“超美味叉燒”
Happy Kitchen的評論

Happy Kitchen
線上訂購
香港排名第4,511 (共13,925家餐廳)
價位: US$6 - US$13
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣

經過見到依間燒味舖生意唔錯
睇嚟應該幾好味

叫咗個套餐乳豬拼叉燒
乳豬同叉燒都超級好味
尤其是叉燒! 肉質好嫩!又彈牙,好好咬口!
係每舊都肉汁爆棚
食完一舊,好自然就想繼續食,繼續食⋯

同平時d叉燒好唔同,一啲好實/好鹹嘅感覺都冇!

乳豬都唔輸蝕, 啲皮超級脆。
係我咬緊嘅時候,相信隔離枱都聽到[確確]聲!
原來佢哋嘅燒味係喺鋪頭即日自家製。
唔怪得知咁好味啦,太有誠意喇!

青瓜都好好味 主要係因為啲汁
係佢哋自家秘製,有少少似肉燥,但又有少少酸酸地,小小甜甜地,好過癮。

期待不久嘅將來可以就咁買返去撈麵
另外,不得不提嘅係佢哋仲有不加味精嘅老火湯。
啱晒OL同埋完全冇時間煲湯嘅我❤️❤️
咁既價錢,食咗個一百分嘅午餐,好幸福啊

造訪日期: 2019年10月
感謝 Kennis D

2019年12月29日

一共有燒鵝脾,叉燒,燒豬,油雞脾,口水雞,手撕雞,好鐘意佢套餐配嘅蒜香青瓜。甜辣嘅醬汁配清新嘅青瓜,真係好夾。我地一人一兩舊好快食完。

造訪日期: 2019年12月
感謝 ryangalaxy9255
2019年11月7日 透過行動裝置

之前朋友介紹我來千樂燒味,果然一試難忘
價錢實惠,食物質素很高
特別是叉燒還有燒乳豬,真的讓人念念不忘
今日剛好要到灣仔辦事,中午時候就自己去千樂吃午餐了

今天就點了乳豬油雞白飯
乳豬跟我上次吃過一樣都是熱熱的,乳豬皮超脆的!
一咬下去就「咔嚓」的一聲咬開了,光聽這聲音就知道有多脆了~
乳豬肉質很嫩,點上甜甜的乳豬醬,超正!

油雞雞皮很薄,雞皮甜甜的很爽脆
雞腿肉很鬆軟很滑,配上薑蔥油,蔥香味很濃,配雞肉真的超配

吃著吃著,就把所有食物都吃光了,真的非常滿足!

造訪日期: 2019年10月
感謝 Edithlaw
2019年8月22日 透過行動裝置

今天是在香港出差的第一個月,住在灣仔區那邊經常都會路過一家叫千樂的餐廳
其實我一直都很喜歡吃香港燒味,但每次餐廳都會太多人
終於等到放假的日子,簡單的梳洗整理好之後就去千樂踫踫運氣
可能時間還早,餐廳沒有太多食客

我點了一份燒味雙拼,選擇了乳豬還有豉油雞,配清湯瀨粉
乳豬超好吃! 乳豬皮很脆,香香的,肉質也很鬆軟,配上甜甜的乳豬醬,真的讓人很回味。
豉油雞剛好給了我雞腿的部份,肉質挺滑嫩,外皮很薄帶有微微的豉油香甜味道。
清湯瀨粉爽口好吃,清湯不會過咸。
整體來說,這次的用餐體驗很不錯。

感謝 joey C
2019年8月5日

我見MENU嘅一半排版都比咗個樂脆燒鵝叉燒飯套餐,我又懶得揀,於是就揀咗個SET。
配明火靚湯一碗,熱飲一杯,同一份涼拌蒜香青瓜,都幾豐富下。
佢都可以單點,不過我覺得單係食燒味飯稍微有D單調,有碗湯,又有D涼拌青瓜,可以稍微中和下燒味嘅乾身和熱氣。配搭得幾好。
個set一上枱我見分量都幾多。
好多人都係中意食厚切同燶邊嘅叉燒,我都不外如是。
呢度嘅叉燒切得幾厚,肉質細嫩鬆軟,邊緣位置唔會燒得太燶,但又不失香脆的口感,更符合我呢D注重健康嘅人士,食落都唔錯。
燒鵝脾嘅皮都幾香脆,香脆之中又不乏油香,加上肉質都唔會干柴,配上冰梅醬,更加突出肉質的Juicy,酸酸甜甜好送飯。
值得注意的是,由於個飯同燒味係分開上,整個飯係無燒味汁嘅,但平時食燒味飯,通常師傅都會慣常淋d汁係飯到,我個人就真係唔多喜歡有汁嘅飯,所以我都幾中意呢一點。
個湯都幾清淡,唔會重味精味。
涼拌青瓜幾清新,搭配特色的醬汁,有d甜辣味,同青瓜好夾,好適合夏天食嘅涼菜!
餐廳環境都OK,地方都坐得都幾舒服。
就食物質素而言,都高於普通嘅燒味,食得滿足,價錢公道實惠。
服務方面,店員都幾NICE,幾親切下。
以後行開呢頭會想再試!食完燒味仲可以去附近嘅鮮芋仙食個甜品添!正!

造訪日期: 2019年8月
感謝 kathyli6518

去過Happy Kitchen嗎? 請分享你的經驗!