“幾時尼食都岩”

Guang Rong Bing Shi
香港排名第4,272 (共13,793家餐廳)

豬師奶今天和朋友來吃晚餐。因為唔太肚餓,我叫左一個常餐,煎雞扒通粉配煎雙蛋同牛油多士。上菜速度好快,朋友叫既叉燒蛋飯仲快過我既常餐。

常餐份量都幾多,一尼到已經知道食唔晒,雞扒都分左一半比朋友,好足料!通粉湯底唔會feel到味精好重,而且通粉好多,男仔都實夠食。牛油多士唔係普通比一塊面包你,係厚身既多士,烘得岩岩好,好脆!配埋煎蛋非常滿足

造訪日期: 2020年4月
感謝 foodcravershk

茶餐 (叉燒湯通粉•火腿炒蛋多士) hkd$42
叉燒通粉湯底看似無咩色澤本身仲怕無味,但飲落帶忌廉雞湯味唔會好淡.
叉燒富有色澤而且望落肉質唔會霉腍,咬落帶點半肥瘦爽口又夠香.
通粉腍左少少,有微微糊口既感覺.

火腿炒蛋多士
炒蛋夠份量足2隻有餘,蛋呈深黃色得黎帶半流心既蛋漿.
炒蛋唔算全嫩滑,部份變左老少少既蛋皮.
多士烘得夠脆身,用上厚多士口感更脆.

造訪日期: 2020年4月
感謝 Cantzipmyjeans
2020年2月10日

叉燒滑蛋飯 - 蛋炒得好香好滑,叉燒又多,撈埋鼓油蔥花好好味!!美中不足既係d飯有少少煮到痴埋一舊..

奶茶就不過不失,正常茶餐廳standard~

造訪日期: 2020年2月
感謝 KitmanW4
2020年1月6日 透過行動裝置

聽說這兒的早餐很超值,沙嗲牛肉公仔麵配熱飲,只需22元,剛好在附近,就試一試。
食物很快送上,公仔麵麵質較軟,牛肉本身沒什麼味道,但配上沙嗲汁後挺好吃。熱檸蜜有點過甜,奶茶則味道不錯。
以22元的價錢來說,這早餐的性價比算是很高了。

造訪日期: 2020年1月
感謝 kypoon817
2019年12月30日

叉燒炒蛋飯只要四十五蚊,睇落去好滑,甜豉油同埋葱粒非常香,蛋味濃!另外香蔥油雞扒飯亦大大塊煎得唔鞋,加埋蔥油送飯真係一流!

造訪日期: 2019年11月
感謝 poonchiulam

去過Guang Rong Bing Shi嗎? 請分享你的經驗!