“放假再來吃”

Paradise Dynasty (Citygate)
使用外送服務
香港排名第3,503 (共15,251家餐廳)
價位: US$19 - US$26
周圍地區: 新界
周圍地區: 新界
2021年3月1日 透過行動裝置

皇朝小籠包一次食到8種味到建議愛吃小籠包的朋友們可以每人一籠。炸饅頭外脆內軟。水煮魚建議食得辣才選擇中辣。賽螃蟹上次店員說溫泉蛋黃無貨,還以為日本茶才選擇用溫泉蛋。

造訪日期: 2021年3月
2  感謝 Ting108

2020年11月28日 透過行動裝置

東薈城POLO做緊推廣 ,買完野睇到有間上海茶就入去食今日商場唔多人不用等位
服務員哥哥友善問我地幾位,之後好似諗左諗,唔知係咪我買多野呢就帶左我地去卡位。咁岩最後一座卡位,真好彩
食左小籠包10粒,皮薄多汁。
芝麻油麥菜比較特別幾脆口
京醬肉絲如果不包薄餅就濃味啲建議可以再加多一份薄餅都係$20蚊。2人食3樣野都飽飽了

造訪日期: 2020年11月
1  感謝 Ting108
2020年2月13日

樂天皇朝 (東涌)
東涌達東路20號東薈城名店倉3樓326A號舖

每次去東薈城二期食中菜都諗起呢間「樂天皇朝」,因為坐得舒服,服務態度好,小籠包又有質素保證。

每次黎到都一定要食「皇朝小籠包」(HKD 118),一共八件八隻味道,分別有原味、人參、鵝肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香、川味、也有介紹建議跟從這順序一一品嘗。

每隻味都好獨特,而且都係用天然食材食材提煉出黎,健康又好味。

我最鍾意黑松露味,味道好出,同小籠包好夾,皮薄如紙,湯汁飽滿,咬一啖口感Q彈,真係有齊18 摺。人參味就麻麻地,因為苦味濃,但朋友好喜歡感覺好養生。朋友第一次食仲可以同佢玩估味道

「皇朝酸菜魚」(HKD 238): 份量吾少,香得黎吾辣,辣度適合香港人,甚至可以再辣點,生魚無骨滑溜,配埋大量酸菜泡椒,入面仲有薯粉,好開胃,可以飲曬D湯。

「四川夫妻肺片」(HKD 68): 鮮味香辣齊全,蔥花芝麻不可或缺,不輸一般川菜餐廳,麻油味淡了點,但辣味香十足。

「酸辣湯拉麵」(HKD 68):
拉麵份量很多,酸辣湯比較稠,酸辣味好足,仲做到掛汁效果,索曬湯汁,餡料很多,有蝦仁,瘦肉,香菇等。

「擂沙湯丸」(HKD 42):
入口軟棉,表面沾上大量黃豆粉,半流沙黑芝麻餡料,口感軟糯,一口接一口。

「桃膠圓肉湯」(HKD 42):
桃膠養生滋陰養顏,女士恩物,配以大量圓肉自身甜味,又有蜜棗,甜度適中,完美作結。

總結:
人生必試八色小籠包
服務細心態度好 非常時期消毒做得好足

#樂天皇朝#皇朝小籠包#酸菜魚#擂沙湯丸#酸辣湯麺#四川夫妻肺片#桃膠圓肉糖水#人生必試小籠包

造訪日期: 2020年2月
2  感謝 SANDRAFUNG
2020年1月16日

又到介紹東薈城二期的新食肆!這天就跟車爸爸去了我挺喜歡的樂天皇朝吃午膳嚕。

來樂天皇朝豈可不嚐小籠包喔!我們點了一客6隻的原味小籠包$62,夾起盪漾而不穿合格呀!

小籠包皮夠薄摺位亦然,咬下肉球鬆化之餘肉汁豐腴,味道亦調配得好味吃得過啊!

車爸爸對生煎包情有獨鍾!所以點來一客上海生煎包$42給他品嚐,雪白的生煎包底略嫌煎得不夠香脆有點失望!

然而咬破後肉餡豐盛多汁這點令它重拾迷人之况,如果可以煎得脆口多一點便完美了!!

我對蔥油餅亦情有獨鍾對自己好些來一客上海蔥油大餅$45,怎料伏到一個點啊!!

蔥油大餅無疑是弄得香脆可口兼不油膩,但敗在那將近變質的蔥花即在雪櫃幾天出了水蔥味,吃下是一股超難受的氣味但又不能說它壞只可叫作不夠新鮮,吃得我倆很不爽耶!!

最後來一碗開陽蔥油拌麵$48,蔥油不算很香沒多大的驚喜可以不吃!!

造訪日期: 2019年12月
1  感謝 maggiemV9544SJ
2019年12月15日 透過行動裝置

皇朝小籠包一共有8隻每隻有不同味道,我們每人一籠小籠包到了職員介紹我們品嚐小籠包次序及展示一張小紙條給我們,由於太多隻關係只是記得說過原味及蟹粉建議加醋品嚐幸好有一張小紙條。

造訪日期: 2019年11月
1  感謝 RICOKWOk

查看過Paradise Dynasty (Citygate)的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過Paradise Dynasty (Citygate)嗎? 請分享你的經驗!