“環境氣氛一流嘅墨西哥餐廳”
8Five2 Restobar的評論

8Five2 Restobar
8/19(週五)
20:00
使用外送服務
香港排名第115 (共15,712家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2022年6月20日 透過行動裝置

今日放假唔使返工,晏晝約埋朋友一齊去8five2食墨西哥菜。呢度係酒吧連餐廳,地方夠哂大,outdoor位置有瓦遮頭,落雨都唔怕,約埋三五知己嚟chill吓,飲杯嘢傾吓偈happy hour認真一流。

我同朋友連早餐都未食,所以首先叫咗個雞肉墨西哥脆玉米片($120)開開個胃。Nachos有兩種唔同顏色既粟米片,仲有墨西哥辣椒️,舖上Buffalo 雞絲同芝士醬,再配酸忌廉同牛油果醬,酸酸辣辣咁夠晒醒胃。雞肉份量相當多,足以令我哋每一片玉米片都可以搭配雞絲。

芝士菠菜墨西哥酥餅($118)總共有四大件,同樣配咗酸忌廉同牛油果,仲有用新鮮蕃茄製成嘅蕃茄醬。入面除咗有芝士同菠菜之外,原來仲有墨西哥菜經常出現既仙人掌,口感同味道又多咗一個層次。我就鍾意佢入面有滿滿嘅菠菜,感覺冇咁濃味同油膩。旁邊嘅配菜顏色鮮艷,味道亦唔錯。

西班牙海鮮飯($188)加入咗墨西哥風味之後味道變得更濃更香,酸酸地既墨西哥汁,配上幾款唔同嘅海鮮,清新醒胃。

最後食埋鹹焦糖芝士蛋糕($68)做甜品,蛋糕上面加上食用花,令賣相更吸引,旁邊嘅藍莓同紅桑莓就能中和返芝士餅嘅甜膩。

感謝 hungc726

2022年6月13日 透過行動裝置

店內環境幽暗有格調,氣氛熱鬧

Ceviche(Salmon/Tuna/Prawn)$118
首先叫咗呢個前菜,可以選擇三文魚/吞拿魚/蝦,拌厄瓜多爾醬。
我揀咗三文魚,佢係半熟狀態嘅三文魚粒,拌入微辣嘅醬汁同埋牛油果粒 幾開胃。

Chilli Lime Shrimp Quesadilla $138
青檸蝦口味嘅墨西哥酥餅,呢個酥餅真係好好味 裡面夾住滿滿嘅餡料,有芝士、蝦、青椒…等等
伴碟會有三個醬汁俾大家點嚟食,分別係酸忌廉、鮮蕃茄醬 & 牛油果醬,我最鐘意就係酸忌廉+牛油果醬一齊食

Grilled Beef Fajitas $188
鐵板燒牛肉,上檯會配上酥餅&一樣嗰三款醬汁(暈‍)我哋好明顯真係無乜點食過墨西哥菜 完全唔知鐵板燒係會配酥餅用嚟包住食 見倒都飽飽哋!
不過個燒牛肉好香,牛味重,包埋燒咗嘅洋蔥、燒蕃茄同醬汁,味道唔錯

Pina Colala & Mojito $98@
兩款比較Classic嘅Cocktails都正正常常幾好飲;Pina Colala嘅外觀比較靚比較吸睛,鳳梨+椰漿味沙冰,用試管裝住Rum酒自行添加

1  感謝 kawaiiwai
2022年6月10日 透過行動裝置

8Five2 Restobar (尖沙咀)
尖沙咀天文臺道8號地下2號舖

非常有格調嘅酒吧,好適合同friend嚟吹水。

墨西哥脆玉米片
Buffalo Chicken雞肉 $120

王米片非常香脆,但俾醬汁浸淋少少之後又有獨特薄餅口感,非常好吃。雞肉有啲似手撕雞口感,而醬汁相當香濃,雖然係墨西哥菜,但風味近似中東吧巴東香料,好香好可口。

Mexico roast chicken half墨西哥烤雞半隻$168

雞皮烤得香脆,而雞肉又好軟滑嫩口,唔油膩,非常好味。配菜有兩串烤瓜,清甜得蒞又有燒烤香,好有風味。

Seafood Mexican Paella 西班牙海鮮飯$188

每粒飯都有濃郁蕃茄味同香料,海鮮鮮味十足,好惹味。有青口、魚、蝦、魷魚食材多元化,口感豐足,牛油味炒飯真係好食

Bean & ground lamb墨西哥卷️羊肉加豆$128

餅皮相當鬆軟,卷住茄味飯,有羊肉同豆豆饀,味道配合得好好,但係呢個菜式相當飽肚,一般人淨係食一碟應該相當飽。

感謝 Sherpa36877111657
2022年6月10日

我覺得食物好食,味道都幾正宗,價錢ok,不過都幾狹窄,唔好坐囉,拍拖小情侶ok,音樂嘈到好似落左club,要講野好大聲,有d辛苦

感謝 Alex10741
2022年5月29日 透過行動裝置

梗係要 佢
今次去咗呢間係尖沙咀嘅墨西哥酒吧餐廳
7:30左右已經全場爆滿,咁嘅場面先係真正嘅香港
大路嘅墨西哥菜基本上都搵得到,而且佢仲有超多配料選擇,一定會搵到款啱食嘅
鍾意食/嘅要嚟試吓
雞肉墨西哥脆玉米片($128)

分量超多,口感薄脆,有紅同紫2種色,賣相吸引❤️
加咗海量雞肉、芝士、墨西哥辣椒同 做
雞肉完全唔嚡,醬汁唔辣食落味道酸酸地非常開胃
味道同平日好多餐廳常用嘅某種薯片品牌完全唔同
感覺有誠意好多
另外配有乳酪同牛油果醬,但唔洗點已經超好食❣️
玉米芝士炸丸($85)
, ()
呢個芝士球超有質素,外層薄脆唔油膩
咬開中間全部都係軟熟到可以拉絲嘅芝士同茄醬
超惹味加上外脆內軟嘅口感,芝士控一定會鍾意❤️
羊肉墨西哥酥餅 ($118)
酥餅口感薄脆,唔係間間做得到
中間夾住羊肉碎薄荷醬墨西哥辣椒同芝士
食落超香好惹味,食到第2件會到小辣同酸味
食落冇咁膩可以繼續食落去
旁邊仲有牛油果醬、蕃茄莎莎同乳酪3款
餡料勁多選擇,不過鍾意食羊嘅就必點呢款❤️
咸焦糖芝士蛋糕($68)

2款蛋糕都好有驚喜 綿滑到好似醬咁
唔使咬就吞到落肚,配上香甜嘅焦糖醬同餅底係唔錯。
巧克力辣椒蛋糕($68)

朱古力蛋糕入口同樣順滑,口感相對實淨啲
朱古力味超濃郁不過食唔到落咗辣椒
相對上冇 咁膩,我哋更加鍾意食❤️
感覺呢間墨西哥菜味道都幾正宗,雖然佢係酒吧餐廳但係味道絕對唔係你,上菜都好快,食物方便絕對冇失望!
82 (尖沙咀)
尖沙咀天文臺道8號地下2號舖

造訪日期: 2022年5月
感謝 Quest65514935572

查看過8Five2 Restobar的旅客也查看過

去過8Five2 Restobar嗎? 請分享你的經驗!