“不會失望的餐廳”
Lockeroom Dining的評論

Lockeroom Dining
香港排名第1,004 (共15,267家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2021年3月4日 透過行動裝置

每次來,都是一間不會令人失望的餐廳,價錢不貴,但食物質素卻很高!

蒜蓉牛油法包,蒜蓉跟牛油都是鋪得滿滿的,整塊法包連角落都有塗均,很好吃

鹹蛋黃雞翼做小食真的少不了,鹹蛋黃咸香配上熱辣辣嫩滑雞翼

芝士流心溫泉蛋大啡菇,一切開蛋黃就像瀑布流出來,心靈都被填滿了

冰鎮原隻鮑魚,鮑魚鮮味很重,綠色的醬汁很吸引酸酸的,加上去同吃很夾啊

法國鵝肝香蒜麵包,鵝肝很厚,一口咬下去,油脂超豐盛流出,很肥美

芝士忌廉蕃茄醬燴美國黃油雞髀扒,雞髀扒超級大的一件,肥美的,很嫩滑,藩茄醬的微酸,令雞扒的肥膩感減去

造訪日期: 2021年3月

配以脆口蒜包
就是最正的拍檔

蟹肉芒果木瓜牛油果沙律
甜美又層次分明
蟹肉多多,與牛油果沙律先混在一起
底層是芒果木瓜
2種香甜
好吃得來夠清爽

香燒可持續石班魚配法式龍王湯
石班魚香燒效果吸引
除了肉質彈牙
皮亦爽,湯內有蜆肉、魷魚、蝦蝦
好有番茄香氣的法式龍王湯
飲出啖啖鮮氣

意式香草醬海鮮意大利飯
好濃香的忌廉味
內有大量菇菇,蝦子等海鮮
整體口感融合,香滑

法國鵝肝香蒜麵包
有水準的小食
鵝肝非常出色
入口即融,外層有香醋調味
不帶油膩感卻深具油香

Lockeroom Dining
旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓

感謝 applepeggy
2021年1月17日 透過行動裝置

這次去了足球主題餐廳的新分店吃午餐,新店環境更大,景觀開揚很光猛,另有打卡房間。餐牌上的食物與總店差不多,也是有很蛋選擇。
巴馬風乾火腿歐陸沙律 HKD$98,這個用小玻璃瓶裝著挻特別的感覺。巴馬火腿以玫瑰花的賣相,味道咸咸的不很韌,沙律另有黑醋汁拌著來吃。
全日早餐 HKD$65 ,這個份量十足,包括有牛乳炒蛋/蕃茄/茄汁豆/薯蓉/煙肉/野菌/腸仔/吐司/沙律。味道雖然簡單,但可以吃到飽飽的☺。
脆炸吉列大雞肶扒 HKD$75,這個雞肶扒很大塊,炸到金黃色的賣相。雞肶扒口感酥脆,肉質嫰滑腍身,另有薯菜拌著吃。
橘子白朱古力配淡芝士蛋糕 HKD$68 / 朱古力三重奏心太軟 HKD$78 ,這兩款甜品賣相也不錯,味道香濃口感幼滑,但味道不太甜挻好。
午市套餐還有餐湯和飲品贈送,飲品也可升級加購飲品。我們點了熱泡沫咖啡和白桃梳打,兩杯飲品味道也不錯,味道適中☺。食物質素不錯,價錢一般。

3  感謝 CHINGCHINGJAIII
2021年1月13日 透過行動裝置

#cassiegomk
旺角雖然多野行多野買,但又平又好食嘅餐廳就唔多,始終係旺區,鋪租貴。不過我終於搵到一間好食,價錢又夠哂經濟嘅餐廳「Lockeroom Dining」。成間餐廳都係以足球為主題的,除左地板披上假草皮,牆上亦掛著不同的簽名球衣,岩哂足球發燒友黎打卡。如果係依度睇世界杯,真係一流,一定好有氣氛。位置仲好方便,係正朗豪坊旁邊。
今次係平日午餐黎食,成個Menu平均$65至$85一個餐,包齊餐飲、餐包、主菜。首先餐包已經好有驚喜,係蒜蓉麵包,表皮焗到脆身,好厚蒜蓉料,咬落好軟熟。主菜揀左傳統法式紅酒燴美國1855頂級黑牛尾,好正,牛尾炆到好軟身,絕對有酒店級數!另外揀左一份法國鴨肝牛肝菌意大利燴飯,鴨肝煎到少少脆身,口感好正。牛肝菌食落味道有啲似黑松露,Risotto 最講究就係飯粒既熟透程度,唔會煮得太過軟身,又有少少硬度。
食完主菜之後好滿足。不過都想試下啲甜品。法式焦糖燉蛋上菜好靚,表面焦脆嘅糖衣,配上香濃軟滑的燉蛋,吃落去雙重口感!梳乎厘班戟都唔錯,充滿空氣感,食完唔會太飽肚,剛剛好~
味道評分▶️ (4.5)
抵食評分▶️ (4.5)
回購評分▶️ (4)
➡️ Lockeroom Dining (朗晴坊) (旺角) 旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓
IG: @cassiecwy/ @cassiegetfat
FB: @cassiegotravel
OP: cuisine_revolution (Lv4)
DianPing: cassiegetfat (Lv6)
TripAdvisor: cwycassie

2  感謝 cwycassie
2020年12月3日

高質⚽️主題餐廳
如果你/另一半仲要係阿仙奴迷就岩哂
店內有好多簽名波3,足球卡同擺設
就算你唔係球迷 呢度既食物都真係不錯
鵝肝牛肝菌risotto
Risotto 軟硬適中 濃濃既truffle味夠哂creamy
有好多牛肝菌 份量好足料
香烤1855牛肋排蜜糖燒汁配薯菜
Short ribs肉質嫩滑有味
配埋個蜜糖燒汁真係好惹味
薯菜方面係香甜既紫薯蓉配同蔬菜 好好味
鹹蛋黃雞翼
邪惡野雞翼炸得香脆 加埋鹹蛋黃醬真係好滋味另外仲有沙律柚子爆珠伴碟 ⬇️油膩感
梳乎厘pancake
即叫即製大慨等15-20分鐘整得好fluffy
蛋香味濃仲有啲味配埋dreyers真係好好味
甜品絕對有驚喜

造訪日期: 2020年10月
感謝 Foodaholicmanhk

去過Lockeroom Dining嗎? 請分享你的經驗!