“抵食雞煲火鍋”
Er Guo Tou的評論

Er Guo Tou
香港排名第8,798 (共13,988家餐廳)
2020年6月29日

家姐真係好鍾意雞煲.久唔久都拉埋我去食
任飲任食雞煲鴨煲火鍋($198)超抵食我地揀左出面少見嘅火焰鴛鴦鴨煲店員加左酒再點火即場炒一炒~鍾意食辣嘅仲可以揀辣度香濃惹味食完仲可以encore
之後到邊爐時間揀左清清地嘅香茜皮蛋鍋落單填嘅有同海鮮~其他丸類菜類就可以去自助區拎!款式選擇多全部都幾新鮮野飲雪糕更加唔少得想放肆一下可以試試二鍋頭~
二鍋頭
旺角西洋菜南街138號福苑2樓

造訪日期: 2020年6月
感謝 foodienethk
2019年12月25日 透過行動裝置

天氣冰冰凍凍❄ 第一時間你會諗起咩呢?除左要即刻著多件衫之外,為食既我就即刻諗到走去打邊爐啦 唔想淨係打邊爐咁單調,就可以好似我咁去左一間食完雞煲再打邊爐既任食火鍋店 唔講唔知,原來仲有鴨煲食㗎~
雞煲份量都唔少,大約有半隻雞,我地叫左小辣,味道啱啱好將雞同埋入面既京葱、洋蔥及芫荽一齊炒香,夠哂惹味,仲聞到好香添
食完雞煲就梗係即刻點左個湯底打邊爐,我即邊爐癮又起 湯底有8款咁多,有無人同我一樣都超喜愛食皮蛋呢 芫荽皮蛋湯永遠係我至愛,清清地仲可以下吓火 配料方面,除左有紙仔劃劃劃之外,哩度仲有個自助區,種類應有盡有,食幾多拎幾多,咁就唔會浪費啦✔ 配料推介 白鱔片 夠哂新鮮大塊,咬落非常爽口
鮮蝦雲吞 大大粒好足料,入面隻蝦好彈牙 飲品選擇亦頗多,多款汽水涼茶供任飲
總括而言,火鍋店地點方便就腳,食品選擇豐富,味道亦不錯,不失為高質火鍋店之亦選
二鍋頭
旺角西洋菜南街138號福苑2樓

造訪日期: 2019年12月
感謝 foodie_anniechan
2019年12月23日

「二鍋頭」位於旺角西洋菜南街福苑2樓,地理位置及交通都非常方便。餐廳主打2.5小時任飲任食雞煲火鍋,晚上9:30pm前入座每位$188,9:30pm後入座則為$168,冬天凍冰冰就最啱一大班朋友食雞煲打邊爐啦!
座位以大卡座為主,保證客人坐得舒適
首先係熱辣辣嘅雞煲,辣度可以隨意任君選擇,我就揀左最低嘅少少辣~雞件啖啖肉,雞胸、雞髀、雞翼樣樣齊,都幾入味,吸收晒醬汁嘅精華,好惹味,辣度並不高,唔食得辣嘅人都可以接受☺️
食完雞煲就可以開始打邊爐啦!多款精美湯底可供選擇,揀咗個比較清熱下火嘅芫荽皮蛋湯。鍋裡有唔少芫荽,都幾足料
火鍋配料紙的選擇都幾豐富,也有額外收費的升級食品⭐️
餐廳另一邊廂仲有火鍋自助區,炸魚皮及響鈴無限供應,仲有兩大個雪櫃放了多款食物配料及蔬菜,總有一款啱食
活海蜆都幾新鮮,鮮甜!鮮蝦雲吞同鳳城水餃大大粒,蝦肉及豬肉比例均一,爽口彈牙,好好食呢!美國肥牛果然好肥美,牛肉味香濃~
多款冰凍飲品及雪糕雪條都係自助仼取,一定夠你飲飽食醉

造訪日期: 2019年11月
感謝 hohoyincalvin
2019年12月1日

新開的仼食火鍋,竟然有鴨煲。
百幾蚊有得仼食都幾抵,食物選擇都不少。
奈何⋯⋯一上的鴨煲無鴨味。肉類,海鮮都好唔新鮮,只有菜類比較好。

造訪日期: 2019年12月
感謝 Lasorom

去過Er Guo Tou嗎? 請分享你的經驗!