“隨性入去餐廳”

Wong Pai Bing Sutt
使用外送服務
香港排名第4,044 (共15,446家餐廳)
2021年5月30日

15-05-2021
今天同朋友旺角行,隨性的入去了這間餐廳吃下午茶,入到去我們選了卡位座,座位都寬敞,待應服務都不錯,坐下,看了一會餐牌,我選了公司三文治,朋友選了自選雙併麵,公司三文治放上枱,個買相已好吸引我,我咬了一口,個麵包烘得很脆,很有口感,包入面個蛋是厚蛋,厚蛋得來很滑身,牛肉很有牛味同暖滑,個番茄片,很鮮甜同多汁,好開胃,朋友的自選雙併麵,米粉很幼身同湯底都鲜甜,個仿鮑片,鮑片雖細少,口感有厚身感同爽口,咬了第一口很容易嘴爵,很重鮑魚味

造訪日期: 2021年5月
感謝 fannyw258

2021年4月30日

今次喺 #北角 七姊妹道附近,上次路過已經好想試下客人公司對面間王牌冰室!店舖門面好大,而且喺正大馬路,遠遠已經被懷舊霓虹燈牌吸引住!

特濃牛乳炒滑蛋叉燒蝦仁雙拼飯($64)
黎得梗係要食招牌菜,特濃牛乳炒滑蛋叉燒蝦仁雙拼飯賣相靚仔,炒蛋好滑,蛋味同牛乳味都好平均,配料有爽口彈牙大蝦同大大件厚切叉燒,叉燒夠淋又香肉味!最後加埋少少香蔥甜醬油雙重美味!係一碗大滿足嘅招牌菜!

王牌常餐 - 王牌特濃沙嗲牛肉公仔麵,配牛乳炒蛋,丹麥多士 ($48)
先講我其實係為左個”特濃” 沙嗲牛肉公仔麵而黎,對佢有所期待!一夾起個公仔麵就知佢不得了! 沙爹汁好掛麵 味道真係特!濃!薄片牛肉唔會太淋有咬口好味!公仔麵煮得剛剛好唔會漲哂,配牛乳炒蛋一樣好味濕濕地唔油炒得唔錯! 丹麥多士都好香。絕對推介愛沙嗲牛肉嘅人黎食!最後想讚下店員好有禮貌又親切!值得再來!

造訪日期: 2021年3月

有時屋企無飯開抖下咪幾好
煮又諗唔到
要左王牌推介同簡單既常餐
都好豐富跳料下奶茶香滑
下次要飲杯熱既~
非常滿足飽到喊
間鋪設計好懷舊好得意坐住
等外賣時覺得位置好舒服☺️☺️☺️ 冰室
我都好耐無去..無諗過出到 #鰂魚涌 食埋 #冰室 #懷舊 #王牌
#你既懷舊味道
@wongpaibingsutt

造訪日期: 2021年2月
1  感謝 foodiebuhk
2021年1月11日

《 除左沙嗲牛滑蛋叉都好好食! 》
相信有留意開”沙嗲牛肉麵關注組“都知王牌冰室曾經都好多人推介。位於荃灣嘅王牌冰室,位置比較偏遠。店内裝修以懷舊為主,播放90年代嘅歌曲~
滑蛋叉燒飯 $68
$68 一個滑蛋叉燒飯都唔算平。叉燒大大片而且肥瘦適中,滑蛋亦十分香滑、炒到滑溜溜。最驚喜係甜豉油汁,豉油汁雖然偏甜但不失豉油香味,正正因為甜豉油汁,可以將滑蛋叉燒嘅味道昇華,高質好食!
咖哩雞球飯 $68
咖哩味道香濃,唔會太咸仲有少少辣味,最重要係唔會油淋淋,撈飯一流!雞球唔會有骨,但唔夠入味,雞肉鮮嫩而且多汁都算合格啦!
#伏遊荃灣

坐免費穿梭巴士由荃灣站出發
一落車直上3樓
其實已經食過3次
但都未試佢既招牌沙爹牛肉
今次終於黎試啦!

王牌特濃沙爹牛肉米
配牛乳炒蛋·牛油多士
港式奶茶$36

趁熱食了塊厚多士先
用既牛油帶有少少咸,牛油味香 多士又厚又脆

炒蛋 其實可以叫做滑蛋
炒到半熟帶有蛋液 又嫩又滑
唔錯!

再試王牌沙爹牛肉
上碟見到好多汁,牛肉唔老
都比得多牛肉 有5嚿以上
但個醬偏甜,好重花生醬
沙爹醬重到蓋過牛肉味
其實個牛肉食落唔老,用料應該好新鮮

奶茶普通
個蛋令我驚喜

造訪日期: 2020年5月
2  感謝 eating t

去過Wong Pai Bing Sutt嗎? 請分享你的經驗!