“will definitely be back!”
Hungry Dino的評論

Hungry Dino
香港排名第565 (共15,446家餐廳)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
2021年6月4日

一見到店名為食龍
隨即聯想到卡通片 為食龍少爺
(暴露年齡系列)
講入正題呢間本來喺銅鑼灣專做外賣嘅小店 搬左新舖到中環
以恐龍為主題成間店嘅裝修都好有心思四圍都有好多嘅打卡位

食物方面主要係食刺身丼飯壽身飯糰等

腐皮壽司
上面嘅餡料有勁多不同配搭可以揀
個人推薦柚子左口魚,炙燒檸汁帶子同蟹膏甜蝦

夏威夷肥仔

再淋上espresso 太太表示勁好味

造訪日期: 2021年6月
感謝 Daholic F

2021年1月6日 透過行動裝置

銅鑼灣翻工既值得一試,建議外賣,堂食位置少同得企位,如果特登去就不必了。

[温泉蛋紫菜丼+明太子$32+10]
4️⃣2️⃣係銅鑼灣食個飯算平好抵食,係銅鑼灣翻工既人值得一試。⭐️同埋加明太子就無咁單調,加一份就好了,我試過加二份份量多得少少。

[壽司為食腐皮系列$20-25]
唔用紫菜用腐皮包住,幾特別的,味道都不錯,壽司個size都偏大,但二十幾蚊一舊就偏貴。

[正飯團$20-25]
飯團份量係大,但食既時候好唔方便,唔係全個都用紫菜包住,好易散,會一路食一路跌⚖️。

[附送麵豉湯]
味道好咸,要加熱水中和番先正常。

⭐️店舖營業時間不準確,建議上facebook睇下先再去,唔係就好易摸門釘。

造訪日期: 2020年12月
感謝 loveshare2346
2020年10月5日 透過行動裝置

為食龍 主打飯團、腐皮壽司、車仔便當 舖頭細細 但裝潢裝滿心思 以恐龍為主題 牆壁以瓷磚砌成恐龍圖案 亦有唔少綠色植物 幾有大自然feel 留意返餐廳以外賣為主 店內只有幾個企位

今次就揀左 為食腐皮系列

但食落有啲細骨

▪️蔥吞拿拖羅蓉 $24
吞拿魚大大粒 不過質素就一般般
感覺上無經調味 食落魚味偏淡 有少少雪味

整體而言 腐皮壽司無想像中咁大件 味道中規中矩 有改善空間 性價比唔算太高

造訪日期: 2020年8月
感謝 sistersnfood
2020年5月18日 透過行動裝置

諗住食甜品前食少少野(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
‼️又見佢好似話營業告急‼️
又要速食就揀咗依間剩係得企位嘅日式便當
見呢度嘅為食腐皮系列好似幾好食
所以都忍唔住叫返三個
腐皮壽司系列
辣味三文魚(22)
好惹味三文魚份量好多
大大粒我鍾意
蔥吞拿魚拖羅蓉(24)
幾重吞拿魚味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
甜蝦蟹籽(20)
不過不失普普通通
依個系列真心比我想像中多料好多
雖然真係唔算平不過都可以一試
雖然腐皮壽司大大嚿✨
但係我都仲係未夠飽(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
就叫咗個自選三款車仔便當
有得自選配料✨唔算最抵食、中規中矩

造訪日期: 2020年3月
感謝 snacklife_keepfit
2020年4月5日

今天中午適逢我一個人食飯,就來到了一間常光顧的小店,在等候外賣期間,算上我,也只有一位客人‍♂️希望大家有出街的話,多多支持不同的餐廳和小店,那麼我們才能夠繼續享受不同的美食
這間小店我已光顧數次,有時還會訂外賣給我的好朋友食他們沒有座位,只有站立的位置供堂食,售賣熟食及刺食系列的便當、飯團和腐皮壽司,食物的份量多,而且新鮮美味,因此受到我的垂青
1. 牛油果三味三文魚丼 $99
一開飯盒,看見大大片的肥美三文魚已經流晒口水了三味,顧名思義就是三種味道,每種味道店家都搭配了一種食材襯托新鮮的三文魚,分別是辣味配紫菜、原味配牛油果和明太子味配蛋絲,三種味道都非常地夾和好食,很令人回味

造訪日期: 2020年2月
感謝 glassesgor

去過Hungry Dino嗎? 請分享你的經驗!