“好好味”

Burger Joys - Central
香港排名第2 (共14,147家餐廳)
周圍地區: 中環
周圍地區: 中環

價錢很合理食物質素也很高而地方也很舒適我一家人在這裏坐了一個多小時也不感覺煩悶與服務員也很有禮貌下次一定會再來光顧

感謝 yip5499517

4 週前評論 透過行動裝置

Burger Joys (中環)
中環士丹利街82號地舖
-----
星期六總係特別適合食啲令人心情愉快嘅食物,Burger就係其中一種B仔最愛嘅Saturday food。呢間得獎嘅漢堡包店相信大家都唔陌生,中環分店比較近我屋企,所以是不是都會嚟呢度買外賣返屋企,同屋企人一齊食。
魚柳漢堡 ($89)
我對魚柳漢堡嘅認識黎自M記,記得細細個第一次食魚柳包嘅時候真係覺得佢好正,個包又軟中間嘅魚柳又脆。但當我食過Burger Joys 嘅魚柳包之後,我就發現,原來好食嘅魚柳包味道可以同M記差咁遠。先講一講個包,M記係就咁一塊包完全冇額外加工過,但係呢度嘅包就唔同,有落牛油先輕煎過,令到成個包都非常香,就算冇餡,齋食個包我都覺得好好食。中間嘅魚柳亦係非常驚艷,Juicy到不得了,魚質滑溜,而且重點係真係非常大條,連個麵包都cover唔曬,非常正。

蒜香雞翼 ($99-12隻)
香香甜甜嘅泰式醬汁配搭嫩口嘅蒜香雞翼,惹味非常,而且經醬汁煮過之後,感覺香口得來又唔會好熱氣,屋企大人細路都鍾意。

奇津辣味雞翼 ($59-6隻)
辣味頗強勁,屋企嘅小朋友食唔到,但係大人就好鍾意。獨特嘅辣粉,雖然頗嗆喉,但係亦因為咁而越令人欲罷不能,一路食一路飲汽水,感覺非常爽。

B仔整體評價:8/10個
B仔抵食程度:7/10個
B仔環境評分:外賣yo
B仔味道評分:8.5/10個
B仔回頭機會:9/10個

#swallowhongkong
跟住我一齊吞食香港啦!
#swallowcentral

感謝 Swallowhongkong
2020年9月10日 透過行動裝置

Burger joy喺漢堡包界已經好出名,出名用料新鮮好食

本身有三間分店,今次我黎中環分店一探究竟

中環分店 店面不大,但裏面美國風嘅裝修卻吸引我嘅眼球,今日同老公二人order左兩款Combo

~漢堡包價錢+$41就有(薯條+汽水)
不得不提呢度嘅麵包,夠晒厚身,上枱前明顯有特別烤過,包身夠厚外脆內軟,有淡淡嘅甜味和牛油香味

魚~並不是普通嘅炸魚柳,是啖啖嘅魚肉❤️,用吉列嘅方法黎炸,外脆內軟,一試難忘,暫時排上小妹最喜愛嘅魚柳包頭三位

牛肉~配料有紫洋蔥、生、蕃茄芝士,牛肉漢堡夠晒份量,咬落去咇汁,食一個已經非常滿足!

回頭率100分

感謝 kellycg108
2020年9月8日 透過行動裝置

特色雙層芝士牛肉漢堡($139)⁣
漢堡選料講究,麵包是由米芝蓮得獎主廚提供配方給Burger Joys自製,並以牛油烤烘,故特別鬆軟而富彈性,牛油味香氣四溢 漢堡扒則選用USDA美國優質黑安格斯牛肉手打而成,肉質鬆軟味濃之餘,雙份的牛肉令肉汁更為充盈還好有個設計滿分的漢堡盒,方便食客進食外,又不會令食客雙手沾滿肉汁,十分抵讚另搭配番茄、生菜、酸瓜及洋蔥,中和了整體油膩感這質素配這價錢,真的無得輸⁣

美式炸雞配車打芝士醬($59)⁣
炸雞份量都幾多,而且炸得非常香脆乾身,灑了一點調味粉,配上車打芝士醬後真的吃不停口,讚⁣

真不愧為有排名的burger shop⁣

造訪日期: 2020年8月
感謝 dyiongw
2020年9月7日 透過行動裝置

今日去咗中環漢堡包店Burger joys ,漢堡包店在大排檔的旁邊,門口紅黑色招牌及外牆都幾搶眼,幾吸引。之前朋友食過此店漢堡包,覺得水準不錯,所以今日來試一試。店面裝修簡單,有點美式風格,店員都是外籍服務員,門口兩邊都有窗,坐在窗旁邊食嘢,過一個下午感覺幾舒服, 應該系情侶的最佳位置。今日點了一個芝士漢堡,炸魚柳漢堡及一杯奶昔,後來發覺其實點套餐價錢差不多,如果大家鐘意吃薯條,都系跟餐比較化算。芝士漢堡外層的麵包十分鬆軟,形狀似是店家訂做的,厚厚的包身有我喜歡甜餐包的味道,安格斯牛肉漢堡扒煎得香口有肉汁,肉味不錯,當然唔少得漢堡包裡面的蕃茄生菜洋蔥酸瓜及醬汁,每樣味道都好配合。另外我朋友點的炸魚柳漢堡,炸魚柳外皮酥脆香口,雖然唔知是什麼魚,但魚柳十分大塊,魚味不錯又夠滑,而他他醬調味剛好,份量又夠多。我在漢堡包店通常都會點奶昔,系小時候的習慣,此店奶昔十分香滑有奶味,再加上忌廉及一些朱古力醬點綴,非常滿足,暫時就忘記卡路里,盡情享受一下吧!此店漢堡包份量不算大,跟薯條飲品比較適合一般男士的食量。另外每台都有茄汁,芥辣,辣椒仔辣汁及辣椒醬料,客人可以根據自己口味去添加。此店疫情之下每台間隔做得不錯,枱面都有消毒洗手液,值得一贊。

感謝 kelvinsimpson

去過Burger Joys - Central嗎? 請分享你的經驗!