“自助晚餐”

The Platter (悦品酒店‧荃灣)
香港排名第2,265 (共16,263家餐廳)
價位: NT$488 - NT$1,108
描述: 這裡為您準備了來自世界各地的精品菜式,任您放縱味蕾。想來點可口小吃?我們亦樂意為您奉上。餐廳供應一系列亞洲及西式佳餚,提供半自助午餐、晚餐、多款飲品、啤酒、葡萄酒及各式小食和餐前小吃,讓您以味蕾遊歷世界各地。
2024年4月15日

悦品酒店‧荃灣▶️ #The Platter @the.platter.by.cozi ✨鮑魚•龍蝦•‘’蠔‘’華尋鮮自助晚餐✨

✅餐廳環境寬敞闊落,枱同枱之間有足夠距離,唔會坐到密密麻麻,

三五知己可以慢慢食慢慢傾

✅Openrice 訂位可以享優惠價 💲

凍盤海鮮有生蠔🦪 、麵包蟹、螺、蝦🦐同長腳蟹🦀等任食,款款新鮮,

❤️長腳蟹肉質飽滿,味道鮮甜

❤️麵包蟹好多膏,啖啖滿足

❤️生蠔雖然唔係好大隻,不過好新鮮,入口粒粒滑溜鮮甜,

❤️翡翠螺爽脆彈牙

凍海鮮唔岩,仲有熱食海鮮選擇

芝士焗波士頓龍蝦🦞、蒸鮑魚,龍蝦鉗

龍蝦🦞肉質鮮嫩彈牙,配埋芝士真係超夾,夠哂芝味

熱輋有清蒸石斑🐟,燒紐西蘭西冷牛扒🥩,燒羊鞍,芝士龍蝦🦞伊麵

即煮粥可以自己揀海鮮做配料,粥底綿滑配上海鮮鮮味,真係無得彈

刺身有三文魚、鲷魚、吞拿魚、魷魚、阿根廷赤蝦

有幾款沙律🥗、煙鴨胸、芝士🧀、中湯同西湯

飲品方面就有果汁🍹,咖啡☕️同茶無限飲

水果同甜品就少不了,西瓜🍉、哈密瓜、菠蘿🍍,朱古力噴泉,窩夫,荔枝慕絲蛋糕、泡夫等等

雪糕🍦有Häagen Dazs 同 CoCoBerry選擇

造訪日期: 2024年4月
感謝 bbg1668
評論 (18)

2024年2月1日 透過行動裝置

餐廳:The Platter (葵涌)
地址:葵涌青山公路 - 葵涌段443號悦品酒店‧荃灣LG樓

悦品酒店‧荃灣嘅裡面嘅The Platter最近推出咗以「牛迷·龍蝦·焗蠔」做主題嘅海鮮自助晚餐🍽,逢星期六日同公眾假期承惠成人每位$568再加一,喺OpenRice預付仲有高達57折優惠,即喺$1408就包晒4位連加一嘅3個半鐘任飲任食自助餐😍,除返開埋單每人都只喺$352,一個咁抵嘅價錢就可以任食波士頓龍蝦🦞、即開生蠔🦪、麵包蟹🦀、燒澳洲和牛西冷🥩、和牛壽喜燒🐃、Häagen-Dazs雪糕等美食,每樣食返幾件都即刻回本😋

雖然餐廳環境唔算大,但喺位置空間都幾舒服同乾淨✨,仲有好多寬敞嘅梳化座位;Refill食物同收碟嘅速度都幾快,客人亦唔算好多,所以基本上每款食物想食都隨時有得拎,唔會出現大排長龍或者無晒食物嘅情況👍。食物同飲品選擇大概有60至70款,以酒店自助餐嚟講唔算多不過食物質素都算中上,唔少一家大細都過嚟共聚天倫👨‍👩‍👧‍👦,享受呢幾個鐘豪飲豪食嘅滋味☺️

一開波緊喺要食晒啲最矜貴嘅食物😎,先拎晒啲每人每次限攞一份嘅主題食物:生蠔專區由師傅即場開蠔殼🦪,再沖水沖走沙石同蠔殼碎片,雖然唔喺好大隻但鮮味十足,加埋少少自製辣汁同檸檬汁就更加提鮮🌊;焗波士頓龍蝦肉質飽滿鮮甜🦞,加咗芝士再輕輕炙燒🔥,充滿火熱「芝味」🧀;和牛壽喜燒每份有一至兩片和牛,不過因為加熱完就放喺度冚住蓋俾人拎,所以和牛片有少少過熟🤏,慶幸嘅係和牛羶香凸出,壽喜燒汁亦唔會太過濃味,仲有唔少蔬菜喺入面幾豐富👍;燒澳洲和牛西冷同燒羊鞍由師傅即場切出嚟比食客👨🏼‍🍳,個人特別鍾意羊鞍嘅羊羶味🐏,加埋少少黃芥辣味道一流🤤

冰鎮海鮮方面有雪花蟹腳、麵包蟹、白蝦🦐、藍青口同翡翠螺,雜錦刺身就有赤貝、鯛魚、三文魚、吞拿魚、北寄貝、阿根廷赤蝦同魷魚等,長拎長有,整體味道都幾新鮮,食咗幾輪都唔覺有腥味;另外有多款沙律🥗,海鮮沙律同慢煮雞胸配藜麥牛油果沙律都值得一試;惹味嘅蒜香炒鹿兒島和牛粒都喺必食,上湯龍蝦伊麵同白酒香草忌廉汁龍蝦鉗更加喺搶手菜式,仲有小朋友至愛嘅爐端燒🍢

甜品方面有朱古力噴泉、多款西餅蛋糕🍰、雜果啫喱、新鮮生果🍉、我最愛又食咗3件嘅滿滿蛋香香脆窩夫🧇,同兩款品牌:Häagen-Dazs仲有Cocoberry嘅雪糕,每款都有幾種口味🍨;配埋杯咖啡機沖嘅Cappuccino或者飲番杯果汁簡直就喺滿足🍹

造訪日期: 2024年2月
感謝 hinsonfoodhk
2023年8月29日 透過行動裝置

身為海鮮控食量又可大可小的我
得知悅品 @the.platter.by.cozi
有個海鮮自助餐點會錯過⁽(˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)

餐廳環境闊落座位舒適
店員服務細心友善
食物選擇不多以海鮮為主

(๑’ڡ‘๑) ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ✐☡

……重點介紹……
🍄 姬松茸圓肉燉豬肉

▸ 奶茶味
完全是港式奶茶的味道
質感細滑非常甘香濃郁
又不太甜也不膩很不鐵
其他味道有芒果、海鹽、朱古力等

另一款是Häagen-Dazs
▸ 雜莓味
質感滑有粒粒籽的口感
酸酸甜甜的但相比之下偏甜
其他味道有曲奇、芒果、士多啤梨等

……冷盤……
▸ 剌身(帶子、甜蝦、魷魚、三文魚、吞拿魚、鯛魚)
▸ 蟹腳、蝦、螺等
▸ 各種沙律、蕎麥麵
▸ 風乾火腿、煙三文魚

……熱食……
▸ 泰式炒蟹鉗
▸ 龍蝦伊麵/湯麵
▸ 炸物、串燒
▸ 魚、炆排骨、時蔬

……甜食……
除了雪糕還有
▸ 西瓜、蘋果、哈密瓜
▸ 啫喱、和果子、忌廉泡芙
▸ 窩夫、朱古力噴泉

……飲品……
▸ 雜果賓治/橙汁
▸ 咖啡/茶(中式茶或紅茶)

造訪日期: 2023年8月
感謝 Daydream02437825807
2023年6月24日 透過行動裝置

今晚全家人一齊去咗荃灣悦品酒店嘅 The Platter 食父親節自助晚餐,由葵興地鐵站行過去大約12分鐘左右,今晚自助晚餐主題係龍蝦 • 生蠔 • 海鮮。店內環境都頗大下,去到後店內職員比咗張4人嘅枱我哋坐,已經迫不及待出去揀嘢食

當然第一時間出去揀海鮮啦!海鮮款式都好多選擇,見人排隊我又排,原來係即焗即食嘅焗芝士波士頓龍蝦,滿滿溶化嘅芝士,鋪係龍蝦上,香味濃郁,龍蝦肉爽口彈牙,食完可以再食,真係超正

熱食仲有燒頂級紐西蘭肉眼、中式蒸魚、龍蝦伊麵、泰式炒蟹,勁厚肉嘅蟹鉗、蔬菜類串燒、炸物類;日式有三文魚刺身、吞拿魚刺身、甜蝦、墨魚;冷盤有鮮甜美味嘅生蠔、長腳蟹蟹腳、翡翠螺、白蝦、青口、幾款唔同嘅沙律菜、薯仔沙律、雜果沙律、幾款唔同嘅芝士、日式冷麵、火腿拼盤、餐包類

湯類有西式湯蘑菇湯,中式湯有花膠紅棗紀子雞燉湯,滋潤清甜,材料多又好飲;自助任飲嘅飲品仲有冰紅茶、雜果賓治、凍/熱檸茶、咖啡、奶茶都有得揀

最後就係甜品,任食甜品多款選擇,蛋糕、啫喱、朱古力噴泉 (棉花糖、餅、水果)、熱辣辣圓形狀嘅窩夫、杯裝雪糕有兩款牌子,兩款都有唔同口味選擇,哈蜜瓜、士多啤梨、海鹽味、雲尼拿、抹茶、椰子菠蘿、芒果紅莓味等等、水果有西瓜、哈蜜瓜、蜜瓜及菠蘿

龍蝦 • 生蠔 • 海鮮 自助晚餐
成人 $568 / 老人 $498 / 小童 $388
6pm - 9:30pm

海鮮 自助午餐
成人 $338 / 老人 $288 / 小童 $238
12nn - 2:30pm

The Platter --- 葵涌青山公路葵涌段443號悦品酒店‧荃灣LG樓
訂座:3899 9222

造訪日期: 2023年6月
感謝 SukiYeung
2023年4月29日 透過行動裝置

正好紀念日,同老公想食D特別D的菜式✨
決定去幾年無食的自助餐😍
早前有朋友介紹去過一間The Platter📍
位於葵涌悅品酒店, 幾抵食既自助餐💡
位於酒店內,所以環境好舒適同闊落🏙
晚上6點開始便可以開始食!⏱
有劃分左唔同區域,所以拎野食時都好方便✅
我地都食左唔同款,凍食海鮮方面🦑🦐🦞🦀
試左
🦐雪花蟹腳、
🦐翡翠螺
🦐藍青口
🦐白蝦
好新鮮,而且不斷refill, 一定夠食! 啖啖蟹肉!💯
冷盤有
特別要推薦重點主食⭐️
就係⭐️刺身、
⭐️西冷牛扒
⭐️烤和牛
刺身好肥美、有三文魚、吞拿魚等,好大份!😍
西冷牛扒成熟程度剛剛好,夠JUICY, 厚薄仲可以自己決定😋
另一驚喜係湯品🥣中式有蟲草花燉螺片🤎
西式有意大利雜菜湯, 兩款都好足料,無味道, 好飲😁
其他主食仲試左
🔸菠蘿雞粒炒飯
🔸特式蕎麥麵
🔸韓式前菜
🔸蒜蓉海鮮炒時疏
飲品有雜果賓治、橙汁同紅茶🧃正常發揮!
甜品就有好多款式
🔹咖啡奶凍
🔹芒果芝士慕絲杯
🔹朱古力慕絲蛋糕
🔹芒果布甸
🔹蛋花大菜糕 同🔹水果
最開心當然有Häagen-Dazs 雪糕! 夠晒滿足!😁
好滿足的晚上♥️食物份量好夠,KEEP住Refill
店員都會一直收抬😉
唯一就係地點的確唔方便‼️需要一段路程先找到❗️

建議平日去,會更加抵同有折扣優惠⭐️

造訪日期: 2023年4月
感謝 happywifewife

查看過The Platter (悦品酒店‧荃灣)的旅客也查看過

去過The Platter (悦品酒店‧荃灣)嗎? 請分享你的經驗!