“聖誕🎄飄雪🎅🏻tea  set💕”
Morokok的評論

Morokok
使用外送服務
香港排名第2,120 (共14,733家餐廳)
周圍地區: 佐敦/油麻地
周圍地區: 佐敦/油麻地
3 週前評論 透過行動裝置

▫️ morokok聖誕afternoon tea set $468/2
之前一路以為係teaset係會唔飽
點知原來勁飽
一層甜食 一層咸食
味道都大致上正正常常
(建議先食咸再食甜‍♀️)
仲配兩杯聖誕特飲~~
鮮薑伯爵奶茶 & 紫薯白朱古力
分別有薑餅人同雪人做裝飾 勁qq
開頭仲怕前者會好伏 但又唔會 都幾易入口~
每個時段都會有飄雪時間⛄️
店員會安排每枱teaset客人~
出去雪地幫你影返幾張靚相
仲包一張即影即有 都影得幾靚!
總結
我地坐室內 環境都好舒服寬敞
而且店內都有好多打卡位
坐到超佐時限都無趕我地走

造訪日期: 2020年12月
感謝 vvvfoodies

4 週前評論 透過行動裝置

聞說呢度「Morokok」下午茶有飄雪睇,又可以影埋相,好有聖誕氣氛啊!所以就黎左啦~

有室內及室外環境選擇,由於訂位時冇講明要室外,所以坐喺室內,不過錯有錯著,出面好鬼凍,又有泡泡阻住食嘢,雖然有透明膠板隔住,但好唔方便啊!

啲網上評論話個Tea好差,我又唔覺喎!好好食啊

個紫薯白朱古力奶幾好味,不過只飲到紫薯味,飲唔到朱古力味~

侍應的服務態度非常好,夠鐘叫我哋出去影相,貴重物品跟身,會幫我哋睇住個位防止比人偷野,這樣的安排好好。

造訪日期: 2020年12月
感謝 foodie_happyshare
2020年11月10日 透過行動裝置

泰式鳳爪沙律
味道酸酸辣辣 辣度只係bb辣
鳳爪都好爽口 食落去好開胃

泰式沙嗲串燒拼盤
入面有西冷牛肉串,豬肉串同雞肉串
雞肉串好嫩滑 牛肉同豬肉串肉質都好好

咖喱醬配合香酥餅令人食不停

泰式手打蝦餅
蝦餅炸得啱啱好
而且口感爽口彈牙

唯一美中不足之處就係佢哋嘅飲品都偏甜,
每次飲落去都好似飲緊糖漿咁
但總括嚟講呢間餐廳嘅泰國菜味道不錯,
而且份量十足,值得再encore

造訪日期: 2020年11月
感謝 niyuim
2020年10月17日 透過行動裝置

環境不錯,裝修很漂亮,很適合拍照。
有室外位置,但有人會吸水煙,介意就不要出去。
食物不錯,下午茶最好在訂位時先訂,不然有機會沒有。

造訪日期: 2020年10月
感謝 Cozycatfe
2020年10月9日 透過行動裝置

餐廳主打摩洛哥風情的空中花園,怕熱的你都可以選擇室內環境舒服得來又多打卡位, 一大班女仔影相打卡gathering就最啱‍♀️

泰式炒金邊粉配雞肉
味道酸酸甜甜, 非常開胃雖然份量睇落唔係好多, 但絕對夠曬幾個女仔share來食都得

和風鮮蝦柚子薄餅
餐廳用左少用的tacos 做餅底,口感又薄又脆口, 超級新奇加上薄餅面的大蝦、芝士及柚子,出奇地幾夾, 值得一試

蕃薯薯條
蕃薯薯條係粗身有口感個種,但應該要另加糖而並非蕃薯本身的甜味☹️

黑松露湯
濃濃的忌廉蘑菇湯加上餐包,食到粒粒的蘑菇,非常足料, 點麵包一流‍♀️

造訪日期: 2020年10月
感謝 liebe_king

去過Morokok嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣