“可以再encore嘅韓國炸雞店🍗🇰🇷”
Outdark的評論

Outdark
使用外送服務
香港排名第909 (共15,446家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2021年6月4日

Outdark呢個大名真係聽咗好耐啦,最近入選埋Openrice開飯熱店,一直都未有機會試添 今日終於過咗嚟旺角決定試吓呢間人氣店‍♀️ 人氣店果然係人氣店,下晝五點幾上到去已經見到一排人等緊位 好彩今次wall-in都唔洗等太耐,等咗五分鐘就入到去。

門口位置有心心鎖牆同郵筒,可以寫封信寄比一年後嘅自己 入到去環境真係同個名一樣都幾DARK 周圍昏暗,有少少柔和燈光嘅吊燈同發光星星燈飾點綴,都幾好feel幾浪漫

♥ 雙拼炸雞 (甜辣+香蒜蜜糖) $192
一上台好似成座山咁,炸雞分量唔算多,反而薯條薯角薯格分量多!炸雞同薯條都係即叫即炸,好熱辣辣 炸雞外脆內嫩,超juicy!完全唔會炸得太乾身而且炸漿好薄,非常脆囗 香蒜蜜糖味都幾甜,蒜味唔會蓋過咗蜜糖味,每件雞都會均勻咁沾到個醬汁,每啖都甜絲絲
比起香蒜蜜糖我更鐘意甜辣味,一開始食辣度唔算好強勁,食多幾嚿開始感受到後勁 好惹味過癮!不過呢款甜味多過辣味,唔係得個辣字
薯格灑滿芝士粉,但唔太食到芝士味道。可能已經被炸雞醬汁味道蓋過咗 薯條薯角薯格都炸到好香脆乾身,薯味十足
佢哋仲有得配3款醬汁,分別係蜜糖醬、醬油、甜辣醬,俾你點醬食。不過本身個炸雞已經好夠味,唔點額外嘅醬都好食 仲有漬蘿蔔俾你解下膩!‍♀️
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

♥ 泡菜煎餅 $98
一上枱已經切好一份份入面勁多泡菜,好足料!一開始以為會好辣,但其實只係少少辣,我完全接受到 煎餅口感軟綿綿,餅邊位較脆!
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)

♥ Blueberry Smoothie $45
都幾好飲,好滑同飲得出係用新鮮藍莓!飲落唔會話好稀,足料!只係有少少偏甜但飲完都幾飽
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)

整體食物質素唔錯喎 可以再encore 下次會再試佢哋嘅芝士豬肋骨

造訪日期: 2021年5月
感謝 eat_rice_see

2021年4月12日 透過行動裝置

同左兩個好耐冇見嘅朋友食飯,朋友負責book 位嘅。

甜辣炸雞+香蒜蜜糖炸雞
個汁幾好,甜辣汁甜度辣度balance, 香蒜蜜糖都恰如其a分。雞肉算juicy,炸皮麻麻,但薯條同薯格唔係炸得好, 數量仲要多過d雞,成件事幾令人失望。

炭豚飯捲
只能說料好多,味道唔差,完。

芝士豬肋骨
開頭真係唔捨得叫,但真係唔夠飽,其他野又唔多吸引所以先叫 呢盤野唔係話唔好食,$338得嗰六七舊ribs咁少,拉絲芝士佔左半個盤真心覺得冇乜意思,旁邊d飯呀蛋呀kimchi 又少得可憐,呢個價係貴得過份。

總括黎講,野食只係唔難食嘅level, 但d主菜比例份量定價完全錯晒。

感謝 christinaevil
2021年4月4日 透過行動裝置

喜歡韓國美食,朋友便帶了我來這裡懷念一下韓國的味道‼️ 餐廳的光線暗暗的,周圍掛滿了像星空般的燈飾 氣氛很浪漫‼️❤️
▫️
❥$ 芝士豬肋骨 店員會幫忙把融化的水牛車打芝士一層層地捲著豬肋骨,令人垂涎三尺‼️ 旁邊的雞蛋卷很好吃 泡菜和菠蘿粒可以解膩還有紫菜飯團 很豐富‼️
▫️
❥$ 串串魚糕湯 材料有魚糕、年糕、白蘿蔔、鵪鶉蛋、菇類和烏冬 熱滕滕的湯底尚算清甜

造訪日期: 2021年4月
感謝 msfoodloverr
2021年2月27日 透過行動裝置

餐廳:Outdark (旺角)
地址:旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓

相隔兩個星期又去咗Outdark食嘢,因為上次食過真係太好味喇,今次決定要食返上次食唔到嘅嘢,同埋試多啲唔同款式嘅韓國菜

今次去咗旺角店,佈置同格局同尖沙咀店相若,同樣以彩色鎖牆、幽暗環境,仲有滿天星為佈置,而門口仲多咗隻超級大熊仔,可惜今次一樣都係因為來貨問題,試唔到佢地嘅豬腳,唯有比藉比自己下次再嚟啦

今次叫咗:
半份原味炸雞 $118
串串魚糕湯 $198
炭豚飯捲 $88
Blueberry Smoothie $45

炸雞喺韓國嘅人氣食物,Outdark想盡量保持原味,所以用返韓國嘅雞肉,半份炸雞有五舊,另外仲有薯條、薯角同薯格做伴碟,食落帶有蜜糖香;炸雞唔油膩,雞皮香脆唔厚,蘸埋醬油、蒜蓉蜜糖同甜辣醬三款醬汁,原味都可以食到多種享受,咬開仲有少少爆汁呢

魚糕喺韓國夜市好受歡迎嘅食物,尤其凍天拮住熱辣辣嘅魚糕一邊行一邊食,真係夠晒暖身,魚糕喺用咗魚肉同麵粉製成,食落魚香濃郁,咬落彈牙爽口,另外魚片、獅子狗、鵪鶉蛋、粉絲、野菜同雜菇等嘅伴隨亦增加咗魚糕嘅鮮香,份量仲唔少。炭豚飯捲就無上次食嘅炸蝦飯捲咁特別,豚肉味唔算突出,但仍然落足料去整同擺碟,誠意都值得加分嘅

感謝 hinsonfoodhk
2021年2月25日 透過行動裝置

三點三下午茶時間!黎呢間 outdark食韓野先
首先入得到去就見到好多星星嘅燈飾 加上燈光柔和,比人嘅感覺好舒服。
炸雞~
點左個雙併炸雞,有好多款味可以揀,而我就揀左醬汁味同蒜香味,原本佢有配埋啲醬汁比我嘅,但係本身啲炸雞都好入味根本唔需要額外點其他野,仲要啖啖肉,又夠juicy
另外仲有啲薯條,薯角同薯格,十分豐富。
炭豚飯捲~
食韓野就緊係要食呢個飯捲啦,入面有除左豚肉仲有青瓜、醃蘿蔔等等... 雖然餡料普通但係食落口就十分滿足

1  感謝 graceXsum

去過Outdark嗎? 請分享你的經驗!