“有趣又好味”
OMG Mamaday的評論

OMG Mamaday
香港排名第9 (共14,738家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀

用料很有誠意呢
蝦片也很香脆 夠新鮮

感謝 Cindy C

2020年12月9日 透過行動裝置

之前同朋友食過銅鑼灣嘅分店覺得好好食,今次就同另一位朋友嚟食尖沙咀分店啦。我哋叫咗一個pasta同埋一個pizza。因為係午市,所以仲有免費嘅無糖紅茶飲添。

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹義大利扁麵 $128
呢個同喺銅鑼灣食到嘅味道有少少唔同,不過都好食。銅鑼灣嗰間嘅蟹味好似重少少同埋creamy啲,而尖沙咀呢間分店嘅呢個意粉,就有少少辣味,都幾香,味道嘅層次感就豐富少少。所以我覺得兩間分店係各有各特色,兩間都整得好食。

點解個個都叫軟殼蟹比薩㗎?$138
我本身唔係特別鍾意食pizza,但呢個Pizza比我想像中更好食,難怪呢個pizza嘅名話個個都叫啦。Pizza上面有一隻好大隻嘅軟殼蟹,可以自己將隻軟殼蟹切開幾份,咁就每一塊Pizza上面都可以食到軟殼蟹啦。呢個Pizza係薄批,上面滿佈芝士,芝士都幾厚幾濃味。更特別嘅係佢芝士同個批中間似乎有啲好似薯蓉咁嘅食物,呢個組合好正,我覺得好好食。隻玄學蟹都好香。下次嚟嗰陣應該都一定會再叫呢個Pizza。

☕️無糖紅茶 $0
有得揀凍定熱嘅,我就揀咗凍啦。估唔到呢杯免費嘅茶都咁好飲,茶味香濃,同埋裝呢杯茶嘅樽仔都幾靚。

我覺得呢間餐廳似係會令人每食完一次都會更加想食下一次,我又好想再食啦。

感謝 poorstudentlovesfood
2020年12月8日 透過行動裝置

今天中午與朋友打卡這家網紅餐廳~平日中午12點外面已經開始排隊。為什麼叫MAMADAY呢,大概因為是“麻麻地”的諧音

餐廳各種打卡位和金句,讓普通的工作日午餐也變得有趣!

我們毫不猶豫地選擇了lunchset,菜單設計也很有意思~

蟹肉海鮮墨汁披薩:用料特別充足包括魷魚八爪魚仔櫻花蝦和蟹肉,一口咬下去不會很乾非常滿足!價錢都很合理!

魷魚薄片炸芝士番茄干扁意粉:看似普通原來有大驚喜的一道主菜,一開始我以為白色的是扁意粉原來是魷魚薄片,非常鮮嫩,炸芝士一點也不油膩反而很香口,搭配番茄意粉味道十分獨特,贊!

&薯條和洋蔥圈看賣相就知道是水準之上!一邊喝餐飲凍紅茶一邊配小食很是愜意!

我和朋友都非常喜歡這家餐廳,價錢合理又很有特色,幽默地裝修給工作日平添樂趣!

感謝 jys0307j
該評論乃TripAdvisor會員主觀個人意見,不代表TripAdvisor LLC公司。原文語言為中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2020年12月3日 透過行動裝置

Mamaday岀名好食又受歡迎嘅cafe,唔book位都通常冇位 今次我下午茶時間去,依然咁多人

嗌左個[好邪惡嘅鹹蛋牛油果比薩咩叫減肥]同埋[焦糖脆脆窩夫],兩樣都好驚喜,每塊pizza上面都有隻蟹鉗,所以個Pizza好有蟹肉味,邊邊有鹹蛋黃味,好味又唔會太漏,很不錯!

焦糖脆脆窩夫有四塊,配一球雪糕同埋芝士奶蓋醬,仲有焦糖脆脆,好正,原來窩夫同芝士奶蓋係咁夾

仲嗌左兩杯嘢飲,蘋果沙冰同埋焦糖咖啡沙冰,不過不失!蘋果沙冰幾flesh, 咖啡沙冰上邊有Oreo餅乾同埋焦糖脆脆,有誠意

環境design都好有特色,好多打卡位,而且Menu設計都好特別,改菜式名好有心機[害羞]高質餐廳,價錢合理唔貴,值得一試再試!

感謝 missloveseat
2020年12月3日 透過行動裝置

期待已久嘅Mamaday 揀咗個平日一個人去chill下 一路行上樓梯啲poster已經好正,坐低咗內部裝修當然都玩味十足啦,個感覺係超正!天花都有poster架,真係零死角嘅玩味

當然唔少得餐牌,個設計都係好正,食物名都好抵死

最後我叫咗「可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵」同一杯熱嘅Matcha Latte~

1️⃣ 可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵
我想講我一啲都無失望呀!首先個明太子醬汁好充足,食到最後一啖都仲有!溫泉蛋靚仔,撈勻咗之後令意粉食起上嚟再滑啲、香啲 意粉上面仲有啲木魚、菇同有幾條炸過嘅蟹柳,我想講炸過嘅蟹柳,個面脆咗係好味架,個人幾鍾意 至於主角意大利扁麵有咬口,而且掛到好多醬汁,好味

2️⃣ Matcha Latte
好鬼死鍾意佢隻杯 表面外加咗抹茶粉,首先賣相已經無得頂。飲落口就完全明白晒餐牌上面寫嘅「抹茶牛奶澀澀地無咖啡無落糖架」。滿口滿滿嘅抹茶香味,which我好鍾意佢無落糖而唔會過甜、死甜。非常非常係我鍾意嘅Matcha Latte味道! 撈勻表面抹茶粉入到尾都係好足味,正

食完一次就真係會明白Mamaday長期爆滿嘅原因。連平日下晝都keep住多人,所以想食真係要打去約呀!會encore的

感謝 mirukuchan

去過OMG Mamaday嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣