“🍣 抵食壽司推介”
Sushiro - HK的評論

Sushiro - HK
香港排名第1,368 (共15,375家餐廳)
周圍地區: 佐敦/油麻地
周圍地區: 佐敦/油麻地
4 週前評論 透過行動裝置

長沙灣長沙灣道680號麗新商業中心地下G38號舖

壽司郎我諗大家都食過 而家冇左網上訂位後 星期日 5點就派晒飛但大家拎完飛都未必食 好彩住得算近 係屋企睇住輪位system差唔多冇晒人 再行落黎拎重新開放嘅飛 半個鐘就入得✌️

今次重點介紹期間限定嘅野食

明太子溫泉蛋伴烏冬配珍寶魷魚

呢個好有驚喜本身麻麻地撈烏冬 但呢個個明太子微辣 撈埋個溫泉蛋漿 真係perfect池!個烏冬有蛋漿好滑
個珍寶魷魚就一般般啦 但$27好抵食

炙燒牛舌
呢個係第二個驚喜牛舌好厚好淋 係我鍾意嘅 但如果大家係鍾意平時燒肉嗰種口感 咁就可以麻麻

白鳥貝
呢個比較麻麻 要用少少牙力 同埋冇咩鮮味

竹筍茶碗蒸
其實同佢本來個茶碗蒸差唔多 多左竹筍 但個竹筍爽脆係好食 同埋壽司郎個茶碗蒸不嬲好食又多料 有大粒帆立貝係入面 必食

其他就係每次都會點嘅帆立貝,飛魚子(卜卜卜卜卜),火炙羅勒三文魚,中拖羅等

造訪日期: 2021年4月
感謝 kaikaieatallday

2021年5月7日

平時見我寫飲食多數都好評,好少會寫人差評,今次真心例外
上環D組廚房教育員啊昇態度好差。對人唔友善。又dirty。
食物品質素不穩定。同其他分店差好遠。
有些壽司menu話有汁。但來到無。
唔推薦朋友來上環度食!huffy

造訪日期: 2021年5月
感謝 Cici9999
2021年4月24日 透過行動裝置

又係挑戰壽司郎嘅時間啦,今次諗住平日去食Lunch,以為會無咁多人,點知取排隊飛後要等80個算吧!改叫外賣但價錢比堂食貴很多,一人前8件壽司要$88,堂食約$70左右,壽司尚算新鮮,但很能確保在回程途中壽司不被晃來晃去。

另外點了件綠茶紅豆卷,綠茶忌廉一大舊但少許偏甜,焦糖蕃薯條太重口味,外層的蕉糖太多太甜了,但蕃薯口感是不錯的。本想外賣清酒送壽司,但堂食價是$20左右,外賣需約$70左右,可否倆者的價格不要差太遠呢?!!

造訪日期: 2021年4月
感謝 Hitormiyu
2021年2月26日 透過行動裝置

雖然壽司郎喺香港都開咗一段時間,而且仲開咗幾間分店。但一直都Full Booking,之前試過收工去walk in 都拎唔到飛 今次就膽粗粗,試吓lunch time去walk in,週末12點拎飛,大概1:30有位,今次終於食到喇!✨✨✨✨ 一入座侍應好細心地問我哋係咪第一次嚟食,並講解杯、豉油碟、芥末喺邊度拎。 叫左朋友極力推介嘅茶碗蒸,食落好滑口,而且鹹味適中,入邊仲有冬菇、銀杏、扇貝、魚糕等等,非常豐富 壽司想食邊款就叫邊款冇特別睇推介但不得不提,刺身真係厚切,一啲都唔吝嗇而且上餐速度極快(比起其他連鎖壽司店),落單之後5分鐘左右就送到。 甜食方面叫咗地瓜拔絲、卡達拉娜、長崎蛋糕配特製忌廉。 卡達拉娜非常之驚艶口感厚實甜度適中,而且入口即溶,加上面頭嘅焦糖,成個口感勁夾。味道有啲似台灣嘅雞蛋布丁,難以抗拒,真係勁好味✨ Ig@simplyxfoodie_

造訪日期: 2020年12月
1  感謝 simplyxfoodie
2021年2月19日 透過行動裝置

壽司朗係我近期的新寵,但另我又愛又恨的是,每次我都要取飛後大約3小時才有位 特別是樂富分店,真是太誇張啦!但性價比的確非常高,價格非常便宜,可能因為流量大,刺身也是非常新鮮。我最愛莫過於海膽壽司,海膽有3粒大大粒,見到都開心。蒸蛋也不俗,熱辣辣餡料多,雞蛋滑嫩嫩美味可口。最驚喜的是連一壺壺清酒也$20有找而且質素很好,是能入口的款式。甜品必點的是抹茶芭菲,玩味重有紅豆蓉日式蕨餅雪糕及濃濃的抹茶粉,在壽司店能有這樣的水準,絕對是誠意之作。

造訪日期: 2021年2月
1  感謝 Hitormiyu

去過Sushiro - HK嗎? 請分享你的經驗!