“好抵吉列牛”

Secret Chefs (Heung Shing)
香港排名第2,950 (共14,145家餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
3 週前評論 透過行動裝置

秘 Secret Chefs 荃灣
終於食到呢間嘅吉列牛啦!想食好耐,但因為呢間太多人排隊,所以一直都懶,今次終於下定決心排隊食!最後結果表示排咗兩個鐘先食到...
板燒吉列牛 $108 (定食+$38)
不枉排咗咁耐!百幾蚊食到吉列牛真係好抵 吉列牛賣相勁靚 而且厚薄適中,燒起嚟亦都好方便而且定食個飯醬汁甜甜地,加上少少紫菜絲、白芝麻等等,一啖飯一啖肉配合得好好
不過因為入面環境比較細,所以排隊真係要排好耐,如果係食飯時間嗰啲要預一定嘅時間去等位~ 或者拎咗飛,可以去附近商場行個圈先再返嚟都仲得~不過一定要人齊先可以入座啊
食物質素:8/10
環境氣氛:7/10
回頭指數:8/10
秘 (享成街) (荃灣)
荃灣享成街22號地舖

造訪日期: 2020年9月
感謝 hkfood_searcher

2020年1月22日

收工去食晚市時間一開始可能需要排隊等位,是現在很流行的石燒吉列牛,價錢OK,肉的質素都不錯,一個餐一個女仔食很大份。

感謝 manymomo
2020年1月20日

以前在旺角某家餐廳吃過吉列牛後,就不敢再亂試☹️一直留下的印象都是油膩、有油溢味、肉質又乾又韌

最近有朋友大力推薦荃灣秘,今晚難得到荃灣就決定去一嚐晚上6時營業,我提早15分鐘到,店外已排滿人龍幸好我一個人來,剛好第一輪有位置,排我後面的已要等下一輪

食物:4.5/5

▪️秘燒黑松露吉列牛
打破我對吉列牛的壞印象牛肉帶有油脂,肉質很嫩、易嚼不論你喜歡幾分熟,生熟全由你掌握

吉列脆邊非常香脆,毫無油溢味吃下去有黑松露味,不會太濃,吃到後期牛肉油香會蓋過黑松露味,慢慢愈來愈淡。

套餐配有一大碗米飯,超級飽我覺得一般女生(除了像我這類大胃王) 這個套餐可能會吃不完,因為牛肉及飯量都超多

總結: 不要怕排隊,這家很値得來‼️不過不是找女神約會的好地方,因為店舖油煙味較大,石燒時會有油濺到你手。而且一直忙著燒牛肉,不適合坐著慢慢聊天

感謝 desertfoodiehk
2020年1月13日 透過行動裝置

呢間吉列牛好食到停唔到口 等咗一個鐘都值得的
// 燒黑松露吉列牛 + 秘之飯素 流心蛋 櫻花昆布湯 186 HKD //
牛肉油脂分佈超平均 唔會食到牛筋
外炸的吉列皮完全是外脆內軟啊 完全唔會炸到好厚粉 加上濃濃的黑松露味令成個牛肉味道再昇華 配埋珍珠飯食簡直一流
自己燒仲可以自己控制幾成熟 呢個餐二百蚊都唔洗 性價比超高呢

// 原條鰻魚飯 + 秘之飯素 流心蛋 櫻花昆布湯 116 HKD(加咗$38轉定食)//
鰻魚原條上 好大條 但個人認為肉質唔夠肥美 無入口即融的感覺 仲有少少韌 不過佢呢個鰻魚飯都係$78 所以係平民價

// 和風薯條 配芝士醬 38//
就是普普通通的粗切薯條 無咩特別

感謝 hkfoodieland
2020年1月6日

就在屋企樓下, 見門面幾靚幾特別便決定試下, 當時它開業不算耐而香港亦未有很多地方吃這類板燒吉列牛
味道中上, 價格對我來說也不太值, 試過就夠
但它現在排隊人潮比之前更盛, 好現象黎

造訪日期: 2019年2月
感謝 Hidy11

去過Secret Chefs (Heung Shing)嗎? 請分享你的經驗!