“推介”
Homu by Favilla的評論

Homu by Favilla
香港排名第4,109 (共15,687家餐廳)
2021年12月10日 透過行動裝置

途經愉景新城,找到一間很不錯的餐廳。
地方寛敞,有梳化位,也有普通坐位,由於時間尚早,安排坐梳化位。如果淨係飲嘢,甜品之類,梳化位較舒服。如午餐,晚餐,普通位比較好。

午市套餐一百元左右,如12:45分前離座有折,真係幾化算。

欖油鮮露筍野菌偏意粉
材料不少,份量足。清清地不油膩,好味。
意粉軟硬適中,不錯。

餐湯濃稠。還有配菜紫薯蓉,綿綿口感好味。

齋啡品質ok 喎,味道柔和,充滿香氣,立即醒神。

造訪日期: 2021年12月
感謝 Polly C

2021年10月3日 透過行動裝置

荃灣店大間佐好多 以北歐日系簡約風格設計 個人幾喜歡佢既sofa位同tatami位

menu同以往差唔多 tea set有幾款吐司飯意粉pizza 同主打既all day~
▫️芝士壽喜燒牛肉丼 $68
:.5/5分
因為之前食過 所以今次就試其他 tea set既飯款份量會較mini~ 成個飯都係芝士 勁邪惡

牛肉好軟嫩 搭配咗壽喜燒汁 帶點甜甜der 仲有啲葱花紫菜 加埋鹹香既芝士撈埋一齊食 真係無得輸
▫️蒲燒鰻魚炒飯 $68
:.5/5分
飯感食得出好夠汁 炒飯用佐鰻魚汁去炒 落佐椰菜香蔥紫菜芝麻粒調味 食落都幾香口 鰻魚味都夠香 依稀食到有少許鰻魚粒~
▫️奶泡抹茶鮮奶咖啡 +$24
:/5分
可以半價加配飲品 因為想提下神所以飲佐有咖啡版 奶泡質感偏重 相比抹茶味 咖啡味偏淡~
▫️自家製藍花檸檬梳打 +23
:.7/5分
次次都覺得蝶豆花好igable 淡紫色真係好靚 落咗檸檬soda所以飲落酸酸地同好爽 soda真係永遠係夏天黎講係首選
總結,環境好舒服 我地平日teatime黎差唔多坐佐兩個鐘 靜靜地去做下野/傾下計都唔錯 兩款飯品食落都幾香口 但同all day相比之下 都係覺得all day出色啲

造訪日期: 2021年10月
感謝 vvvfoodies
2021年2月27日 透過行動裝置

環境: 入到去個環境好舒服好寛落(´∀`), 成間cafe都有以木裝潢為主好有日本feel, 坐係梳化幾舒服

日式咖喱芝士漢堡飯@$82

先唔講野食, 淨係泥既食物擺位係日式托盤下都好和風( ´ ▽ ` ); 仲要係三塊漢堡疊得有格調(^_-)

咁野食呢? 呀~~~~~ 先講個份量真係幾夠, 飯底唔係普通飯係珍珠米(´∀`)
本人覺得飯底幾重要因為唔好既質料既飯啲餸幾好都會差得多; 而滑蛋都真係好滑有好重既奶香味(´∀`)

漢堡扒入面既芝士好流心(´∀`)
本身漢堡既口感已經好軟身, 配埋芝士流心食落去perfect池!

評分: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

鹽山椒雞肉茶泡飯@$78

泡飯泥到既熱度剛好 , 山椒湯融入湯入面, 配合埋嫩口雞肉, 成碟飯都開胃!

評分: ⭐️⭐️⭐️⭐️

整體泥講, 七八十既價包埋甜品同飲品, lunch set算抵食!

造訪日期: 2021年2月
感謝 Catherineee_tsang
2020年3月27日 透過行動裝置

約咗朋友喺荃灣tea 因為當日係十分飢餓 所以tea time都叫咗好多樣嘢食
◽和式全日早餐
蒲燒鰻魚/味噌炒蛋/手工香腸/沙律/牛油吐司
◾洋式全日早餐
煙三文魚/黑松露芝士味噌炒蛋/沙律/酸重包
◽明太子雞翼
◾日本製富士蘋果生芝士蛋糕
◽朱古力英式小鬆餅
◾Matcha Latte
◽Mocha(70% Single Origin Dark Chocolate)
佢嘅All day breakfast略嫌有啲細份 女仔就OK 男仔應該唔夠食一上枱全部食物嘅賣相顏色都好靚 而且黑松露味勁香 極速影完相之後即刻食甜品方面 富士蘋果生芝士蛋糕 食落有淡淡的蘋果香 同芝士味係幾夾 但係我同朋友都會鍾意朱古力英式小鬆餅多一啲 因為朱古力味係極香濃
當日我哋大概三點去到 係TeaTime時段 下午茶選擇本身唔算多 除咗有三款All day breakfast 另外會有兩款burger 可惜我哋去到兩款burger已經賣晒 另外有一款芝香pancake 係佢哋嘅人氣品 都係冇晒

造訪日期: 2020年1月
感謝 agnesbtsui
2020年2月18日

呢間餐廳係荃灣愉景新城個頭,佢可能上網預訂座位!星期日去左食午餐,可能係肺炎關係所以吾係好多人!午餐有套餐可以選擇,不過吾係好大碟,但賣相就好靚!味道都吾錯!餐廳環境都好舒服!佢有港女最愛班戟但環下午茶時間先有

造訪日期: 2020年2月
2  感謝 bfgho

查看過Homu by Favilla的旅客也查看過

中國香港

去過Homu by Favilla嗎? 請分享你的經驗!

© 2022 TripAdvisor LLC 保留所有權利。