“夏宮不如香宮”
夏宮的評論

夏宮
香港排名第569 (共13,988家餐廳)
價位: US$50 - US$150
菜系: 中式料理
更多餐廳詳細資料
適合: 商務會議, 適合攜帶兒童同行
用餐選擇: 預訂
周圍地區: 大佛口

食物款少,價錢貴,點了一款雞,不久告知賣完了,完全理解不到,客少也賣完了?勉強點了另一款,又被告知還有半隻,也不知這是什麼服務!點了五個菜,只有牛肉是有水準,其餘的乏善足陳!

造訪日期: 2020年5月
感謝 May M

2020年6月14日 透過行動裝置

首先戴番個頭盔先我唔知佢係唔係只係中午食點心個陣先係米芝蓮一星總之我夜晚食嗰陣時就食唔出佢係一間
米芝蓮餐廳服務就算幾好:有個哥哥成日黎斟茶,又會提番你個份量岩唔岩兩個人食,冇比評分完全係因為個服務
叫左3樣menus 推介既:鎮江肴肉係我食過最好食既,但好可能就係因為佢碟醋而引來烏蠅一隻 一間米芝蓮餐廳、五星級香格里拉酒店既中菜廳有烏蠅?我真係唔太接受到但我去大排檔又接受到喎鵝肝醬煎牛仔骨係落左超多鬆肉粉、鬆肉粉隻味大到就算佢係淋都冇用個川麻雞一個字鞋而且個味比起好多平價任食雞煲更普通,其他野都係普通講真打住米芝蓮旗號黎講,佢係完全令人失望

造訪日期: 2020年4月
感謝 fatfat4ever
2019年9月29日

喜歡這裏食物的色、香、味,看得出廚師的手藝、心機;喜歡服務生服務態度,敬業樂業、以客為本。多年來食物質素沒變,雖然價錢偏貴,但勝在環境舒適,是傾計的好地方!

造訪日期: 2019年8月
感謝 嘉龍 吳
2019年7月10日 透過行動裝置

每一次返香港,也是要到訪summer palace, 這裡有我熟悉的食物和夥計,食物一貫如一非常美味,夥計的招呼也跟從前一樣感覺熟悉和親切。

造訪日期: 2019年7月
感謝 JennyP2311
2019年4月27日 透過行動裝置

酒店的高級點心。無論餐廳舒適程度、服務質素、食物味道,都跟價錢成正比。

點心當中,特別推薦油炸鬼腸粉。腸粉很薄很滑,油炸鬼香脆,內裡釀滿彈牙蝦膠,十分出色!

造訪日期: 2019年3月
感謝 hfmall

查看過夏宮的旅客也查看過

去過夏宮嗎? 請分享你的經驗!