住宿的最低價格
可省 US$17
ExpediaUS$62
FindHotel
查看8 個優惠
評論 (228)
6 天前評論

小朋友兩歲生日
知道Alva有單車借 又有泳池
感覺好適合一家四口去住下

假期去到 好忙
但無論concierge定reception既員工都好好禮貌
特別要多謝經理Louisa安排房間upgrade同late check out
見到我當時一個人拎住好多野 亦幫我手拎野上房

可能 人手比較緊張 相比下 我覺得餐廳既服務係弱左小小

順帶一提 落地下就一田 方便 唔洗驚無野食
房間既minibar亦免運 有汽水有茶

整體都覺得今次好開心
如果天氣好d就完美喇!

旅程類型: 家庭旅行
感謝 531hazelllll
1週前

今次到ALVA是為慶祝生日,ALVA是沙田區新酒店而且自助餐也是非常受歡迎的。
ALVA hotel 設計比相片中看到的更好,泳池設於最高樓層非常開揚,gym room在泳池旁,設施是新設計款式,完全感受到渡假的感覺。
加上前台Christine的細心,知道當天是正日生日,免費幫我們升級了酒店房外,還延遲了Check out的時間,令我們有更多時間享用設施,如酒店提供的免費單車租借,附近境色一流,在河旁踩單車能令壓力大減。

旅程類型: 浪漫雙人遊
感謝 Yimrho
1週前

由於 COVID-19,我的家人正尋找短休時間。我們想要一些清新的、優雅的,以及遠離城市的酒店。因此我們選擇了這家。多麼驚喜!舒適的床、友好的員工和美味的食物都超出了我們的預期!我不得不說,價格並不便宜,但物超所值。我和我的家人已經在考慮下次去那裡旅行了!

感謝 Johnny_CY
1週前 透過行動裝置

第一次入住感覺十分滿意,大堂經理Alfred十分友善,面帶笑容,有效率,能好快解答到我的疑問,十分專業,感受到五星級的服務體驗,食物款式多質素高,房間整潔,有環保設備♻️日後我會再來

旅程類型: 家庭旅行
感謝 ponglau28
1週前 透過行動裝置

帝逸酒店開業未夠2年,所有設施都好新淨,大堂樓底亦好高。FD 員工好好, 好Nice 會主動介紹酒店餐廳同設施既位置。book 錯左房型,FD員工主動幫我安排返,仲送左個生日蛋糕比我地。

遊戲室玩有得 玩Switch 2個鐘,check in完之後FD staff 好主動帶埋我哋去遊戲室。遊戲室係超大、仲好靚㖭,有pantry、有獨立洗手間、仲有間會議室㖭!除咗Switch之外,仲有唔少board game 可以玩架!

玩完就正式上房,房間安排咗係21樓,房唔算細,好新淨又夠光,仲望河景,雖然對面都係樓,但隔咗條河,唔太近,景觀都算開揚!

同埋間房用ipad就控制哂電視、燈光、冷氣,好智能好方便。因為酒店響應環保,房間無提供樽裝水,但每層都有水機,可以用房內水瓶去裝水飲。至於咖啡機就唔係常見既Nespresso而係illy,另外有3款Twinings茶包,而雪櫃入面既罐裝飲品亦都係free既~

住宿日期: 2021年5月
旅程類型: 好友出遊
感謝 EiriC_12
1週前 透過行動裝置

慶祝結婚週年住吓酒店!又新又乾淨,住得好舒服,buffet 好味又多款,有生蠔鹅肝都好新鮮,甜品都好多選擇,特别鳴謝Alfred sit嘅幫忙及協助,令我哋可以過一個難忘又開心嘅紀念日

旅程類型: 浪漫雙人遊
感謝 610-502