“自從限晚市令後,平日”

Burger Joys - Central
香港排名第12 (共15,151家餐廳)
周圍地區: 中環
周圍地區: 中環
3 週前評論 透過行動裝置

自從限晚市令後,平日放工只能到附近買外賣‍♀️
想要出九龍/港島覓食,就只能留到星期六日
所以每次一放假,就會放肆瘋狂地「出城」
今次就到中環,食邪惡之堡「Burger Joys」‍♀️
Single Burger $99
「Burger Joys」招牌之一 - 牛肉漢堡
選用100%安格斯牛肉再以每日人手打成
牛肉自然鬆軟實在,牛味濃郁,肉汁豐盈
配上清爽生菜,蕃茄,洋蔥和酸瓜
多重層次感,一食難忘
而自家製的漢堡,鬆化、空氣感足
香烤過的脆邊,入口香脆
漢堡以半開放式的直立紙盒承載
食用時方便呢
Mushroom burger $89
食過不少蘑菇漢堡,大多都是原隻蘑菇而上
而這個雜菌蘑菇芝士漢堡
將雜菌打碎在搓成肉餅狀
在香煎至表面香脆
好像在食薯餅一樣,外脆內軟
再加上生菜,蕃茄,洋蔥和半溶芝士的配合
邪惡至極
Combo $41
加多$41便可升級成套餐
可揀汽水或1/2啤酒+薯條
若想轉成黑松露薯條,便要再額外加$21
比單點便宜了$38呢
幼身薯條,外脆內薯再加入黑松露
條條都沾滿黑松露獨特的香氣

感謝 fcbrosac

3 週前評論 透過行動裝置

呢間「Burger Joys」我想食好耐啦!個個食完都讚好!我今次就睇下佢係唔係咁堅!
我地分別叫咗芝士牛肉漢堡、芝士薯條同埋蒜香雞翼!等左大約5-7分鐘到,所有嘢食就一次過送嚟,見到佢個Burger,又大又厚,未食已經勁吸引!
招牌菜芝士牛肉漢堡果然名不虛傳!配料雖然都只係好基本嘅材料,生菜、蕃茄、洋蔥、芝士、酸瓜同牛肉漢堡,但真係好好食!牛肉味濃郁之餘,仲充滿肉汁!再配埋半溶嘅芝士,真係極到邪惡!同埋我最鍾意佢麵包有烘過,食落鬆軟得嚟又帶點脆口,超正!
芝士薯條又係好邪惡!加咗大量既半溶車打芝士,聞到勁香嘅芝士味,未食已經流晒口水!薯條即叫即炸,夠晒熱辣辣,食落好香脆!
最最最驚喜嘅係雞翼!呢個蒜香雞翼,真係超正,勁多炸蒜粒,啱晒我呢啲蒜怪!最估唔到竟然係配泰式辣醬,仲惹味!真係整多一打都仲得!
Burger Joys
中環士丹利街82號地舖

感謝 mrs_ng_c9

特色雙層芝士漢堡
8分瘦2分肥既美國牛肩胛肉做成既牛肉餅充滿JUICY肉汁,特濃半溶芝士香味濃郁,麵包軟肉饀量足生菜爽脆。

洋蔥圈
個人覺得煙煙靱靱好過配薯條

蒜香雞翼
除了蒜蓉香味,仲有辣辣的醬汁,令味道層次提升。

橙汁
聽聞這兒的奶昔不錯,可惜今日奶昔沽清,唯有飲橙汁。

感謝 foodie_Wuba

係香港想食漢堡飽好方便,梗有一間漢堡飽店係你附近。以前覺得做漢堡飽好簡單,兩塊麵飽中間夾塊肉就搞掂,但當食過不同漢堡飽後,才發覺做漢堡飽都好有學問。做漢堡飽餡料嘅靈魂主角如牛肉、雞肉、魚柳材料要講究外、用嘅配料芝士、洋蔥、生菜、蕃茄也不能馬虎,漢堡飽的麵飽亦不能求求其其,才能做出好味的漢堡飽。食過大大小小的漢堡飽店,始終覺得Burger Joys最合口味。每次在Burger Joys品嚐新鮮炮製的漢堡飽和小食,都很滿足。Burger Joys能排在香港十大漢堡飽專門店前列,真是當之無愧。我通常光顧Burger Joys灣仔店,中環店就是首次到訪。中環店比灣仔店大,佈置相近,都是酒吧格局,高枱高櫈,單邊一排大窗打開,面向大街,感覺很開揚。

店中除有不同款式漢堡飽外,還有其它小食和飲品選擇。芝士牛肉漢堡是小弟必吃之選,轉套餐有薯條和罐裝汽水。牛肉漢堡烤得很香口,肉汁充沛,佈滿半溶芝士,麵飽香軟,配料洋蔥、蕃茄和生菜都夠新鮮,水準之作。

幼身薯條,即叫即炸,又熱又鬆脆,好正。

至於魚柳漢堡也不失禮,魚柳炸得很香脆,滿滿魚香。香脆魚柳夾在熱烘烘麵飽中間,加上芝士,新鮮生菜、洋蔥和蕃茄,超好味。

感謝 palboysky

今個週末想放肆一下,嚟到中環,就試吓傳說中香港最好食嘅漢堡包(burger joys )

餐廳環境空間感唔係好大,但勝在幾有格調,大家可以試吓去窗口位打卡架!

首先推介佢嘅雙層芝士牛肉漢堡,塊漢堡選用USDA安格斯牛肉製作,好有牛味之餘仲好Juicy,芝士半溶化狀態,食起上嚟更有口感!另外想讚一讚個包皮,平時嘴刁嘅我如果太飽係唔會食架,但呢一個烘得非常香口而且鬆軟,滿口牛油香!

我哋升級左黑松露薯條,薯條係幼身,新鮮炸起的。一路食唔停口!黑松露味道好濃,再配上餐廳附送嘅芝士醬,食落雖然邪惡,但係超有幸福感。

本身好想試吓大家推介嘅奶昔,不過去到已經冇貨,唯有配上一罐可口可樂gur下佢。

另外仲叫咗一個水牛城雞翼,味道偏酸,不過微辣都幾惹味!

誠意推介大家經過可以試一試~

感謝 Twm_foodie

去過Burger Joys - Central嗎? 請分享你的經驗!