“好食冬蔭公意粉!!”

Ham6 Baang6 Laang6
香港排名第3,413 (共14,146家餐廳)
2020年9月22日

小店以cafe形式,食物好有質素。
好好味既意粉!食過翻尋味!味道match 得好好,飲品都好一流!
係價錢貴左d ,同埋位空間都坐位有限太逼夾。
人均消費$200 但要好似食快餐甘食。因為唔想霸住人地餐廳位,未能舒適地享受。

造訪日期: 2020年9月
感謝 bobo0406

2020年5月25日

偶爾都要chill 下既,位於佐敦咖啡店~~~我每次經過都好多人。 難得今次下午有座位。 咖啡店門口都放左兩張台,好多客人都特別坐戶外,更有格調吧! 我叫左好多人推介: 蝶豆花椰香咖啡($58)-作幾層既顏色好吸引,飲落就咖啡蓋過左椰香。 椰奶泰式紅茶冰($68)- 呢杯好彩好玩,又好飲。椰香好濃,入口好滑。睇住啲冰溶好有快感 環境裝修都別出心裁,無一個位置都滿有特色,周圍都係打卡位。 滿有藝術的咖啡店,服務態度友善,用心準備食物

造訪日期: 2020年5月
感謝 agnesstorytelling
2020年4月10日

冚棒唥,呢句咁親切嘅廣東話,其實係一間餐廳名

食物和飲品方面屬於泰西fusion,餐廳空間唔算大,店鋪座位不多,但有特色同懷舊嘅裝飾 打卡影相正

泰正冬陰公意大利粉: 辣辣地非常惹味,會一啖一啖不停咁食,真係好鍾意冬陰公
啱啱好全日早餐: 最特別係香蕉,面層有脆焦糖,個蛋都煮得好好
Tiramisu都唔錯,味道啱啱好

佐敦西貢街3-5號昌華商業大廈地下2號舖
#冚棒唥 #ham6baang6laang6 #meanseverything

造訪日期: 2020年4月
感謝 Ramy T
2020年1月10日

經過佐敦唔一定係食最近好hit既壽司朗既相隔唔夠1條街既距離有間門面好sharp既隱世泰西fusion cafe而cafe名亦融入左廣東話特色代表住咩都有齊-冚棒唥.餐廳內幫掛住好多壁畫好有特色而且復古味好濃.透明既bar枱下有好多玩具車好吸引.

冬陰公意粉hkd$128
一上枱已經聞到好香既冬陰公味.意粉面上鋪上檸檬草及青檸,而旁邊用上青口,帶子,蝦做配料.
先講冬陰公醬意粉,意粉質感爽彈而且好入味,一入口好濃香既冬陰公辣味帶微酸,鍾意冬陰公果種辣味既人一定要試下.意粉中間夾雜住少少檸檬葉同洋蔥粒,入口味道增添左檸檬及洋蔥既甜味令意粉唔會得冬陰公味咁單調.
海鮮配料一d都唔會馬虎而且好新鮮.蝦肉肉質唔會霉,入口彈牙又有蝦味.帶子微微煎香,入口唔過火仲好嫩滑.青口唔腥入口又唔會過韌.

造訪日期: 2020年1月
感謝 Cantzipmyjeans
2019年12月12日 透過行動裝置

eatigo 5:30pm 時段有半價,飲品正價計。甘荀蟹肉燉飯$118,甘荀忌廉汁很香,推薦~

午市送茶或咖啡,特飲半價。有通粉多士,較普通,多士不夠香脆。熱朱古力很大杯。

造訪日期: 2019年12月
感謝 Kitbb

去過Ham6 Baang6 Laang6嗎? 請分享你的經驗!