“阿仙奴球迷必到,真心好食‼️”
Lockeroom Dining的評論

Lockeroom Dining
訂位
香港排名第3,381 (共13,938家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2020年6月3日 透過行動裝置

男朋友係車路士球迷(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
我就book左依間阿仙路球迷會尖叫既Cafe
(男朋友心諗∠( ᐛ 」∠)_最後食得開心過我...
總之又黃又好食咪得 嘻嘻
香烤美國熟成牛舌配胡椒蘑菇汁(188)
牛脷好厚口但係肉質又好軟熟╭(°A°`)╮
啖啖都係牛香味而且外表煎到有少少脆好香口
(男朋友表示係佢食過最好食嘅牛脷
配嘅薯蓉係番薯茸‼️✨特別
而且黑椒菇汁好惹味
澳洲草字牛柳蒜香意大利扁面(158)
肉肉仲帶少少紅✨好重牛味
意粉好香椒味而且亦都夠多汁好入味
再加上三色椒嘅香味好清新✨
賣相好精美(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
更加特別既係佢仲加咗生果味既爆珠(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
湯係白蘿蔔蓉湯好特別✨口感好好
而且用嘅器皿都好賞心悅目(・ω・)ノ
配埋鬆軟嘅蒜蓉包好享受呢
紅酒
荔枝薄荷梳打(42)
超重荔枝味而且酸味岩岩好(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
中和好成杯飲品既甜度而且加左薄荷葉好清新
好飲到荔枝都Jap埋
阿仙奴球迷必到‼️音樂燈光格調野食都好好
嘢食賣相擺設全部都好精美d(^_^o)
就算唔係球迷(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)依間黃店都係個好選擇
(男朋友都吃得好享受ψ(`∇´)ψ‼️真心好食‼️

造訪日期: 2020年6月
感謝 snacklife_keepfit

2020年5月27日 透過行動裝置

與好友來到旺角朗晴坊8樓Lockeroom Dining 食晚餐,位置方便但入口有點不起眼,就在朗豪坊旁邊大廈,一打開電梯就見到門口展示了足球紀念品同簽名球衣。
一入內可看出裝潢設計擺設頂有心思以足球為主題,白色仿磚牆和人造草地紅色的椅子,黑色的枱。餐牌和餐碟也是球場設計好特別喎。最吸引我感到興趣是一個好似鳥籠的二人包廂好可愛,好想好想坐下感受加打卡,可惜有人已留位[难过]

Dinner Set有18款選擇繁多,實有一款啱你心水。我們落了兩款:跟餐有蒜蓉包、沙律和餐飲

蒜香牛油法包~蒜蓉包蒜香味重又脆口

沙律~用真空樽上枱,満特別,沙律菜好新鮮爽口

是日例湯~白蘿蔔蓉湯,濃郁香氣甜美。

主菜一:
燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝HKD208
黑毛豬肉質鮮嫩,油花均勻肉味濃郁。好好味[强][强][强][强][强]北海道元貝味道鮮甜。

主菜二
波士頓活龍蝦(半隻)配美國creek stone 牛西冷扒HKD258
龍蝦啖啖肉又多膏,口感鮮甜多汁。
牛扒肉質幼嫩,味道濃郁油花適中,配上醬汁
食起來味道更為豐富,非常惹味。

造訪日期: 2020年5月
感謝 Daydream62373840899
2020年5月14日 透過行動裝置

餐廳:Lockeroom Dining (旺角)
地址:旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓

相信係阿仙奴球迷嘅你一定唔會唔熟悉呢一間係旺角朗晴坊嘅樓上餐廳⚽️,非常值得去幫襯一下

全個餐廳都係用咗足球主題形式去設計,有草地、簽名球衣、球星閃咭等,連碟都係球場造型,而老闆亦都着上阿仙奴球衣,真係一個重量級球迷;餐廳亦有唔少小卡,不時會香港歌曲,係到坐都坐得舒服過人

燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝 $208
梅肉係豬第四同第五條肋骨部位嘅頸背脊肉,呢個位置嘅肉可以話係豬身上最嫩嘅一舊肉,肉中無筋,肥瘦均勻,不過可能有啲過熟嘅關係有少少難切;元貝非常大粒,就好似五個5蚊銀疊埋咁,而且好鮮嫩

法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯 $158
原隻鮑魚放置左係飯嘅中間,搵佢出嚟就好似尋寶咁有驚喜,意大利飯惹味得來唔會好膩,雞肉份量都唔少夠足料

叫晚餐仲有湯、沙律同野飲送,不過兩個男人咁大食緊係加多個小食啦,叫左個鹹蛋黃雞翼($68),一碟有五隻,鹹蛋黃醬仲要超級豐富,成隻雞翼都充滿鹹蛋黃味,而醬料亦都冇令雞翼唔熱或者唔脆,絕無失色,值得一試

造訪日期: 2020年5月
感謝 hinsonfoodhk
2020年2月28日

菜式選擇多,份量合適,經濟實惠,服務殷勤

既適合三五知己,亦可以二人世界

屬樓上鋪,沒有外牆招牌,有點難找

造訪日期: 2020年2月
感謝 Ktong002
2020年1月26日

餐廳裝潢全部都係阿仙奴簽名球衣、裝飾、球星卡貼紙,即使男朋友同我都唔係阿仙奴球迷,都睇到嘆為觀止,男朋友仲係咁話下次要再嚟,好啦,你乖就帶你再嚟食啦!

香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
牛扒叫咗7成熟,肉嫩多汁,一切落去啲牛肉汁就即刻湧晒出嚟,配埋個鵝肝,簡直係雙重享受,佢仲有紫薯蓉配碟,所以都非常飽肚,令我最surprise嘅其實係個紫薯,頭個幾啖味道正常,但我同男朋友都覺得紫薯味愈食愈濃,食到唔停得口,我仲好有衝動想叫老闆賣啲紫薯畀我,出邊真係好難買

脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳
黑毛豬炸得好香脆,口惑唔會太硬,芝士份量都好多,而我真心feel到啲芝士都真係幾低卡,因為食完原全唔會膩,加埋個紫薯簡直回味無窮

鹹蛋黃小食拼盤
有雞翼、薯角、洋蔥圈、薯絲蝦同德國腸,雖然好多鹹蛋黃碎,但整體味道唔算太鹹,薯絲蝦非常特別

心太軟
朱古力好流心,味道十分香濃,好後悔冇加埋雪糕

造訪日期: 2020年1月
感謝 MikiAng12

去過Lockeroom Dining嗎? 請分享你的經驗!