“美味漢堡”

Burger Joys - Central
香港排名第13 (共15,292家餐廳)
周圍地區: 中環
周圍地區: 中環
2021年3月16日 透過行動裝置

呢間BURGER  JOYS 店舖位於   HK Central Stanley Street B2 G/F !這間店舖專賣漢堡包十分之出名,去嘅漢堡包非常之有份量,我已經係第二次再去食!
特色雙層芝士牛肉漢堡
呢個雙層芝士牛肉漢堡賣相超吸引,去嘅牛肉係100%用美國安格斯牛肉製造,去嘅雙層牛肉咬落口感啖啖肉,好有滿足感,食到入口感覺肉質好Juicy味汁好膿,去嘅牛肉咬落去都好腍身,完全都唔覺得韌,加埋D濃郁芝士令到更加香滑更好味,漢堡包裹面嘅配菜都好新鮮,有生菜,蕃茄,紫洋蔥,酸瓜,食入口去嘅配菜都好鮮甜,整個漢堡包真係好正又有水準!

2  感謝 keke09080908

2021年3月14日 透過行動裝置

主打美式牛肉漢堡, 即叫即製, 牛肉漢堡用上USDA美國優質黑安格斯牛肉製成, 以紅酒和牛油烹製, 牛肉味濃, 肉汁相當豐富!

《芝士牛肉漢堡套餐》
跟餐會配汽水及薯條, 我則加$11 轉甜蕃薯條。份量十足的漢堡扒與芝士融合, 配上紅洋蔥、番茄及生菜。甜蕃薯條即叫即炸, 保留了蕃薯原本的風味及甜味, 又香又酥脆!

《炸魚柳漢堡包》
麵包搽上牛油, 烘至外脆內鬆軟。炸魚柳即叫即炸, 外層很香脆, 超厚切, 魚肉軟嫩, 裏面還有他他醬汁, 一點兒也不乾身。一咬下去, 醬汁已經湧出來, 很juicy!

1  感謝 Karenkyt
2021年3月13日

近期午飯常外賣自取位於中環的一間型格漢堡包店, 一來地理方便, 二來午市非常抵食, 漢堡包+薯條+飲品幾十元起, 仲免加一。LUNCH SET 更便宜; 幾十蚊有漢堡包+汽水+side dish。

burger joys 用安格斯牛肉漢堡扒, 即叫即煎的漢堡扒, 肉汁豐富, 配上洋蔥、酸瓜片、蕃茄片、生菜及雙層芝士, 一口咬落去爆汁嘅感覺十分正。洋蔥辛香, 酸青瓜片脆口, 酸酸鹹鹹, 吊味一流, 生菜又爽脆 , 溶左既芝士配埋塊juicy牛肉漢堡及內鬆外脆的漢堡包, 飽肚又好味, 仲要抵食.

1  感謝 Exploration811208
2021年3月8日

中環一條橫街藏著這以安格斯牛肉為材料造漢堡包主打的西式小店,外貌討好開放式座位與街道連成一起,食客可邊吃邊觀街景,内裏安排簡潔,開放式厨房,先點菜再找座位。
因未過午餐時間優惠多付$31升格飲品試了香草奶昔
伴味道濃沃的漢堡是上佳结合,另花$21便可品嘗特色黑松露薯條又是另一種口味。
主打芝士牛肉漢堡肉汁豐富漢堡扒甚有質感芝士更入口溶化,雞肉漢堡包醬汁醒胃肉質爽滑又是另一種感覺。
別忘了蒜香雞翼肉滑皮脆加酸辣汁一绝

1  感謝 fredau22003
2021年3月7日

傳聞中的百萬RECIPE漢堡店,今日得以一試,沒想到中環店竟然要排隊,果然有夠受歡迎

等了良久,終於坐下,基本上跟一般漢堡店一樣,大多都都是高座

選擇不多,都是基本的漢堡搭配,由單層到雙層,有芝士到無芝士,或者加墨西哥辣椒,煎蛋等配料

特色雙層芝士牛肉漢堡$139

件頭不算很大,但漢堡扒夠厚,即使用上雙層的牛肉都不會咬不下,肉汁也夠多,吃下去的肉香甚濃,但又不會太油膩,車打芝士的咸香味把提升了一個層次

店內用的漢堡配料是番茄,生菜跟生洋蔥,令人驚喜的是爽脆的口感跟充足的水份

水牛城雞翼 十二隻$99

加入辣汁烹煮的水牛城雞翼,聽聞星期四只需要$3一隻!

這些雞翼平日也不過$8一隻左右,味道辣中帶點酸,口感厚實,加上健康的芹菜條

在這吃飯很有美式餐廳的感覺!

造訪日期: 2021年2月
感謝 the_city_traveler

去過Burger Joys - Central嗎? 請分享你的經驗!