“荔枝角隱世西餐”
Fab kitchen的評論

Fab kitchen
訂位
香港排名第3,602 (共13,987家餐廳)
周圍地區: 深水埗區
周圍地區: 深水埗區
5 週前評論 透過行動裝置

FAB Kitchen
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號舖

荔枝角隱世西餐

工廈隱世餐廳越嚟越多,除咗觀塘區,荔枝角都係另一個熱點。今日就去咗為於荔枝角嘅FAB Kitchen食晏,食完晏仲可以去D2/長沙灣MCL睇返場戲。都真係好方便嫁。

FAB Kitchen嘅Lunch Set包括咗一款前菜、主菜、餐飲同甜品。

蘑菇忌廉湯:
好香濃嘅蘑菇味,而且每一口都食到打碎嘅蘑菇粒。

燒黃桃配巴馬火腿:
擺盤非常好咁靚。巴馬火腿肉質柔軟、甘甜芳香、味道細緻,配上燒過嘅黃桃,佢為starter非常之一流。

水牛芝士菠菜意大利雲吞:
FAB嘅意大利雲吞係正方形嘅Ravioli。我本身好中意食Ravioli,但好多餐廳都用咗近年比較熱門嘅黑松露/松露油,而我個人就對黑松露/松露油一般,所以都好無奈。好難得見到FAB嘅Ravioli係水牛芝士,所以就點咗依個喇,而且只係$98好抵食。汁料嘅水牛芝士非常好香,一定要連埋汁食先得。

BBQ醬燒豬仔骨配薯條:
另一個主菜就揀咗BBQ醬燒豬仔骨。豬仔骨燒得剛剛好,肉非常之嫩滑,而且輕輕用刀一切,肉就好輕鬆咁離開哂條豬仔骨,完全唔會好似其他店食豬仔骨咁,啲肉黏哂骨食唔到。

是日甜品係柚子奶凍。雖然係奶凍表面上加上柚子肉同柚子醬,但奶凍有重新調味,唔係無落工夫嫁。

造訪日期: 2020年7月
感謝 kenku216

2020年5月13日

今日男朋友帶我到荔枝角工廠大廈樓上食午餐,第一次來好有驚喜!這間西餐廳好多客人來食,我們無訂位好彩都入到,原來訂位有9折呀,更有其他優惠!
午餐套餐是包括了熱熱軟軟的麵包(可配橄欖油及黑醋)、健康尼歌斯沙律(有八爪魚粒、新鮮沙律菜、番茄、橄欖粒等)或是日餐湯(酸酸甜甜特濃番茄湯)、主菜(有天使麵、意大利飯、豬手、雞串、魚、牛等好多選擇)、餐飲($35以下)及甜品(西柚煉奶奶凍好滑好香)
服務也一流,又快又用心,讚賞!
香港人加油!

造訪日期: 2020年5月
1  感謝 pangpangeat
2019年12月5日 透過行動裝置

再次在荔枝角食午餐,客人明顯疏落左,經濟不境。
食物和服務都保持水準,海鮮意大利粉套餐178元,配沙律,甜品和熱飲。

造訪日期: 2019年12月
感謝 1,142,019
2019年9月20日 透過行動裝置

午餐在荔枝角區,店子開在工廠大厦的七樓,地方不大,簡約装修,午餐二佰元以下,已經包括湯,沙律,主菜,餐包,甜品和飲品,超值

造訪日期: 2019年9月
感謝 1,142,019
2019年8月28日

餐廳環境令人非常放鬆,食物份量也非常足夠,價錢也比想像中便宜,十分值得再來,是個休閒消磨時間的好地方~!

造訪日期: 2019年6月
感謝 Tedtran119

去過Fab kitchen嗎? 請分享你的經驗!