- 三文魚肉厚有咸香,同樣魚皮都煎得很香脆,配珍珠意粉很有新鮮感,另有波菜疏菜伴碟很健康。
- 雜錦海鮮意粉
- 海鮮有黑青口,虎蝦,魚柳伴南法茴香酒醬汁,極足料鮮甜,黑青口飽滿多汁,意粉索晒茴香茄汁,很有新鮮感。

各種擺碟都認真而且賣相出色,令人食慾大增,開心暢聚又一晚,唔怪之得咁多人食啦

造訪日期: 2020年6月
2  感謝 sandychiu31
2020年10月4日 透過行動裝置

今日難得收早,就同朋友一齊去試吓新野,今日好想食西餐就去試吓位於將軍澳地區,地鐵站一出行10分鐘就到地理位置好方便,餐廳位於一樓所以都非常方便餐廳嘅座位之間都非常闊落,之後開始點餐嗌左個沙律,薄餅,主菜方面有青口,牛扒同埋一杯特飲。頭盤係蟹肉茄大蝦沙律非常清新加埋酸酸甜甜嘅沙律汁簡直係一流嘅開胃菜而且大蝦同蟹肉都好多真係值回票價,之後到薄餅佢係有蘑菇同埋帶子組成嘅,煎得好香口加埋黑松露汁簡直冇得輸,青口方面,好友新鮮味而且兩個人食份量都好多青口嘅比例都好大隻而且佢配有薯條簡直啱晒我,加埋白酒洋蔥簡直係青口嘅精華,而牛扒方面點左五成熟,煎得好香口而且切落去果下仲係粉紅色啱啱好食落去而且牛扒一定要配薯條加上秘製燒汁,而且仲有百里香係呀牛扒汁所得啱啱好哦係我食過最恰到好處牛扒,而特飲方面我飲咗,香橙加檸檬二混成嘅飲品,我覺得非常特別,而且賣相一流好幫助消化嘅一杯特飲,而且店員會不停為你添加水服務亦都好細心,而且佢唔只得一間尖沙咀區都有分店,下次可以去試吓。

造訪日期: 2020年9月
感謝 borislo1221

去過Odelice!嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣