“Coffee☕”

UCC Coffee Shop (Apm)
香港排名第7,128 (共15,381家餐廳)
2021年5月13日 透過行動裝置

約老朋友食午餐, 她一向鍾情UCC Coffee Shop, 我們以前亦經常到銅鑼灣的分店, 今次到觀塘APM的UCC, 餐廳在一田隔離很容易見到。 午餐~香草鮮蝦意粉$97、 煙肉忌廉意粉$92、轉套餐$70(包括沙律 &熱咖啡) 。

沙律~ 沙律菜新鮮,好味。

香草鮮蝦意粉~ 鮮蝦唔夠爽口, 有點過熟, 香草意粉好味但太油。

煙肉忌廉意粉~ 溫泉蛋好搶鏡, 整體味道唔錯。

熱咖啡☕~ 每次都是為這杯熱咖啡而來, 香濃好飲。

整體保持水準, 不過座位偏窄。

UCC Coffee Shop
地址: 觀塘創紀之城5期APM LG樓層 LG-1 & LG-3號鋪 KT-002 單位
借!

造訪日期: 2021年5月
1  感謝 Victoriay_eatwithvic

2020年1月3日 透過行動裝置

一直很想試這間店的咖啡軟雪糕,今日難得同老公來一田行街,經過呢度,所以就決定一試。軟雪糕的咖啡味很香,感覺就像飲咖啡一樣!

造訪日期: 2019年12月
感謝 JoyceW2056
2019年12月29日 透過行動裝置

連鎖日式餐廳位於觀塘APM商場的分店,供應各類日式意粉、咖喱飯、沙律及甜品等,一個套餐要過百元,食物水準可以,推介自家製的咖啡。

造訪日期: 2019年12月
感謝 TysonCat2018
2019年9月29日

去ucc當然飲咖啡啦,但這間分店的咖啡真心差,不知道是不是因為套餐加20元的咖啡、所以飲落是酸的。

意粉都算好食,生品賣相好,但味道普通,芭菲太甜。

Cafe不大,坐得很貼,給客人隱私度不夠。

造訪日期: 2019年7月
感謝 Endgame1989
2019年7月24日

我第一間接觸的日式咖啡店便是UCC, 當時真的覺得在UCC 用餐好高級. 但現在已經有多間日式咖啡店進駐香港, 相對UCC 食物比較單一, 所以已經好少來食. 今日行完apm 一田超市, 便在出口處的UCC Coffee Shop 食午餐, 食物普通, 價格有點貴, 但咖啡好香濃美味, 保持水準.

造訪日期: 2019年6月
感謝 HKcarcar

去過UCC Coffee Shop (Apm)嗎? 請分享你的經驗!