“抵食好味足料公司三文治”
Lung Mun Cafe的評論

Lung Mun Cafe
香港排名第3,185 (共15,532家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年4月1日 透過行動裝置

今日下午茶喺龍門食公司三文治,
份量超級大!

呢度嘅公司三文治個包係用厚多士,
三塊厚多士再加蕃茄、生菜、芝士、火腿、煎蛋同午餐肉,
飽到我有啲食唔落晚飯

我覺得個味道都唔錯,
佢個篤住公司三文治枝竹籤有花花㗎
好靚呀

棟直左之後高過一包Temple紙巾

連埋餐飲都係$46咋!
尖沙咀嚟講我覺得呢個下午茶真係物超所值呀!

造訪日期: 2021年4月
感謝 ryokowm

2020年10月8日 透過行動裝置

連續幾個星期也有晚上課程要上,由七點到十點。趁著今天可以早點下班,特別先到上堂尖沙咀附近茶餐廳吃過飯才上堂。

龍門冰室位於尖沙咀金馬倫道,地鐵站B出口一出大約五分鐘便到,地點方便就像。

雖然說是冰室,但其實是一間茶餐廳,裝修簡單,感覺令人舒服。枱與枱之間距離足夠,而且也有膠板相架,入座時也有量度體溫,抵炎工作做足。

我們二人一行叫了幾樣食物一起互相分享。

3.6 特濃牛乳芝士玉子常餐 (⭐⭐⭐⭐⭐)
這個茶餐相當豐富,包括了湯麵,玉子燒和半分厚多士。鮮茄牛肉通粉湯底真材實料,味道濃沃,喝起來微微酸,令人食慾大增。牛肉厚身,而且吃起來有嚼口。通心粉吃起來也挺爽口。

玉子燒餡料豐富,包括了芝士和鹹牛肉。吃起來味道層次感十足,而且蛋煎得十分香棉,滑捋捋。

多士雖然是半份,但十分厚身,十分飽肚。

至尊海鮮鐵板餐 (⭐⭐⭐⭐⭐)
朋友叫的這個至尊海鮮美式鐵板餐也十分不錯,用料十足,包括了吉列魚柳,青口,海蝦和帶子等等。而且還可以選擇配飯意粉或薯菜。其中最欣賞吉列魚柳和海蝦。 魚柳炸得香脆可口,而且吃起來沒有雪藏味。海蝦大隻而且結實,吃起來啖啖肉。

龍門雞翼放題 (⭐⭐⭐⭐)
另外,我們加了每人20元享用這個雞翼放題。重點當然是林林種種不同的醬汁,包括了美式水牛城辣醬,越式酸辣醬,法國豆瓣醬等等。配上剛剛炸起香脆可口的雞翼,簡直令人停不了口。其中最推薦酸辣醬,吃起來甜甜酸酸,中和了雞翼的油膩感,吃多幾隻也不怕。

跟餐飲品 (⭐⭐⭐⭐)
我們兩個餐也有飲品附送的,分別叫了紅豆冰和熱檸檬水。紅豆冰不太甜,而且有一粒紅豆,口感十足,十分解暑。朋友的熱檸水就不過不失。

總括而言,這間餐廳食物質素高,而且地點方便。下次午膳經過也可以試一試。

造訪日期: 2020年10月
感謝 herculest2015
2020年5月18日 透過行動裝置

連鎖茶餐廳位於尖沙咀的分店,自2019年起,因為支援手足,與香港人齊上齊落,因此被封為良心店,經常大排長龍。過往經常被人垢病食物水準很差,但現在比以前進步不少,尤其港式奶茶,因為有高人指點,現在茶香奶滑,真心希望它能夠成為香港茶餐廳的龍頭。

造訪日期: 2020年5月
2  感謝 TysonCat2018
2020年4月10日 透過行動裝置

餐廳:龍門冰室 (尖沙咀)
地址;尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地下A及B舖

最近尖沙咀龍門冰室裝修左呀,你又去左食未呢?除左轉左隔離鋪之外,地點大左,餐牌都更新左,係煥然一新嘅感覺,依家每枱仲有紙袋比客人裝口罩,洗手液緊係少不免啦

黎到龍門冰室一定唔可以唔試呢到嘅3.6北海道牛乳炒蛋,我就叫左個紅燒鮑魚湯米線($60),有埋超厚多士同炒蛋,炒蛋厚實得黎仲好滑好香牛乳同蛋香,真心整得好好食要試

呢個鮑魚米線夠足料,足足有成5隻鮑魚仔,彈牙又入味,紅燒醬汁仲令一個簡單嘅米線都變得好好食

叫熱鮮奶綠茶仲唔洗加錢,另外加左碟菜心($18),快啲一齊黎懲罰懲罰啦

造訪日期: 2020年4月
感謝 hinsonfoodhk
2020年3月27日 透過行動裝置

️黃店 ️選擇多 ️抵食大份
話說人家才第一次來
◽星級雜扒(西冷/雞扒/英式腸/煙三文魚/炸帶子)
◾蔥油雞扒飯
◽奶茶紅豆冰
◾招牌朱古力
星期六晚未到7點去到唔洗等位 到走嘅時候就見到開始排緊‍♂️‍♀️雖然係冰室 但係好多選擇而且多元化 鐵板餐都分美式/韓式 飲品都唔止係奶茶咖啡紅豆冰 連expresso/cappuccino嗰啲都玩埋 花多眼亂 但係唔好預期一次可以試到好多野 因為全部都好大份呢

造訪日期: 2020年3月
感謝 agnesbtsui

去過Lung Mun Cafe嗎? 請分享你的經驗!