“一般”
Oi-Shi-Sushi的評論

Oi-Shi-Sushi
訂位
香港排名第8,774 (共13,986家餐廳)
2020年6月30日

可能壽司刺身會好味d
半熟牛扒定食($116)見人地影得超吸引.大食仔睇牛扒相睇到流哂口水⋯點知煎得過熟有點鞋口加$8轉烏冬,份量好多.湯底清清地但其他前菜小碟都唔太好味
黑松露三文魚帶子炒飯($88)飯量超多,不過最正係配料一樣咁多黑松露好香,完全唔吝嗇好足料唯一缺點係好多油,最後大食仔都被擊倒,太油膩了~食唔哂
明太子醬燒蠔($38)中規中矩~蠔肉唔算好肥美
御品-千之味
大角咀大全街22號地鋪

造訪日期: 2020年5月
感謝 foodienethk
2019年11月29日 透過行動裝置

!!
三文魚入口仲有油脂感!
虾 新鮮度爆!入口仲有新鮮度高先有架黏口感!
八爪魚就冇咩特別!!
仲加20蚊 要左2隻 吉列炸蠔 外層夠脆 入面隻蠔都好多汁!!(係細隻左d囉!大多個size就會開心d囉)
胡麻醬冷麵!夠晒多汁 最憎d撈面丫果d唔夠汁!!
最鍾意係佢個芥末!唔係膏狀果隻黎!係有少少磨出黎果隻!口感更好!唔會太沖頭!!

造訪日期: 2019年11月
感謝 L_K_M_20_13_03
2019年6月21日 透過行動裝置

今天去了大角咀覓食,最後選擇了御品·千之味。餐廳提供各式各樣的刺身、壽司、炸物、丼飯、小吃、串燒和一品料理等。壽司方面,我們點了蟹肉蟹膏軍艦、火炙芝士三文魚、火炙芝士鰻魚和芝士炸蝦卷。壽司用料新鮮,芝士半熔,配搭壽司一流。三文魚炙得剛剛好,半生熟,嫩滑帶油香。另外我們還點了半熟牛扒和蟹柳肉子燒黑松露三文魚帶子炒飯。牛扒半熟,中心帶點粉紅,非常嫩口。炒飯非常足料,啖啖三文魚,黑松露非常香,飯亦炒得乾身,粒粒分明。餐廳值得一讚的是提供兩款豉油可供選擇,甜豉油用作點壽司和昆布豉油用作點刺身,而wasabi也是新鮮磨的。

造訪日期: 2019年6月
1  感謝 delish_hk

去過Oi-Shi-Sushi嗎? 請分享你的經驗!