“浪漫高層西餐”

Bellevue Bar and Grill
訂位
香港排名第4,328 (共13,939家餐廳)
2020年6月2日 透過行動裝置

Bellevue bar and grill西餐廳,位於頂層,正好俯瞰四周景色。燈光環境幽暗舒服,幾適合情侶黎晚餐。

先講下我地叫左煙三文魚凱薩沙律。蔬菜都可以,新鮮爽脆 。

然後我地叫左安格斯牛肉漢堡。漢堡配剛炸好既粗薯條,係享受。本身漢堡包底有焗過,帶脆身。食材新鮮,盡量帶出牛肉鮮味,煮時無過火,切時仲見漢堡流出肉汁。
其次利用蔬菜鮮襯托肉香,少左濃濃的醬汁,但還原美食的鮮比。體驗出高級西餐廳同快餐級數既分別。

而之後再點全份既bbq醬烤豬肋骨。bbq醬濃郁惹味,帶動出肉質嫩滑的特別。係口腔交織著豐富既口感。而骨髓中既香味滲透入肉中,令我地愈食愈想再食丫。

食飽後,鐘意既可以點返杯飲品,邊傾邊飲,幾寫意。

造訪日期: 2020年6月
感謝 Togethereateat

2019年12月16日 透過行動裝置

餐廳:Bellevue Bar and Grill (旺角)
地址:旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓

星期日嘅中午黎到譽發廣場嘅23樓高層嘆番個半自助餐,絕對係高質寫意又享受,仲要係有cold cuts有salad有熱食有甜品等超過30款任食都只係$98

係舒適嘅餐廳,欣賞住無敵高空環境,仲有自助餐想食咩就拎咩,最緊要係好好嘅service‍,坐多兩個鐘享受下一個人嘅時光,真係好耐都無試過咁嘅享受

拎左甜薯忌廉湯、鬆軟脆餐包、滑炒蛋、法蘭克福腸等等,食落都仲係新鮮熱辣辣♨️,同岩岩整出黎無分別

另外叫左個Parma ham cheese配焗雞扒($99),青胡椒汁除左點綴左成碟主菜之外仲增加左雞扒嘅味道層次,微微胡椒香令外皮香脆、肉質鮮嫩嘅雞扒更加juicy香濃

近住聖誕節,諗到同至親好友、另一半去邊到食飯未呢?Bellevue Bar and Grill絕對係個好嘅選擇

造訪日期: 2019年12月
感謝 hinsonfoodhk
2019年10月18日

非常舒適的用餐環境,落地玻璃加上身處23樓,可居高臨下俯瞰旺角市景。

半自助午餐性價比高,合理價錢下絕不馬虎。自助餐部分不乏好味之選,如creme brûlée及南瓜湯;另外,我於非自助餐部分所選的三文魚柳味道不俗,份量合宜。淺嚐朋友所點之紅酒牛肋骨亦覺滿意。

職員態度十分殷勤,整體進餐經驗良好。

造訪日期: 2019年10月
感謝 skvm_vanessa
2019年10月7日 透過行動裝置

同事生日立即尋找旺角區餐廳,看環境看食物覺得這間都不錯
這裡環境非常優美,落地大玻璃可以欣賞彌敦道景色。
半自助餐 $78
包含沙律吧及餐湯及餐飲,今日餐湯是南瓜忌廉湯,絲絲幼滑香甜可口。

奇珍香辣煎雞扒 $38
雞扒入味配意大利飯,粉紅色意大利飯有口感有心思。
野菌紅酒燴牛肋條 $58
牛肋條燉得軟腍有嚼口。

香煎豬柳伴水瓜柳燒汁 $48
試了一口豬柳非常香口入味!

☕️飯後嘆一杯咖啡 perfect

造訪日期: 2019年10月
感謝 TeresaLK-com
2019年8月24日

難得平日可以悠閒吃個半自助午餐,餐廳位於油麻地。景觀開揚可以望到遠方的大厦。沙律吧有新鲜蔬菜、餐湯、甜品等。主菜有豬扒、燒春雞和意大利飯等。

造訪日期: 2019年7月
感謝 skywalker294

去過Bellevue Bar and Grill嗎? 請分享你的經驗!