“高質西餐廳😋”
Lockeroom Dining的評論

Lockeroom Dining
香港排名第1,748 (共14,648家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
4 週前評論 透過行動裝置

Lockeroom Dinning

上網見到間環境好好又可以傾計既西餐廳,於是黎左呢度食
果然真係有驚喜,環境舒適,餐廳裝修得唔錯,地方整潔乾淨,職員服務態度良好

跟餐蒜蓉包 x 番茄湯

蒜蓉包整得好出色,好香,熱辣辣,好軟熟,蒜蓉搽得好好,食落口每一啖都有蒜容既香味同味道
番茄薯仔湯,聽落好似好普通,屋企都整到,但餐廳煲得好好,薯仔變成蓉,蕃茄無渣,湯有少少酸味,令口感更加豐富

香燒美國牛肉眼拼法國鵝肝 ($228)

肉眼扒真係煎得岩岩好5成熟,唔會overcook,煎得外皮香脆,有少少濃邊,切開後唔會有好多血水出,入面係紅色,肉味香濃
鵝肝香脆,入口後鵝肝既油香響口腔徘徊,好好食

燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝($208)

黑毛豬好厚身,無筋,脂肪比例少,肉質鮮嫩,多汁,有咬口,加上燒烤汁,令豬肉香甜,醬汁同豬肉味道好夾,呢個黑毛豬真係好高質,必點

朱古力三重奏心太軟($68)

心太軟即叫即整,最上層有一塊朱古力,心太軟既熱力將佢溶化,令到有層朱古力包住心太軟,食落口每一啖都有朱古力,做得好好

造訪日期: 2020年11月
1  感謝 ykjim

4 週前評論 透過行動裝置

是日閨蜜聚,兩姊妹相約朗豪坊食扒,姊妹突然提議旁邊的朗晴坊有一間極具氣氛的西餐廳,位置於朗晴坊8樓,就在大戲院旁邊搭lift上。其實離遠已經排隊入lift人龍,想必大家都是搵食。
到店時店員詢問有否預約,晚上七點已經滿座。幸好二人枱剛好有一張。不難看見店裏的主題是男士最喜歡的足球、球會⋯⋯很特別的佈置!我們二人同樣點了最好的扒餐之外,最後還點了六折的甜品,感覺非常要好的一餐!

精選沙律:新鮮蔬菜配有特製香醋,沙律用玻璃樽盛,感覺更新鮮,因為玻璃樽能保持蔬果的溫度。

蒜香牛油法包:法包的蒜香味濃郁,遠遠已經聞到牛油香味,即焗的法包當然香脆可口。

是日餐湯(南瓜蓉湯):個人喜歡濃濃的南瓜味,每一口都感覺到南瓜蓉,甜度適中。

香烤美國creekstone牛肉眼配法國鵝肝:這款菜式上枱賣相吸引,每樣食物都陳列精緻。從相片可看到牛扒和鵝肝的份量。5成熟的牛肉眼恰到好處,肉質中心軟綿綿,呈微紅色。識食一定叫呢個餐。
即製疏乎厘班戟:最後,我哋都忍唔住叫咗疏乎厘,一份有兩件疏乎厘,而且有雪糕配合,疏乎厘軟綿綿,作為餐後甜品非常完美。

造訪日期: 2020年11月
感謝 Kyliechau
2020年9月22日 透過行動裝置

主題餐廳唔算多,尤其係足球,的確幾特別。所以要約的球迷朋友去聚下。

法國鵝肝香蒜麵包$98
鵝肝煎到恰到好處,一咬落去啲油必晒出嚟好Juicy,麵包係查咗蒜蓉再烘過,脆卜卜蒜味勁香必點

水牛城辣雞翼$68
甜甜辣辣嘅水牛城雞翼,係半煎炸過左啲雞翼,所以啲皮係外脆,裡面肉汁滿滿,好好味

香烤美國1855頂級牛肉肉眼扒$248
食得出塊扒係靚扒,無乜筋,肉味重,而且好多汁,夠晒淋☺️,配菜竟然係紫薯蓉,好滑,正

卡邦尼意大利扁麵配溫泉蛋$65
呢個係set lunch ,我地2點半後去所有lunch set 減$10 ,跟左南瓜湯同飲品,卡邦尼好夠味,份量十足

舖頭以足球為主題,擺滿咗好多波衫,球星嘅閃咭牆,鐘意足夠嘅朋友一定要黎

造訪日期: 2020年9月
感謝 kkyy0401
2020年9月14日 透過行動裝置

阿仙奴主題樓上cafe Lockeroom Dining
餐廳內掛滿阿仙奴簽名球衣、旗幟 更有一幅閃卡牆 阿仙奴球迷黎到 應該會幾開心 窗邊位仲會有自然光 平日晏就兩點黎到 餐廳座無虛席

Set lunch 包 是日餐湯 蒜香牛油法包 主菜 現磨咖啡或紅茶
⠀⠀
番茄湯
飲落蕃茄味突岀 湯中有唔少番茄蓉 酸味偏重 相當開胃

蒜蓉包
蒜蓉包烘得香脆之餘 包體鬆軟唔會太乾 啖啖蒜蓉香氣

▪️意式香烤深海石斑魚柳 $75
香烤石斑魚柳肉質軟嫩唔乾
上面舖滿番茄粒 醬汁酸酸地 好開胃
薯蓉有別於平時食開既 橙橙地色 口感軟滑甜甜地 帶番薯香同淡淡奶香
旁邊仲有啲爽口豆角 椰菜 軟腍紅蘿蔔 增加返小小纖維

除午市套餐外 當日仲嗌左主餐牌既小食 豬手 同甜品

▪️Lockeroom Dining鹹蛋黃小食拼盆 $118
小食拼盆包括薯絲蝦、薯角、德國腸、洋蒽圈、雞翼
薯角、德國腸、雞翼 表面都裹有鹹蛋黃醬 雖然只係薄薄一層 但係鹹蛋黃味比想像中岀 不過因為沾有醬汁 外皮難免變得無咁脆
薯絲蝦 洋蒽圈 外層都超香脆
薯角軟腍足料飽滿
雞翼邊邊位微脆 炸皮唔厚 雞肉嫩滑
每款炸物都調味十足 薯絲蝦、洋蒽圈特別香脆

▪️脆燒原隻德國鹹豬手 $168
餐廳好貼心 原隻豬手預先起左骨切好 懶人之選
鹹豬手外皮燒得超香脆!
肉質紮實 邊邊位略微有小小乾
中間既肥膏有咬口 如果可以再多啲再肥啲就好啦⁣⁣⁣⁣⁣⠀

▪️即製疏乎厘班㦸 $78
疏乎厘厚身 帶檸檬香 食落清新唔甜膩
口感鬆軟濕潤 唔會太空氣感 略嫌蛋香偏淡
⠀⠀
整體而言 價錢相宜 食物質素比想中好 (因為成日都覺得主題cafe既食物質素一定好差) 阿仙奴球迷可以一試!

造訪日期: 2020年9月
感謝 sistersnfood
2020年7月9日 透過行動裝置

用心經營嘅足球主題Cafe酒吧,喺朗豪坊隔離,電梯直上8樓就到,一開門就比簽哂名嘅波衫閃到 同阿仙奴球迷嚟一定超開心⚽最最最重要嘅喺呢間Lunch好味又好抵食,仲有養生紅棗茶、雲石杯、足球碟、花花杯碟,餐廳中間有個特色嘅雀籠位,啱哂鐘意阿仙奴嘅男仔帶同鐘意relax嘅女仔嚟
Lunch Set 是日餐湯及蒜香牛油法包,茶或咖啡
炭烤澳洲草飼牛西冷扒紅酒燒汁 $85
午市無得揀幾成熟,切開後肉質超級粉嫩,應該喺5成熟,咬落唔會太韌,有少少酒味☺️粉嫩肉質好juicy 以蕃茄、南瓜蓉作為拌碟。整體感覺良好。呢個價錢嚟講,個Lunch Set好高質
蒜香牛油法包蒜香味濃
是日餐湯喺紅蘿蔔南瓜湯,用粉紅色雲石紋杯碟盛裝著,少女心大爆發
黑松露蘑菇湯 $48
黑色雲石紋杯碟盛裝著,黑松露味道濃郁而且超多蘑菇粒粒超型!
Lockeroom Dinning 鹹蛋黄小食拼盤 $118
雞翼、薯角、洋蔥圈、薯絲蝦、德國腸
超級炸嘅一碟小食拼盤,如果一路睇波一睇飲啤酒就啱哂 雞翼滿滿鹹蛋黄味道,一口咬下肉汁都流出嚟
朱古力三重奏心太軟 $68+$12配上Dreyer’s雪糕
新鮮熱辣出爐嘅心太軟配上凍冰冰Dreyer’s 雲呢拿味雪糕球,朱古力味道香濃,口感幼滑,流心效果較少。倒上白雪雪嘅牛奶醬以草莓藍莓作為拌碟放喺透明碟上面,美感十足!
❤️味道:
Ig: mylittlegourmand
Fb: mylittlegourmandcc

造訪日期: 2020年7月
感謝 CC m

去過Lockeroom Dining嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣