“💛休閒日系cafe🎐”
Homu by Favilla的評論

Homu by Favilla
香港排名第4,740 (共15,243家餐廳)
2021年2月27日 透過行動裝置

環境: 入到去個環境好舒服好寛落(´∀`), 成間cafe都有以木裝潢為主好有日本feel, 坐係梳化幾舒服

日式咖喱芝士漢堡飯@$82

先唔講野食, 淨係泥既食物擺位係日式托盤下都好和風( ´ ▽ ` ); 仲要係三塊漢堡疊得有格調(^_-)

咁野食呢? 呀~~~~~ 先講個份量真係幾夠, 飯底唔係普通飯係珍珠米(´∀`)
本人覺得飯底幾重要因為唔好既質料既飯啲餸幾好都會差得多; 而滑蛋都真係好滑有好重既奶香味(´∀`)

漢堡扒入面既芝士好流心(´∀`)
本身漢堡既口感已經好軟身, 配埋芝士流心食落去perfect池!

評分: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

鹽山椒雞肉茶泡飯@$78

泡飯泥到既熱度剛好 , 山椒湯融入湯入面, 配合埋嫩口雞肉, 成碟飯都開胃!

評分: ⭐️⭐️⭐️⭐️

整體泥講, 七八十既價包埋甜品同飲品, lunch set算抵食!

造訪日期: 2021年2月
感謝 Catherineee_tsang

2020年3月27日 透過行動裝置

約咗朋友喺荃灣tea 因為當日係十分飢餓 所以tea time都叫咗好多樣嘢食
◽和式全日早餐
蒲燒鰻魚/味噌炒蛋/手工香腸/沙律/牛油吐司
◾洋式全日早餐
煙三文魚/黑松露芝士味噌炒蛋/沙律/酸重包
◽明太子雞翼
◾日本製富士蘋果生芝士蛋糕
◽朱古力英式小鬆餅
◾Matcha Latte
◽Mocha(70% Single Origin Dark Chocolate)
佢嘅All day breakfast略嫌有啲細份 女仔就OK 男仔應該唔夠食一上枱全部食物嘅賣相顏色都好靚 而且黑松露味勁香 極速影完相之後即刻食甜品方面 富士蘋果生芝士蛋糕 食落有淡淡的蘋果香 同芝士味係幾夾 但係我同朋友都會鍾意朱古力英式小鬆餅多一啲 因為朱古力味係極香濃
當日我哋大概三點去到 係TeaTime時段 下午茶選擇本身唔算多 除咗有三款All day breakfast 另外會有兩款burger 可惜我哋去到兩款burger已經賣晒 另外有一款芝香pancake 係佢哋嘅人氣品 都係冇晒

感謝 agnesbtsui
2020年2月18日

呢間餐廳係荃灣愉景新城個頭,佢可能上網預訂座位!星期日去左食午餐,可能係肺炎關係所以吾係好多人!午餐有套餐可以選擇,不過吾係好大碟,但賣相就好靚!味道都吾錯!餐廳環境都好舒服!佢有港女最愛班戟但環下午茶時間先有

造訪日期: 2020年2月
2  感謝 bfgho
2020年1月14日 透過行動裝置

煙三文魚多士~原本是牛角包來的,但太好賣,剛好賣完未來得及造好,故轉了多士~三文魚咸的剛好,吃起麵包來很開胃~

黑松露抄蛋~黑松露很多,感覺很抵吃

日式鬆軟班戟~這個很好吃,蛋香很濃,空氣感亦很夠,跟平日吃到的好很多~

桂圓紅棗茶~很香桂圓味,喝起來很舒服

兒童餐(迷你漢堡,唐揚炸雞,三色薯條,玉子燒,果物,粟米粒)~對小朋友來說真的是天堂,很多種類的小吃,可每樣都吃一點,小朋友表示很滿意

100%純蘋果汁~不是平日喝到的溝水飲品,很香濃蘋果味好喝~

感謝 angelkwok911
2020年1月10日 透過行動裝置

收工同同事去愉景新城醫肚,去左hōmu by favilla ,環境唔錯!

和式全日早餐($138),好豐富,有勁大件鰻魚,薯仔沙律都好好味!

明太子雞翼($58),2隻,小小辣,啖啖肉

吉列廣島蠔($48),脆卜卜,熱辣辣,好味

店舖:hōmu by favilla (荃灣)
地址:荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城2樓2013號舖

1  感謝 tomandcharlie_eating

去過Homu by Favilla嗎? 請分享你的經驗!