“🛸 👽 ”
E. Tea的評論

E. Tea
使用外送服務
香港排名第5,114 (共15,296家餐廳)
2021年3月14日 透過行動裝置

E·tea

去黃埔行到口渴買返杯野飲先。

紫系爆檸
呢杯野真係啱哂呀婆飲好孫呀!!鐘意飲酸野嘅朋友一定要試

香蕉雙朱脆皮
味好濃,仲飲到啲朱古力 添,香蕉配朱古力真係好夾

叫左兩杯好極端嘅野飲好甜同甜酸。哈哈

紅磡德民街29號德民大廈地下B2號舖
好多分店架可以去其他地方試下

#茶星人 #hkblogger #hkfoodie #hongkong #foodphotography #drink #黃埔

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 graceXsum

2021年2月6日 透過行動裝置

❤️茶星人愈開愈多分店,ET 外星人標誌非常得意。每個杯,甚至杯袋都有「香港加油」字句,幾有心思。

咸蛋芝士奶蓋宇治綠茶 $26+$6 (7.5/10)
咸蛋奶蓋口感柔滑帶咸香唔會膩滯
宇治抹茶香澀解膩

分店:將軍澳、美孚、紅磡、灣仔、西灣河等
旺角花園街2-16號好景商業中心地下18號舖
港鐵油麻地站 A2 出口, 步行約5分鐘
星期一至日12:00 - 22:00

造訪日期: 2021年2月
感謝 hker_chillcheese
2021年1月8日

將軍澳唔止Café少,連台式飲品都少之有少,所以最近發現富康開左【茶星人】真係勁開心!即刻買返兩杯送外賣食~

Darling薄荷青瓜梳打 $30
見到呢款做緊Promotion,一於試下佢~賣相勁靚,又紫又綠,入口即時有薄荷的清涼感,其後有淡淡的青瓜香氣,感覺清新舒暢,再有梳打的碳酸刺激感,飲完有種爽涼、解暑的痛快感。

芝芝桃桃 $33
店員推介芝芝芒芒,自己心思思想試芝芝桃桃,本來以爲係水蜜桃,原來佢地係用黃桃,平時比較少飲到,幾有新鮮感。黃桃肉質實淨d,多汁爽甜,無酸味,芝士奶蓋口感香滑濃稠,味道鹹甜適中,加埋最底的沙冰,配搭一流。

造訪日期: 2020年8月
感謝 eatwithbabe
2020年12月1日 透過行動裝置

茶星人越開越多分店,
大大話話都幫襯左不下五十次,
個餐牌上面嘅飲品都試過九成。
最鍾意飲黑糖波霸宇治抹茶
雖然宇治抹茶紅豆雪條好好食
但我唔建議各位轉紅豆,
原汁原味最好味!

造訪日期: 2020年12月
2  感謝 ryokowm
2020年7月23日 透過行動裝置

Hong Kong E.Tea Worth to try & U know why
台式飲品店開到成行成市,你又會點揀❓行街經過見到一間新既ET 飲品店,外貌有可愛外星人樣,而最重要係有良知既飲品店‼️ 當然更值得我地支持,行過就一定要試試。
l[南非國寶茶 (加奇亞籽)]l $37
Roobos Tea w/ Chia Seeds
又名博士茶,果香味,無咖啡因。有助眠、預防三高、強化免疫力既功效。孕婦都可以飲啊啊啊。而且揀左無糖,真係感覺好健康。
加海鹽芝士既奶蓋,好有咸香又好吃呢,注重健康既你,試試這個菜吧 香香。
l[手工芋泥烏龍鮮奶]l $43
Handmade Taro Paste
加波霸珍珠,真係好rich 好豐富。手工芋泥好香好好吃,而且暖乎乎,喝下真的增加幸福感。冬天飲一定更棒,飲完真係飽飽。而且仲係每日限量供應啊啊啊。
一間飲品店都咁有heart,每個杯都印有✨香港加油✨ 字句,真係不我不讚有心思,品質都唔錯。而且分店唔少,想飲下 你都記得去試下吧。
×××[茶星人 -E.Tea]×××