“MAMAday”
OMG Mamaday的評論

OMG Mamaday
香港排名第9 (共14,128家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀

約左朋友食飯,好彩有book位,1200開門啲人已經排緊隊。

叫左lunch set
墨汁海鮮pizza
避風塘雞翼
洋蔥圈
ICE AMERICANO
餐湯(南瓜湯)

本來諗住跟餐加魷魚圈+蛋糕/窩夫,點知者未有貨/賣哂,就係想試一試個效果,可惜要下次。

特別推介呢到個pizza,真係一流,有薯蓉係底。薄脆底又唔肥一流。

避風塘雞翼份量十足,雞翼乾身有蒜香辣。

洋蔥圈脆漿加洋蔥口感一流,都唔會分體。

感謝 patsyjai

呢間MAMA DAY一直都人氣高企, 終於搵左日子LUNCH去試下,裝修好有玩味, 連個餐牌都得意過人!
LUNCH SET 由80蚊左右, 都幾多選擇, 包AMERICANO/紅茶, 沙律要再加錢~
我地叫左1個淡淡蟹肉..你就想墨汁海鮮PIZZA, 同埋散叫左一份蕎麥麵沾魚露配美利堅合眾國草扒扒扒
淡淡蟹肉..你就想~墨汁海鮮PIZZA係薄批, 超脆同好多芝士!!
蟹肉好多, 真係啖啖都有! 墨汁味其實唔明顯, 不過好好食!! 每人3片都唔會太漏!好好食!!
當日咁岩無蕎麥麵, 換左烏冬,, 仲好!! 因為我鐘意烏冬多D哈哈!
牛扒切好晒一件件, 雖然全熟但好淋, 味道方面調味比較健康, 可以加雞醬一齊食好食D!!
似一個牛排沙律多過主菜! 因為好多沙律菜, 正!:like:

感謝 roccalokka
4 週前評論 透過行動裝置

今日跟朋友黎朝聖OMG mamaday cafe,裝潢真係好新穎,岩晒我地d年輕人去打卡,非常IG-able!

蜜糖芥末雞翼$68:肉質嫩滑裏面濕潤, 一啲都唔乾身鞋口,外面是用麵粉炸成薄薄脆漿,食落口一啲都唔油膩,非常之好味。面上鋪左少少芥末醬,辣辣哋唔食得辣都一樣可以食到。

自家製73.5%心太軟 $58:是一個朱古力蛋糕,切開內裏有流心朱古力輕輕地流出來, 朱古力很濃郁又不會太甜,仲有微微熱温,旁邊有個蜜瓜雪糕球, 下面鋪滿朱古力碎在底下, 又香又甜而且仲有個凍嘅雪糕球食起來同朱古力碎非常夾。

牛油果沙冰 $48:這個牛油果沙冰本人未食過,佢寫住杰杰撻撻,有些怕但好想試下,所以就是試下呢個飲品,因我平時都喜歡食牛油果,果然無失望, 食落口雖然杰地,但飲得出是用新鮮牛油果攪拌出來的 ,而且有粒粒鮮牛油果粒,係非常之健康食品。

青檸蜂蜜梳打 $46: 是半個青檸加咗啲蜜糖和梳打汽水 ,而家熱天嘅時候飲好適合,飲落很清爽又不會太甜, 食咗啲炸雞翼 ,飲番杯梳打汽水很爽YY!

+++++++++++++++
如果大家喜歡我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!

1  感謝 Pusan2012
4 週前評論 透過行動裝置

落雨天心情麻麻地去食mamaday心情好d因為mamaday既野食絕對唔會麻麻地,好有質素ga餐廳仲精心裝飾,而且佢既餐牌既食物名真係好特別又盞鬼今次食完午飯後去食第二個胃既餐--甜品叫左d甜品同飲品,黎過下午茶甜品gathering

為食餐單:
手工紫薯 $78
焗得硬身脆脆既夾餅中間滿滿綿密紫薯,再沾上甜奶同少少雲呢拿雪糕,紫薯味好天然,同雪糕同奶好match碟上仲伴有手工紫薯可以就咁食

唔甜的紫薯蛋糕 $48
好滑好creamy既紫薯蛋糕同名一樣唔會太甜,喜歡健康低糖甜品既可以一試雖然唔太甜,但味道好正,餅底仲好香脆添

天然紫薯唔太甜 $48
絕對天然既紫薯蓉配上牛奶既飲品,飲落好天然無添加,食到紫薯真正既味道

抹茶牛奶澀澀地無咖啡無落糖架 $48
無加糖既抹茶牛奶第一次飲,原來都可以好好飲仲意抹茶味道既會喜歡,抹茶香有d茶味又有d牛奶調下味,唔錯

牛油果沙冰口感係杰撻撻的 $48
依個係我最仲意既牛油果好香濃杰撻撻,有d蜜糖味,又唔會太甜,好清新,飲完好飽

1  感謝 patriciamingming

人氣有格調 Mamaday
相信大家對呢間人氣黃店都唔陌生,我都食過好幾次
泡菜唔太肥黑豚肉片蛋包飯 $112
泡菜份量好多,成個飯都好酸辣開胃,黑豚肉肥瘦啱啱好,滑蛋一如既往水準好高
啖啖蟹肉你就想海鮮Pizza $128
雖然話你就想啖啖蟹肉,但蟹肉份量都好多,餅皮又薄又脆,啖啖海鮮
Chocolate latte +$28
採用黑朱古力製作,唔會太甜,飲到朱古力碎,好真實既朱古力加奶
無糖冰茶 +$0
減肥恩物,淡淡既茶味

感謝 hkbase_foodieee

去過OMG Mamaday嗎? 請分享你的經驗!