“石門西餐小店”
Brother's Chef的評論

Brother's Chef
香港排名第11,318 (共15,541家餐廳)
2021年3月23日 透過行動裝置

位於石門的一間西式小餐店,店舖環境雖然比較細,但食物質素比想像中都算不錯。坐在這,可以悠閑地好好享受一頓豐富的午餐。

是日餐湯:

橙茶

造訪日期: 2021年3月
2  感謝 leannewong
2019年11月22日 透過行動裝置

兄弟工房 (沙田)
沙田石門安群街3號京瑞廣場一期地下G43號舖
8/10

沙田石門而家開左好多餐廳,所以我尋日又去動去石門揾食

見到呢間餐廳,雖然舖頭細細間,但裝修簡約又温馨,所以同屋企人決定入去食返個lunch先

是日餐湯係西蘭花湯,當中有洋蔥西蘭花好似仲有薯仔蓉,口感好creamy但味道又好清新,一啲都唔膩

班尼迪蛋配菠菜煙三文魚﹕賣相一流﹗望見已經好吸引面頭嘅荷蘭醬配埋班尼迪蛋真係好夾﹗荷蘭醬酸酸甜甜,濃稠滑溜,令雞蛋變得好特別,好似起左化學作用咁,好神奇﹗煙三文魚本身都好香,菠菜本身亦已調味。拆開食本身都已經好唔錯,夾埋一食更加不得了。其實越係用材料簡單,要做得出色反而更加唔易﹗

香烤8oz西蘭西冷扒 ﹕唔知係咪因為牛扒係香烤,佢好似比一般煎牛扒多左重香氣而且扒既牛肉味好香濃脆肉瓜好清甜、爽口,而且大大件。薯角好香脆,而且味道鹹香,好好味。

不得不提餐廳嘅橙茶因為佢除左有好香嘅紅茶味,仲有好濃嘅橙味成杯有好多橙肉,每飲一啖都飲到橙肉粒㗎正﹗

造訪日期: 2019年11月
2  感謝 mcpig2003

去過Brother's Chef嗎? 請分享你的經驗!